ΠΩΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

“ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ω ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΝ ΦΘΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙΣ, ΣΤΕΓΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…”

Εταιρείες: Στην ταινία Inception, ο Leonardo DiCaprio και η ομάδα του εργάζονται τοποθετώντας σκέψεις και ιδέες σε ανθρώπους με επιρροή. Σας έχει τύχει ποτέ να εμφανιστεί ξαφνικά μια ιδέα στο κεφάλι σας; Αν ναι, μπορεί να είστε άτομο με επιρροή.

Σκεφθείτε όταν περνάτε τη μέρα σας και μπουμ – μια τρελή, εντελώς τυχαία ιδέα μπαίνει στο μυαλό σας. Είναι ενοχλητικό και ανατρέπει εντελώς τη ρουτίνα σας. Δεν είσte ο μόνος. Το χειρότερο μέρος αυτού του συμβάντος είναι ότι η σκέψη φαίνεται να παραμένει πριν εξαφανιστεί – η αρχική αντίληψη (εντύπωση).

Όλοι μας έχουμε σκέψεις που έρχονται από το πουθενά και ανατρέπουν τα πάντα. Είτε προσπαθείτε να διαβάσετε, είτε προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε, η ανάρτηση στο Instagram που είδατε χθες ή το άρθρο που μόλις διαβάσατε, έρχεται τυχαία στο μυαλό σας και δεν έχει καμία σχέση με εσάς.

Αυτές οι “εντυπώσεις” είναι τα αποτελέσματα αυτού που είναι γνωστό ως προπαγάνδα. Προπαγάνδα είναι “να λες στους ανθρώπους τι να σκεφτούν”. Η πράξη της σκέψης συμβαίνει στον εγκέφαλο, ο οποίος αποτελείται από τρεις ξεχωριστούς εγκεφάλους:Ανθρώπινος εγκέφαλος: Αυτό είναι το μόνο μέρος του εγκεφάλου σας που ελέγχετε συνειδητά. Επιβλέπει όλη τη διαδικασία της λογικής σκέψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...