Κάποιοι θέλουν «ανάφλεξη» και στον Καύκασο;

Ένοπλο επεισόδιο στη Νότια Οσετία και εισβολή σαμποτέρ στην Αμπχαζία:
Στόχος των δολιοφθορέων ήταν το αεροδρόμιο του Σοκούμι

Περίεργα επεισόδια έλαβαν χώρα στα όρια των αυτονομημένων Δημοκρατιών της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας με την Γεωργία.

Ομάδα αποτελούμενη από 50 δολιοφθορείς εισήλθε στο έδαφος της Αμπχαζίας με σκοπό την «διεξαγωγή τρομοκρατικής επίθεσης» στο αεροδρόμιο του Σοκούμι!

«Οι άνδρες ήταν οπλισμένοι με δυτικά όπλα, πιθανώς τυφέκια εφόδου M-4, με μαύρες στολές, μάσκες, κράνη και ήταν πολύ καλά εξοπλισμένοι. Διέθεταν επίσης ένα ελικόπτερο που πετούσε πάνω από την περιοχή», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της αυτονομημένης Δημοκρατίας Ρόμπερτ Κιουτ.

H ομάδα αναζητείται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία σκοπεύει να δημιουργήσει στην περιοχή μεγάλη ναυτική βάση.

Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. Την προηγούμενη ημέρα υπήρξε ενοχλώ επεισόδιο και στο έδαφος της Νότιας Οσετίας.

«Ένας Γεωργιανός σκοτώθηκε από Ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των μη αναγνωρισμένων συνόρων μεταξύ της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα αποσχισθείσας επαρχίας της Νότιας Οσετίας και των εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των γεωργιανών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

H είδηση μάλιστα μεταδόθηκε από το reuters.

Δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαία και ότι δεν έχουν κμαία σχέση μεταξύ τους τα δύο επεισόδια.

Είναι πολύ πιθανό ότι κάποιοι απεργάζονται σχέδια δημιουργίας μίας ακόμα συγκρούσεις στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του Καυκάσου.

Δεν είναι τυχαίο και το αντιρωσικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Αρμενία με την πρόσφατη απώλεια του Ναγκόρνο Καραμπάχ το οποίο στην ουσία παραδόθηκε στους Αζέρους από την κυβέρνηση Πασινιάν.

 

loading...