ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ: «ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΙΑ.

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΚΑΚΙΑ, ΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ»

ΟΙ ΠΝΕΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ…

 

Μητροπολίτης Μόρφου: Ποιος είναι ο πλησίον…το χειρότερο δεν είναι ο πόλεμος είναι η κακία. Στο Ισραήλ εκατέρωθεν πολεμούν με κακία, με εκδίκηση! Ο Χριστός διδάσκει συμπόνοια αγάπη και στους εχθρούς. Οι χριστιανοί είναι με το Μεσσία αυτοί τον περιμένουν ακόμη.

Μητροπολίτης Μόρφου: Ποιος είναι ο πλησίον μου; Στην ραβινικήν Ερμηνευτική Γραμματολογία πλησίον είναι αυτός που είναι τόσο κοντά μου που μπορώ να τον αγγίξω, ο διπλανός μου δηλαδή. Ο Χριστός δεν είπεν αυτό όμως. Για να δείτε η Αλήθεια που είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πόσο ανοίγει, ξεδιπλώνει την έννοιαν του πλησίον του συνανθρώπου μας δηλαδή, του ανθρώπου μας. Και για να μην λέει θεωρίες τους είπε μιαν παραβολή του καλού Σμαρείτη.

Τους Σαμαρείτες τους είχαν οι Εβραίοι για αιρετικούς

”και ιδών αυτόν ευσπλαχνίσθη”

άκουγα μέσα μου όλη τη νύχτα αυτή τη φράση

Ποιός έδειξε έλεος.. ούτε ο λευίτης μοναχός της εποχής ούτε ο ιερέας που έκανε τα θρησκευτικά του καθήκοντα αλλά ήταν άκαρδος . Ο Σαμαρείτης που τον είχαν οι Εβραίοι για αιρετικόν τον ευσπλαχνίσθηκε τον εσυμπόνεσε. Ρωτάει ο Χριστός τους Εβραίους τους Φαρισαίους επ΄αυτού…κι απάντησαν σωστά ”ο ποιήσας το έλεον”.

Γιατί συμπεριφέρθηκε με τέτοια συμπόνοια το πρώτο συναίσθημα στην καρδιά του ήταν η ευσπλαχνία. Οι θρήσκοι δεν είχαν καρδιάν…….

Η πρώτη ευσπλαχνία για να την αποκτήσουμε πρέπει να σπλαχνιστούμε να συμπονέσουμε πρώτα τον τραυματισμένο πληγωμένο εαυτό μας δια της μετανοίας μας τα πάθη και τα λάθη αρρώστιες της ψυχής μου.

μετάνοια συμπόνοια ελεημοσύνη συγχώρεση

μεγαλύτερη ελεημοσύνη δεν είναι το χρήμα είναι να συγχωράς

Ελεούσα λέγεται η Παναγία γιατί γέννησε το Έλεος που είναι ο Χριστός .…”και το μέγα έλεος”

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ    

loading...