Λαμία: Φρικτός και ακαριαίος ο θάνατος του 62χρονου εργάτη – «Κάποιο ρούχο του πιάστηκε στο γρανάζι και τον διαμέλισε»

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε εργοτάξιο στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας

Φρικτός ήταν ο θάνατος του 62χρονου εργάτη το πρωί της Τρίτης 7 Νοεμβρίου σε εργοτάξιο στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας στη Λαμία, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φθιώτιδας.

Όπως περιέγραψε στον Lamia Polis 87.7 ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, το δυστύχημα συνέβη όταν ο άτυχος εργάτης προσπάθησε να βάλει γράσο σε μεγάλα γρανάζια διαμέτρου τριών μέτρων από μηχανή παρασκευής δομικών υλικών.

Κατά την ίδια μαρτυρία τα γρανάζια έπιασαν κάποιο από τα ρούχα του 62χρονου με αποτέλεσμα το μηχάνημα να τον τραβήξει και να τον διαμελίσει.

«Περίπου στις 8 το πρωί ειδοποιηθήκαμε σε μια τοπική επιχείρηση στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας, ένας εργάτης 62χρονος Έλληνας προσπάθησε να γρασάρει σε τεράστια γρανάζια που φτιάχνουν δομικά υλικά, με μια πρώτη εκτίμηση δικιά μας, κάποιο ρούχο του πιάστηκε στο γρανάζι τον τράβηξε μέσα και δυστυχώς τον διαμέλισε και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα αποτροπαίο θέαμα.

Με την συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ και της δικιά μας υπηρεσίας της Π.Υ Λαμίας, ολοκληρώθηκε μια πολύ δύσκολη επιχειρηση που κράτησε σχεδόν 2 ώρες» περιέγραψε το σκηνικό ο Γιώργος Κρομμύδας.

«Ξέρετε αυτά τα γρανάζια είναι τεράστια. Μιλάμε το μηχάνημα έχει κύκλο που είχε διάμετρο πάνω από 3 μέτρα. Η δύναμη ήταν τεράστια. Δυστυχώς ο άτυχος άνδρας δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Ο θάνατος δυστυχώς επήλθε ακαριαία» πρόσθεσε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Α.Τ Λαμίας.

 

loading...