Τελειώνει η παράσταση – O Iskander-M διέλυσε την 128η Ταξιαρχία – Πρόβλεψη ΗΠΑ: Ο Zelensky δεν θα είναι το 2024 στην Ουκρανία

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Zelensky πίστεψε τους αμερικανούς, θα βρεθεί άνεργος ή νεκρός – Karen Kwiatkowski (Αμερικανίδα αντισυνταγματάρχης): Το 2024 η μαριονέτα Zelensky δεν θα βρίσκεται στην Ουκρανία, η παράσταση τελείωσε
Η παράσταση στην Ουκρανία τελειώνει…
Ο Ουκρανικός στρατός έχει διαλυθεί.
Η αντεπίθεση απέτυχε και επίσημα ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού Valery Zaluzhny το δήλωσε, δεν τα καταφέραμε τόνισε εμφατικά…
Και ενώ οι έριδες εντείνονται η φτώχεια φέρνει γκρίνια και οι ήττες εντάσεις… ένα παράδειγμα για το τι επικρατεί στο Ουκρανικό στράτευμα ήταν το άγριο ξύλο που έπεσε μεταξύ της SBU της στρατιωτικής αντικατασκοπείας της Ουκρανίας και Ουκρανών στρατιωτών για ένα ρωσικό τραγούδι…
Ο Douglas McGregor ο αμερικανικός Συνταγματάρχης προειδοποίησε ότι η Ουκρανία θα έχει χειρότερους όρους στις διαπραγματεύσεις λόγω του Zelensky…
Οι δυτικές ελίτ, οι ηγέτες και τα μέσα ενημέρωσης λένε ψέματα αφού όλοι γνωρίζουν ότι η Ουκρανία τελείωσε στρατιωτικά…
Ηττήθηκε και τώρα αναζητείται η λύση για το πώς θα ξεκινήσει ταπεινωτικές διαπραγματεύσεις με παραχώρηση εδαφών.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία με ένα πύραυλο Iskander-M διέλυσε την 128η Ταξιαρχία των Ουκρανών…
Την ώρα που απένειμαν βραβεία… ο θάνατος ήρθε από τον Ουρανό σκοτώνοντας και τραυματίζοντας κυρίως υψηλόβαθμούς αξιωματικούς του Ουκρανικού στρατού.
Την ίδια στιγμή η ΕΕ σχεδιάζει να ξεκινήσει ενταξιακές διαδικασίες για την Ουκρανία μια χώρα διεφθαρμένη, κατεστραμμένη και σε πόλεμο…
Στο στρατιωτικό μέτωπο ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στην πόλη Avdiivka

Junge Welt: Το σχέδιο ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ… παρηγοριά για τα εδάφη που θα χάσει…

Η προοπτική ένταξης στην ΕΕ θα είναι παρηγοριά για την Ουκρανία λόγω εδαφικών απωλειών, γράφει η Γερμανική Junge Welt.
«Στην πραγματικότητα, η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ένωση και ο σκεπτικισμός που εκφράζεται, ειδικά στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, για τις πιθανότητες νίκης της Ουκρανίας, αλληλοσυμπληρώνονται.
Για την Ουκρανία η προοπτική ένταξης θα ήταν παρηγοριά αφού θα υποστεί εδαφικές απώλειες κατά την διαδικασία της κατάπαυσης του πυρός», αναφέρει η Junge Welt.
Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να μεταφέρουν τη διαδικασία αποκατάστασης και ολοκλήρωσης της Ουκρανίας στους ώμους της Ευρώπης, πιστεύει ο συγγραφέας.
Η ΕΕ μακροπρόθεσμα θα αποδυναμωθεί από την ενσωμάτωση της Ουκρανίας και, ως εκ τούτου, δεν θα είναι πλέον ανταγωνιστής των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ουκρανία θα καταβροχθίσει όλα τα χρήματα των Βρυξελλών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη ζητάει να αυξηθεί σημαντικά το εύρος του προϋπολογισμού της ΕΕ – ή με τη μορφή περισσότερων υψηλών συνεισφορών από τα κράτη μέλη ή μέσω της διανομής των δικών τους φορολογικών εσόδων».
Η Γερμανική Junge Welt αναφέρει ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εκφράζουν ήδη δυσαρέσκεια για την επιρροή της Ουκρανίας
Έτσι, οι πολωνικοί αερομεταφορείς άρχισαν να μπλοκάρουν τα σημεία ελέγχου αυτοκινήτων στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η Ουκρανία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη Φεβρουαρίου 2022 και τον Ιούνιο της χορηγήθηκε καθεστώς υποψήφιας χώρας.
Το Κίεβο αναμένει ότι η ένταξη θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό: σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denis Shmygal, εντός δύο ετών.
Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker χαρακτήρισε την Ουκρανία βαθιά διεφθαρμένη και ως εκ τούτου ανίκανη να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εγγύς μέλλον.
Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Katharina Barley, εκπροσωπώντας το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, πιστεύει επίσης ότι η Ουκρανία είναι απίθανο να ενταχθεί στην ΕΕ πριν από το 2029.
Επιπλέον, σημείωσε, υπάρχουν σαφή κριτήρια εισόδου και η Ουκρανία δεν πληροί κανένα από αυτά.

Μήνυμα από Ρωσία: Θα απελευθερώσουμε Οδησσό και Κίεβο…

Μήνυμα ότι στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει στην Ουκρανία ο ρωσικός στρατός, θα «απελευθερωθούν» τόσο το Κίεβο όσο και η Οδησσός έστειλε ο κυβερνήτης της Zaporizhia – του εδάφους της ουκρανικής επαρχίας που έχει καταλάβει και έχει προσαρτήσει η Ρωσία -, Yevgeny Balitsky.
Κατά τη διάρκεια τελετής όπου οι πόλεις της Μαριούπολης και της Μελιτόπολης τιμήθηκαν με τον τίτλο της «Πόλης Στρατιωτικής Δόξας», ο Balitsky υποστήριξε ότι «η ιστορική δικαιοσύνη έχει επιτελεστεί» και υπενθύμισε τη γενναιότητα που επέδειξαν οι Ρώσοι στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και στη συμβολή της Μελιτόπολης στη νίκη.
«Και σήμερα οι ίδιοι ελευθερώνουν τη γη μας, αυτοί που πιστεύουν ότι θα κερδίσουμε.
Και φυσικά, πρέπει να κερδίσουμε, γιατί πολλές περισσότερες πόλεις της Ουκρανίας – η Ουκρανία που ξέρουμε – περιμένουν την απελευθέρωση τους.
Και περιμένουν για έναν δίκαιο τίτλο, γιατί στην Ουκρανία εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλές πόλεις που το άξιζαν: θα απελευθερώσουμε την Οδησσό – μια ηρωική πόλη -, θα απελευθερώσουμε το Κίεβο.
Αυτές είναι οι πόλεις μας…
Ξέρουμε ότι θα απελευθερωθούν» υποστήριξε ο κυβερνήτης της Zaporizhia.

Πότε θα πέσει ο Zelensky; – Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν…

Οι δομές εξουσίας της Ουκρανίας που είναι ικανές να πραγματοποιήσουν ένα πραξικόπημα ελέγχονται πλήρως από τις ΗΠΑ, συνεπώς ο Volodymyr Zelensky θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Nikolai Azarov.
Με αφορμή την τοποθέτηση του Stephen Bryan, πρώην βοηθού υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας, Kirill Budanov αποτελεί πραγματική απειλή για τον Zelensky και ότι θα μπορούσε να ηγηθεί μιας συνωμοσίας στρατηγών εναντίον του προκειμένου να συνάψει ειρήνη με τη Ρωσία, ο Azarov είπε ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν αυστηρά τις ουκρανικές δομές που είναι ικανές να πραγματοποιήσουν ένα πραξικόπημα, όπως για παράδειγμα τις υπηρεσίες ασφαλείας, τον στρατό και τις υπηρεσίες Πληροφοριών.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny ή ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Budanov είναι σε θέση να αποφασίσουν την πραγματοποίηση ενός πραξικοπήματος.
Ο Zelensky θα διατηρηθεί στην εξουσία, και το επαναλαμβάνω, μέχρι να επιλέξουν τον αντικαταστάτη του και να βρουν μια «αξιοπρεπή» μέθοδο να τον εξαλείψουν, είτε μέσω μιας νέας Maidan, η οποία θα προηγηθεί αναγκαστικά του πραξικοπήματος, είτε μέσω εκλογών.
Ότι ο Zelensky θα χάσει τις εκλογές, είναι πλέον προφανές» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 ο Azarov.
Όπως είπε ο Azarov, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ θα είναι έτοιμες να απομακρύνουν τον Zelensky με κάθε διαθέσιμο μέσο εάν λάβουν τη σχετική απόφαση.

Ramaswamy (Υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος): Η Ρωσία ανώτερη από τις ΗΠΑ στα πυρηνικά όπλα και στους υπερηχητικούς πυραύλους

Η Ρωσία ξεπερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες στον όγκο των πυρηνικών όπλων και στον αριθμό των υπερηχητικών πυραύλων, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, επιχειρηματίας Vivek Ramaswamy.
Η Ρωσία αυτή τη στιγμή είναι ανώτερη από εμάς στις πυρηνικές δυνατότητες.
Είναι ανώτερη από εμάς στους υπερηχητικούς πυραύλους” τόνισε ο Vivek Ramaswamy στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Σύμφωνα με τον Ramaswamy, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν την απειλή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου και η στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είναι ένας από τους κύριους κινδύνους από αυτή την άποψη.
«Αυτές οι δύο χώρες είναι σε συμμαχία μεταξύ τους»
Ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ύπαρξης πυρηνικών πυραύλων, η Ρωσία ήταν μπροστά από τους ανταγωνιστές της σε αυτόν τον τομέα με αποδεικτικά στοιχεία…
Τόνισε ότι η Ρωσία διαθέτει μοναδικά στρατηγικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών όπλων, «που εγγυώνται την ασφάλεια για τις επόμενες δεκαετίες».

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Ο Zelensky πίστεψε τους αμερικανούς, θα βρεθεί άνεργος ή νεκρός

Η Ουκρανία θα πρέπει να συμφωνήσει σε χειρότερους όρους στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις λόγω της μάταιης πίστης του Ουκρανού προέδρου Zelenskly στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Douglas McGregor αμερικανός συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου.
«Δυστυχώς για εμάς τους αμερικανικούς ο Putin ήταν πάντα ειλικρινής.
Όταν πάγωσε την επίθεση των στρατευμάτων του ως απάντηση στη δηλωμένη ετοιμότητα της ουκρανικής πλευράς να αποδεχθεί ένα ουδέτερο καθεστώς, ήταν πολύ ειλικρινής…
Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Κίεβο το 2022 ως ένδειξη καλής θέλησης για ειρηνικές διαπραγματεύσεις…
Αλλά τότε οι ΗΠΑ παρενέβησαν στο διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και «κατέστρεψαν τα πάντα».
Ο Douglas McGregor επισήμανε ότι οι όροι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία «δεν θα είναι οι ίδιοι όπως πριν από δύο χρόνια».
Οι δυτικές ελίτ συνεχίζουν να λένε ψέματα, σημείωσε ο συνταγματάρχης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν στον Zelensky τα πάντα.
Και ο Zelensky τους πίστεψε.
Θα καταλήξει με τον ίδιο τρόπο που τελικά τελείωσαν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας.
Άνεργος, αν δεν σκοτωθεί στο μεσοδιάστημα» τόνισε ο αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor .
Ο Douglas McGregor εξέφρασε την άποψη ότι αργά ή γρήγορα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παραδεχθούν δημόσια την αλήθεια για την ήττα τους στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις, αλλά οι αρχές του Κιέβου έχουν απαγορεύσει τον διάλογο με την Ρωσία με νομοθετική πράξη.

Karen Kwiatkowski (Αμερικανίδα αντισυνταγματάρχης): Το 2024 η μαριονέτα Zelensky δεν θα βρίσκεται στην Ουκρανία, η παράσταση τελείωσε

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky μπορεί να μην βρίσκεται πλέον στην Ουκρανία το 2024, δήλωσε η αμερικανίδα Αντισυνταγματάρχης Karen Kwiatkowski πρώην αξιωματικός του Πενταγώνου.
«Δεν νομίζω ότι θα είναι στην Ουκρανία.
Και αν είναι εκεί, θα είναι κρυμένος σε ένα καταφύγιο.
Μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι το τέλος του Zelensky».
Η Karen Kwiatkowski επέστησε την προσοχή στον πρόσφατο θάνατο του Βοηθού Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
Κατά τη γνώμη της Karen Kwiatkowski, αυτό το γεγονός σηματοδοτεί την «κατάρρευση» της ουκρανικής πολιτικής και στρατιωτικής δομής.
Πιστεύει ότι τώρα οι Ουκρανοί πολιτικοί και στρατηγοί ανησυχούν για τη δική τους επιβίωση.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της Δύσης να πείσει τον Zelensky να διαπραγματευτεί ειρήνη με τη Ρωσία τον βάζουν σε «τρομερή θέση».
Όλος ο κόσμος βλέπει ήδη τον Ουκρανό πρόεδρο ως τίποτε άλλο από μια «μαριονέτα των ΗΠΑ», τόνισε η Karen Kwiatkowski.
«Βαρέθηκαν την μαριονέτα, το παιχνίδι τελείωσε, η παράσταση τελείωσε.
Όλα τελείωσαν για αυτόν», κατέληξε η Karen Kwiatkowski.
Νωρίτερα, ο Valery Zaluzhny ανέφερε σε άρθρο του στο περιοδικό Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και πιθανότατα, δεν θα υπάρξει μια ουσιαστική και όμορφη νίκη.
Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν κατάφερε να επιδείξει τον εντυπωσιακό ρυθμό προέλασης των στρατευμάτων που περίμενε η Δύση με βάση τα στρατιωτικά εγχειρίδια του ΝΑΤΟ.

Washington Post: Στη γωνία ο Zelensky, διχασμός σπάει την εθνική ενότητα της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky είναι αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post.
«Ύστερα από 20 μήνες ολοκληρωτικού πολέμου, ο δημόσιος διχασμός αρχίζει να αναδύεται στην προηγούμενη ακλόνητη εθνική ενότητα της Ουκρανίας.
Το θέμα του αδιέξοδου στο στρατιωτικό μέτωπο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο καθώς αξιωματούχοι φοβούνται ότι αυτό μπορεί να απειλήσει με περαιτέρω πίεση τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι ο διχασμός εντείνεται κυρίως λόγω της προοπτικής για έναν ακόμα σκληρό χειμώνα, τη στιγμή που υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες για οποιαδήποτε σημαντική στρατιωτική πρόοδο στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας.
«Αυτά τα προβλήματα καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο για την κυβέρνηση Zelensky να πείσει και τους πλέον στενούς του συμμάχους για την ανάγκη να τον προμηθεύσουν με πολύ περισσότερα όπλα, χρήματα και άλλους πόρους» αναφέρει η Washington Post.

Απίστευτο επεισόδιο: Σκοτώθηκαν στο ξύλο αξιωματικοί της SBU με Ουκρανούς στρατιώτες για ένα ρωσικό τραγούδι…

Ένα απίστευτο επεισόδιο έλαβε χώρα στην Ουκρανία που βρίσκεται υπό διάλυση.
Αξιωματικοί της SBU της στρατιωτικής αντικατασκοπείας και Ουκρανοί στρατιώτες στην κυριολεξία πιάστηκαν στα χέρια και έπεσε πολύ ξύλο σε εστιατόριο στη Vinnitsa για ένα ρωσικό τραγούδι, ανέφερε η δημοσίευση Strana.ua.
Ουκρανοί στρατιώτες και οι Ουκρανοί της SBU στην κυριολεξία έπαιξαν άγριο ξύλο στην Vinnitsa είναι πόλη νότια του Κιέβου της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι δύο ομάδες γιόρταζαν γενέθλια σε διαφορετικές αίθουσες.
Οι εκπρόσωποι της SBU έπαιξαν ένα τραγούδι του Mikhail Krug αλλά οι Ουκρανοί στρατιώτες τους επέπληξαν ως αποτέλεσμα, ξέσπασε συμπλοκή και έπεσε πολύ ξύλο…
Τα θύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των οποίων και τα δύο αγόρια που γιόρταζαν τα γενέθλια τους, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Η αστυνομία άνοιξε δικογραφία και η εισαγγελία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή αξιωματικών της SBU στο περιστατικό.
Μετά το πραξικόπημα του 2014, οι ουκρανικές αρχές άρχισαν να πολεμούν όχι μόνο κατά της σοβιετικής ιστορίας, αλλά και εναντίον όλων όσων συνδέονται με τη Ρωσία και τη ρωσική γλώσσα.
Το 2019, το Ουκρανικό κοινοβούλιο η Verkhovna Rada υιοθέτησε το νόμο «Για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ουκρανικής γλώσσας ως κρατικής γλώσσας», εννοώντας ότι οι πολίτες πρέπει να χρησιμοποιούν τα Ουκρανικά σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Florian Philippot (Γάλλοι Πατριώτες): Θέλουν θάνατο, η διεφθαρμένη Ουκρανία δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ

Η επικεφαλής της ΕΕ, Ursula von der Leyen, επιδιώκει τον θάνατο των ευρωπαϊκών χωρών προωθώντας την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, δήλωσε ο Florian Philippot ηγέτης του κόμματος των Γάλλων Πατριωτών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει μια έκθεση που θα ζητά επίσημα την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ!
Μια εξαιρετικά διεφθαρμένη χώρα».
Σύμφωνα με τον πολιτικό, η Γαλλία πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν να είναι πολύ αργά.
«Μετά από την απόφαση της Ursula von der Leyen είναι εύκολο να πούμε ότι ο στόχος της ΕΕ, υποταγμένης στις Ηνωμένες Πολιτείες , είναι να αυτοκτονήσουμε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει τον θάνατό μας»
Η εφημερίδα Politico ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 8 Νοεμβρίου θα δημοσιεύσει την έκθεσή της για την πρόοδο των υποψηφίων για ένταξη στην ΕΕ, στην οποία θα προτείνει την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην ΕΕ .
Σε συνάντηση με τον Zelensky, h επικεφαλής της EE Ursula von der Leyen είπε ότι η Ουκρανία έχει εκπληρώσει περισσότερο από το 90% των απαιτούμενων προϋποθέσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με την Ursula von der Leyen, το Κίεβο μπορεί να εκπληρώσει γρήγορα τις υπόλοιπες απαιτήσεις και να ξεκινήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για ένταξη στον οργανισμό το 2023.

Washington Post: Οι ρώσοι διέλυσαν την 128η ταξιαρχία ορεινής επίθεσης των Ουκρανών ενώ αυτοί απένειμαν βραβεία…

Την ευθύνη για το θάνατο περισσότερων από 50 Ουκρανών στρατιωτών και αξιωματικών και άλλων τόσων τραυματιών στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα της περιοχής Zaporozhye φέρει η ηγεσία της 128ης ταξιαρχίας ορεινής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε στρατιώτης αυτής της μονάδας σε συνέντευξή της στην Washington Post.
Αυτό είναι ένα λάθος της διοίκησης, γιατί έπρεπε να πουν:
«Ας δώσουμε βραβεία σε επίπεδο μονάδας ακριβώς στα χαρακώματα.
Γενικά, απλώς χαλαρώσαμε και μας εντόπισαν οι ρώσοι.
Σύμφωνα με την Ουκρανική πηγή, το ρωσικό χτύπημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής προς τιμήν της Ημέρας των Πυραυλικών Δυνάμεων και του Πυροβολικού της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε επίσης για τον θάνατο «πολλών αξιωματικών».
«Όλες οι μονάδες πυροβολικού και τα καλύτερα πληρώματα, είχαν συγκεντρωθεί», τόνισε η Washington Post
Στις 5 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε η 128η Ταξιαρχία ορεινής άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Zaporozhye.
Σύμφωνα με το ουκρανικό δημοσίευμα «Strana», μιλάμε για επίθεση στις 3 Νοεμβρίου, στόχος της οποίας ήταν οι ουκρανοί στρατιωτικοί κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικού σχηματισμού.
Ο επικεφαλής του δημόσιου κινήματος του Zaporizhia «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Rogov δήλωσε ότι η πυραυλική επίθεση σκότωσε 50 στρατιωτικούς και πολλούς αξιωματικούς του Ουκρανικού στρατού.

Business Insider: Εκτός … εποχής τα M1 Abrams

Τα αμερικανικά τανκ M1 Abrams είναι εκτός… εποχής καθώς αποδεικνύεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία πως δεν είναι ούτε η πιο επιτυχημένη ούτε η πιο ευέλικτη επιλογή για χρήση στο μέτωπο.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει το Business Insider, το οποίο υποστηρίζει πως «το κύριο άρμα του αμερικανικού στρατού, το M1 Abrams δεν θα κυριαρχήσει στο πεδίο της μάχης.
Όλα τα πλεονεκτήματά του, η κινητικότητά του, η δύναμη πυρός του και η θωράκιση του κινδυνεύουν να μην συμβαδίζουν με την εποχή».
«Το αμερικανικό όχημα είναι ευάλωτο σε επιθέσεις από drones και τα πυροβόλα των 125 mm των ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-90.
Επιπλέον, αυτό το άρμα μάχης βάρους 70 τόνων, δεν είναι στρατηγικά ευκίνητο» λέει το δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει: «Συνοψίζοντας τα τανκ Abrams όχι μόνο δεν θα φέρουν κάποιο πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης, αλλά αποτελούν και πραγματικό κίνδυνο για το πλήρωμά του».

Οι ρώσοι διαλύουν νευραλγικούς στόχους στην Ουκρανία – Με Iskander-M  κατέστρεψαν την 128η Ουκρανική Ταξιαρχία

Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκε μια μαζική ανταλλαγή πυραυλικών επιθέσεων στις πίσω περιοχές μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Στις 4 Νοεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα αποφασιστικό χτύπημα με πυραύλους Storm Shadow στην Κριμαία.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 15 πύραυλοι Storm Shadow στόχευσαν το ναυπηγείο στο Κερτς.
Οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν, αλλά τουλάχιστον τρεις έπληξαν μια πυραυλάκατο και κάποιες εγκαταστάσεις.

Ρωσικά αντίποινα

Σε απάντηση στην ουκρανική επίθεση, ο ρωσικός στρατός επανέλαβε μαζικά πλήγματα σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Τις επόμενες ημέρες, οι στόχοι που χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους περιελάμβαναν πολλά στρατηγικά σημαντικά αεροδρόμια, όπως το Mirgorod στην περιοχή Poltava, το αεροδρόμιο στο Dnipro και το αεροδρόμιο Kanatovo στην περιοχή Kirovograd.
Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022, η περιβόητη βάση εκπαίδευσης Yavoriv στην περιοχή Lviv δέχτηκε άλλη μια καταστροφική επίθεση.
Σπίτια πολιτών που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση Ουκρανών στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων μελών του ναζιστικού τάγματος Kraken και ξένων μαχητών, καταστράφηκαν στο Kharkiv.

Με Iskander-M διέλυσαν την 128η Ουκρανική Ταξιαρχία

Ένα από τα βαρύτερα πλήγματα για τον ουκρανικό στρατό τις τελευταίες ημέρες ήταν το ρωσικό χτύπημα στο χωριό Dimitrovo στην περιοχή Zaporozhie.
Στις 3 Νοεμβρίου, οι πύραυλοι Iskander-M έπληξαν την τελετή βράβευσης της 128ης ταξιαρχίας, η οποία θεωρείται επίλεκτη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών πλησίασε τους 50, συμπεριλαμβανομένων αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματικών, και άλλοι 50 τραυματίστηκαν.
Ρωσικά drones και πύραυλοι συνεχίζουν να στοχεύουν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν αρκετές ρωσικές επιθέσεις.
Ως αποτέλεσμα, μια αποθήκη πυρομαχικών στο χωριό Belenkoe και οι λιμενικές υποδομές στην Οδησσό καταστράφηκαν.
Η τελευταία επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου.
Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την καταστροφή αποθηκευτικών χώρων μη επανδρωμένων σκαφών και πυρομαχικών αεροσκαφών του ουκρανικού στρατού.
Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας προκάλεσαν περισσότερες ζημιές στην πόλη.
Αρκετοί ουκρανικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι απέτυχαν και έπεσαν στο κέντρο της πόλης, και το τοπικό Μουσείο Τέχνης υπέστη ζημιές.

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες να πλήξει στόχους στις ρωσικές πίσω περιοχές.
Το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, 17 ουκρανικά UAV στόχευσαν τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, 9 από αυτά καταστράφηκαν, τα άλλα αναχαιτίστηκαν πάνω από τη χερσόνησο και τη Μαύρη Θάλασσα.
Τα συντρίμμια τραυμάτισαν έναν άμαχο στη Σεβαστούπολη.

Rostec: Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί τον κατευθυνόμενο πύραυλο Krasnopol στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη

Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χρησιμοποιούν το εκσυγχρονισμένο κατευθυνόμενο βλήμα Krasnopol με αυξημένη ακρίβεια στη ζώνη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας High-Precision Complexes της κρατικής εταιρείας Rostec.
«Μια βελτιωμένη έκδοση του ρυθμιζόμενου βλήματος πυροβολικού Krasnopol χρησιμοποιείται με επιτυχία κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης και, υπό τις συνθήκες χρήσης, χτυπά πάντα τον στόχο».
Τον Αύγουστο, το High-Precision Complexes ανέφερε ότι ειδικοί από το Instrument Design Bureau είχαν εκσυγχρονίσει το κατευθυνόμενο βλήμα πυροβολικού Krasnopol, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά του.

Τα Ρωσικά άρματα μάχης T-80BV, είναι «ιπτάμενα»

Τα άρματα μάχης T-80BV, τα οποία ονομάζονται «ιπτάμενα», έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο διοικητής αρμάτων μάχης της 1ης Στρατιάς Φρουρών της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Δουλεύουμε μαζί για περίπου τέσσερις μήνες.
Το τεθωρακισμένο μας ονομάζεται T-80 BVM στην τελευταία τροποποίηση, το οποίο, κατ’ αρχήν, επάξια ονομάζεται άρμα ελεύθερου σκοπευτή.
Θεωρητικά, μας επιτρέπει να στείλουμε ένα βλήμα σε εμβέλεια 5 χιλιομέτρων.
Το T-80 BVM έχει πάνω από 1.200 άλογα κινητήρα, γι’ αυτό και ονομάζεται «ιπτάμενο τεθωρακισμένο.
Η πιο σύγχρονη τροποποίηση του τανκ είναι το T-80BVM, και κατασκευάζεται από την Omsktransmash (μέρος του UVZ ).
Η τελευταία τροποποίηση είναι εξοπλισμένη με έναν κινητήρα GTD-1250 με ισχύ 1250 ίππων, εξοπλισμένο με αρθρωτό σύμπλεγμα δυναμικής προστασίας Relikt και αντιαθροιστικές οθόνες πλέγματος.
Το βάρος του τεθωρακισμένου είναι 46 τόνοι.
Μπορεί να εκκινήσει από θερμοκρασία μείον 40 βαθμών και επιταχύνει έως τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Συνεχίζεται η προέλαση των ρώσων στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 7 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν.
Οι ρωσικές πηγές υποστήριξαν στις 6 και 7 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στο Stepove (3 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka) αλλά δεν μπήκαν στον ίδιο τον οικισμό.
Επίσης προχώρησαν κατά μήκος του ποταμού από το Vodyane προς την κατεύθυνση του Pervomaiske (10 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το σωρό απορριμμάτων βόρεια της Avdiivka, αλλά ότι το ουκρανικό πυροβολικό εμποδίζει τις ρωσικές δυνάμεις να εδραιώσουν τις θέσεις τους εκεί.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 6 και 7 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Pervomaiske και στο Stepove, βόρεια του Spartak (4 χλμ νότια της Avdiivka), προς την κατεύθυνση του Sieverne, και στις νότιες και ανατολικές προσεγγίσεις προς Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις μεταπήδησαν σε μια «υφέρπουσα επίθεση» στην κατεύθυνση Avdiivka αφού οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια «βαριά επίθεση» τις πρώτες ημέρες των επιθέσεων, υποδηλώνοντας ότι ο ρυθμός των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων σε αυτήν την περιοχή έχει επιβραδυνθεί.
Οι ρωσικές δυνάμεις υποφέρουν από έλλειψη συγκροτημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στην κατεύθυνση Avdiivka, κάτι που επιτρέπει στις ουκρανικές δυνάμεις να αποκτήσουν τον έλεγχο του αέρα στην περιοχή.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία διεκδικούμενη ή επιβεβαιωμένη επιθετική επιχείρηση κοντά στην Avdiivka στις 7 Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 7 Νοεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Mykilske (3 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Vuhledar) και επιτέθηκαν στη Marinka (στα δυτικά προάστια της πόλης Donetsk ).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στη Marinka και στο Krasnohorivka (ακριβώς δυτικά της πόλης του Donetsk).
Σημειώθηκαν μάχες θέσης στη Marinka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία διεκδικούμενη ή επιβεβαιωμένη επιθετική επιχείρηση δυτικά ή νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk στις 7 Νοεμβρίου.

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_7_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_7_2023.png
Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_7_2023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_November_7_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_7_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_7_2023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_November_7_2023.png
www.bankingnews.gr

loading...