Οι ΗΠΑ και η Γαλλία ζητούν από την Ελλάδα να δεχθεί 100.000 εκτοπισμένους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από την Γάζα!

Η Διάσκεψη για τη Γάζα διοργανώνεται την Πέμπτη 9/11 στο Παρίσι – Τι υπόσχονται στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι, σε μία εμφανή προσπάθεια να κάνουν την Ελλάδα χώρο υποδοχής των Παλαιστινίων προσφύγων που θα εκτοπίσουν οι Ισραηλινοί από την Γάζα σε πρώτη φάση και από την Δυτική Όχθη, σε δεύτερη.

Η Διάσκεψη για τη Γάζα διοργανώνεται την Πέμπτη και θα συζητηθεί ακριβώς αυτό: Πόσους Παλαιστίνιους μπορεί να φιλοξενήσει μόνιμα η Ελλάδα, ενώ θα υπάρξει και εισήγηση και για την Κύπρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές.

Έτσι εξηγείται και η πρόσκληση της Ελλάδας, η οποία είναι απόλυτα άσχετη με το θέμα, αφού δεν εμπλέκεται (ούτε μπορεί ούτε της το ζήτησε, άλλωστε κανείς) στο όλο ζήτημα.

Ενωρίτερα, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ακριβώς με το ίδιο αντικείμενο: Να γίνει η Ελλάδα χώρος εγκατάστασης των εκτοπισμένων Παλαιστινίων!

Ως αντάλλαγμα για τους 100.000 Παλαιστίνιους υποσχέθηκαν στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια, ώστε να μπορέσει να χτίσει σπίτια και υποδομές για να τους υποδεχθεί, αλλά και να για να μπορέσει να τους παράσχει τα βασικά για την επιβίωσή τους.

Υπολογίζεται από τους Γάλλους ότι τουλάχιστον 100.000 Παλαιστίνιοι μπορούν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι μία λύση της οποία επιδιώκουν και η Αίγυπτος και η Ιορδανία, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν Παλαιστίνιους στα εδάφη τους, για ευνόητους λόγους.

Σήμερα έφθασε και το πρώτο ελληνικό C-130 το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κάιρο με τελική κατεύθυνση στη Γάζα.

Η εξέλιξη, κάθε άλλο παρά θετική είναι για την Ελλάδα για πολλούς λόγους…

loading...