Γεωπολιτικός «σεισμός»: Ιράν και Σαουδική Αραβία κάνουν βήμα προς την «παγκόσμια ειρήνη»

Πίσω από τους πυραύλους κρύβονται άλλα πράγματα…
«Μοιάζει με ανέκδοτο», σχολιάζουν δημοσιογράφοι σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας την Κυριακή, η οποία έχει σκοπό να συζητήσει τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, «ενώνοντας τις αραβικές χώρες κατά της ισραηλινής επιθετικότητας», όπως αναφέρεται.

Η επίσκεψη του Ραΐσι θα είναι η πρώτη στη Σαουδική Αραβία από Ιρανό αρχηγό κράτους από το 2012, μετά από τόσα χρόνια ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!

Η σύγκρουση στην Μέση Ανατολή λοιπόν μοιάζει βολική για αυτή την εξέλιξη, καθώς πρωταρχικός στόχος των διεθνιστών είναι η παγκόσμια ειρήνη, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο της παγκόσμιας χούντας!!!

“Ο Πρόεδρος Raisi θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής του OIC στο Ριάντ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή που γνωρίζει τον προγραμματισμό της συνόδου κορυφής!

Ο Ραΐσι και ο ντε φάκτο ηγεμόνας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πραγματοποίησαν την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία στις 12 Οκτωβρίου στην οποία και οι δύο άνδρες εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την παλαιστινιακή υπόθεση και, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, συζήτησαν την «ανάγκη τερματισμού των εγκλημάτων πολέμου εναντίον της Παλαιστίνης».

Και άπαξ και βρεθεί «λύση» στην παρούσα σύγκρουση τότε ενδεχομένως η Σαουδική Αραβία θα ξεπαγώσει ως διά μαγείας και τα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ σχέδια εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ! Στην συνέχεια δεν αποκλείεται να διαμεσολαβήσει για την προσέγγιση Ισραήλ και Ιράν!

Όλα αυτά βέβαια εύκολα γράφονται, δύσκολα γίνονται! Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα! Πάντως πίσω από τους πυραύλους, κρύβονται άλλα σκοτεινότερα σχέδια με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί αποχαυνωμένη ή και αδιάφορη!!!

loading...