Καταπέλτες οι δύο δικηγόροι των «Σπαρτιατών»

Καταπέλτες οι δύο δικηγόροι των «Σπαρτιατών», στη συζήτηση που αφορούσε τις άρσεις ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος

Λιγότερο από ένα λεπτό χρειάστηκε για να καταρρίψει το κατηγορητήριο που αφορά το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων ο μάχιμος δικηγόρος Πέτρος Δημητριάδης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την άριστη νομική του κατάρτιση.
Άψογοι στις τοποθετήσεις τους, όπως μας έχουν συνηθίσει, υπήρξαν για μια ακόμα φορά οι δύο δικηγόροι του κόμματος των Σπαρτιατών, Πέτρος Δημητριάδης και Χάρης Κατσιβαρδάς, στη συζήτηση της ολομέλειας που αφορούσε τις άρσεις ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος.
Μαζί με δύο ή τρία ακόμα ικανά στελέχη, εμφανώς ξεχωρίζουν, και πιθανώς ασφυκτιούν, δίπλα σε ανεπάγγελτους, υδραυλικούς και ανθρώπους που το μόνο πράγμα που αναφέρει το βιογραφικό τους είναι ότι διακρίθηκαν πριν από 40 χρόνια σε διαγωνισμό σωματοδόμησης σε κάποιο χωριό της Βόρειας Κρήτης.
Ευρισκόμενοι επιπλέον υπό την καθοδήγηση και την ηγεσία ενός αοράτου προέδρου, αφού το όνομά του δεν εμφανίστηκε καν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στο ερώτημα που αφορούσε τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.

Λακωνινός αλλά περιεκτικός ο Πέτρος Δημητριάδης – Τα είπε όλα σε λιγότερο από ένα λεπτό
Δημητριάδης.jpg
Λιγότερο από ένα λεπτό χρειάστηκε για να καταρρίψει το κατηγορητήριο που αφορά το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων ο μάχιμος δικηγόρος Πέτρος Δημητριάδης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την άριστη νομική του κατάρτιση.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του:
“Το ίδιο το Άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, είναι τόσο προβληματικό στη διατύπωσή του, και τόσο ασαφές και αόριστο, ώστε ακόμα και αυτοί που το θέσπισαν το έτος 1951, είχαν παραδεχτεί πως είναι πρακτικά ανεφάρμοστο.
Αυτό διότι δε μπορείς με τίποτα να αποδείξεις τη μεταβολή του εκλογικού φρονήματος, καθώς και ότι κάποιος από τους ψηφοφόρους εξαπατήθηκε, αφού ακόμα και αν ισχυριστεί ότι εξαπατήθηκε, κάτι τέτοιο δε δύναται να αποδειχτεί, λόγω του ότι η ψήφος είναι μυστική.
Πρόκειται επομένως για ένα άκρως προβληματικό και αόριστο άρθρο, το οποίο δε μπορεί πρακτικά να εφαρμοστεί.”
Κατέληξε ο βουλευτής των Σπαρτιατών.

Αινιγματικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από το Χάρη Κατσιβαρδά – Προάγγελος πιθανών εσωκομματικών εξελίξεων;
Κατσιβαρδας.jpg
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος δικηγόρος, Χάρης Κατσιβαρδάς.
Δήλωσε ότι αμελλητί επιθυμεί να αρθεί η ασυλία του, ώστε η αλήθεια να μπορέσει να λάμψει και να μην παραμείνει καμία σκοτεινή πτυχή.
Ενημέρωσε την ολομέλεια πως πυρετωδώς προετοιμάζει έγγραφες εξηγήσεις σε ένα ογκοδέστατο φάκελο, μέσω των οποίων θα αποδομήσει πλήρως το κατηγορητήριο που αφορά το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.
Έκλεισε τέλος την ομιλία του με ένα απόσπασμα από τον Αισχύνη: “Αι γαρ ιδίαι έχθραι, πολλά πάνυ των κοινών επανορθούσι”.
Δίνοντας στη συνέχεια τη δική του ελεύθερη ερμηνεία: “Εξ’ αφορμής προσωπικών ερίδων, δίνεται το έναυσμα να αξιολογηθούν ορισμένα πράγματα και να αποσκορακιστεί η ήρα από το στάρι μέσα στα πλαίσια του δημοσίου βίου”.
Κλείνοντας με τον αινιγματικό αυτό τρόπο, πιθανώς προανήγγειλε μελλοντικές εξελίξεις, που αφορούν τόσο το κόμμα των Σπαρτιατών όσο και τη δική του πολιτική πορεία.

Εκτός θέματος η τοποθέτηση του Προέδρου του Κόμματος

Την ίδια στιγμή, εκτός τόπου και χρόνου υπήρξε για μια ακόμη φορά η τοποθέτηση του Προέδρου του Κόμματος Βασιλείου Στίγκα.
Kατηγόρησε τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας για διαδικασίες που κινήθηκαν επειδή ο ίδιος αποφάσισε να αποκαλέσει τους βουλευτές του Κορλεόνε και καθοδηγούμενους από τη Μαφία.
Κλάφτηκε για τα εκατομμύρια της κρατικής χρηματοδότησης που μέρα με την ημέρα βλέπει όλο και πιο πολύ να απομακρύνονται.
Αρνήθηκε τέλος την πραγματικότητα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που παρουσιάζουν τα ποσοστά του κόμματος του να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του κινήματος ΜΕΡΑ 25 Γιάννη Βαρουφάκη.

www.bankingnews.gr

loading...