Έρχονται οι έξυπνοι μετρητές ρεύματος στα σπίτια μας! Αποδεικτικά στοιχεία κινδύνου των έξυπνων μετρητών

Θα μας ωφελήσουν μόνο ή έχουν και… αρνητικά;;;

Όπως διαβάσατε χθες στο ΕΛ, σύμβαση για την χρηματοδότηση της σταδιακής εγκατάστασης έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με τον ΔΕΔΔΗΕ και μάλιστα ενώπιον του Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, υπέγραψαν 15ετές δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση 3,12 εκατ. έξυπνων μετρητών και των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών.

Με μία φράση, οι έξυπνοι μετρητές που παρακολουθούν και ελέγχουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, ξεκινούν την δράση τους στην Ελλάδα!!!

Με έναν έξυπνο μετρητή, οι καταναλωτές μπορούν να δουν πόσο ενέργεια καταναλώνουν οι συσκευές τους ανά ώρα, ημέρα ή μήνα.

Με την εγκατάσταση του ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα, όπως λένε:

* να παρακολουθεί την κατανάλωσή του
* να εκτιμήσει το ποσό που θα πληρώσει χωρίς να περιμένει το λογαριασμό ρεύματος
* προγραμματίζει καλύτερα τις δραστηριότητές του,
* συμμετέχει σε οικονομικά επωφελή προγράμματα της αγοράς

Αυτό είναι όλο;;;

Το ΕΛ, όμως, θυμίζει τι λένε φωνές εκτός του κρατικού πλαισίου, προκειμένου να έχει κάποιος σφαιρική άποψη:

Διαβάζουμε στο The Defender:

«Τα δεδομένα από τους έξυπνους μετρητές αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα, από όσα φαντάζεστε — και θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας, για να ελέγξουν την ατομική σας χρήση ενέργειας ή, μια μέρα, για να διασφαλίσουν την συμμόρφωσή σας με το «καθαρό μηδέν».

Η ιστορία με μια ματιά:

-Οι έξυπνοι μετρητές μετρούν και καταγράφουν την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας τουλάχιστον κάθε ώρα, αν όχι περισσότερο, και παρέχουν τα δεδομένα στην εταιρεία κοινής ωφέλειας και τον καταναλωτή τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
-Τα δεδομένα από τους έξυπνους μετρητές αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε — και θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας, για να ελέγξετε την ατομική σας χρήση ενέργειας ή, μια μέρα, για να διασφαλίσετε την συμμόρφωση με το «καθαρό μηδέν».
-Οι έξυπνοι μετρητές κάνουν περισσότερα από το να μετρούν την κατανάλωση ενέργειας. Είναι επίσης σε θέση να διακρίνουν τον τύπο ενέργειας που χρησιμοποιείτε, όπως το να πλένετε ρούχα ή να παρακολουθείτε τηλεόραση κτλ.
-Είναι μια έντονα προσωπική μορφή επιτήρησης — μια μορφή που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της χρήσης της ενέργειας σας.
-Οι έξυπνοι μετρητές θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται, επειδή αποτελούν μια ακόμη πηγή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (EMF), τα οποία περιλαμβάνουν ραδιοσυχνότητες από έξυπνους μετρητές, κινητά τηλέφωνα και Wi-Fi και βρώμικο ηλεκτρισμό.
-Εάν μπορείτε, εξαιρεθείτε από την λήψη ενός έξυπνου μετρητή, να έχετε υπόψη σας ότι πιθανότατα θα σας χρεωθεί χρηματικό ποσό, με τη μορφή εφάπαξ και μηνιαίων δόσεων, για να τον αποφύγετε.

Πολλοί άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει την άνεση των ασύρματων συσκευών στα σπίτια τους, αλλά αυτές οι συσκευές έχουν ένα τίμημα — το απόρρητό σας και την υγεία σας.

Με κάθε έξυπνη συσκευή που καλωσορίζετε στο σπίτι σας —όπως συνδεδεμένα ξυπνητήρια, οχήματα, ψυγεία και κουδούνια πόρτας— αποκαλύπτεται ένα άλλο επίπεδο της προσωπικής σας ζωής.

Αυτό ισχύει σίγουρα για τους έξυπνους μετρητές, οι οποίοι είναι επίσημα γνωστοί στις ΗΠΑ, ως εγκαταστάσεις προηγμένης υποδομής μέτρησης (AMI). Το 2020, 102,9 εκατομμύρια τέτοιοι έξυπνοι μετρητές εγκαταστάθηκαν από εταιρείες ηλεκτρισμού των ΗΠΑ, περίπου το 88% από αυτούς σε προσωπικές κατοικίες.

Οι μετρητές AMI μετρούν και καταγράφουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας τουλάχιστον κάθε ώρα, αν όχι περισσότερο, και παρέχουν τα δεδομένα στην εταιρεία κοινής ωφέλειας και τον καταναλωτή τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Προτού διατεθούν ευρέως οι έξυπνοι μετρητές, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας καταγραφόταν από έναν ελεγκτή μετρητών, ο οποίος επισκεπτόταν το ακίνητό σας μία φορά το μήνα και κατέγραφε χειροκίνητα την κατανάλωση ενέργειας. Τώρα, αυτά τα δεδομένα παρακολουθούνται ανά ωριαία ή μισάωρα διαστήματα.

Η Shell Energy του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία περιγράφει τους έξυπνους μετρητές ως «το μέλλον της ενέργειας », σημειώνει:

«Οι έξυπνοι μετρητές φέρνουν πολλά οφέλη: θα σας πουν πόσα ξοδεύετε σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις όταν εμφανιστεί ο λογαριασμός σας. … Αλλά, ίσως το καλύτερο από όλα, οι έξυπνοι μετρητές σας δίνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την χρήση της ενέργειας σας.

Σας ενημερώνουν πόσο ακριβώς σας κοστίζει να βράσετε αυτόν τον βραστήρα ή να φορτίσετε το τηλέφωνό σας. Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, μπορείτε να πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση για το τι ακριβώς θα κάνετε.

ΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ

Ο μέσος άνθρωπος θα αντιμετωπίσει αυξανόμενο έλεγχο της χρήσης ενέργειας του, σε σημείο που μπορεί μια μέρα να του επιβληθεί, πόσο θα καταναλώνει στο όνομα της « συμμόρφωσης με το κλίμα ».

Οι έξυπνοι μετρητές κάνουν περισσότερα από το να μετρούν την κατανάλωση ενέργειας. Είναι επίσης σε θέση να διακρίνουν τον τύπο ενέργειας που χρησιμοποιείτε. Έτσι γνωρίζουν αν πλένετε πολλά ρούχα, παρακολουθείτε τηλεόραση κτλ.

Αν και αυτό μπορεί να μην ακούγεται κακόβουλο σε πρώτη φάση, είναι μια έντονα προσωπική μορφή επιτήρησης — που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, συμπεριλαμβανομένου του ποσού χρήσης της ενέργειάς σας.

Η δημοσιογράφος Άμπι Μάρτιν εξηγεί:

«Αν η ιδέα για το τι κάνετε και πότε το κάνετε δεν είναι αρκετά ενοχλητική για εσάς, ακούστε αυτό: Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση να ρυθμίζουν, να ελέγχουν και ακόμη και να ρυθμίζουν την κατανάλωση ενέργειας .

Για παράδειγμα: Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, αν η εταιρεία ηλεκτρισμού αποφασίζει ότι χρησιμοποιείτε υπερβολική ενέργεια, θα αναλάβει να την μειώσει ανεξάρτητα από το εάν ο καταναλωτής είναι διατεθειμένος να πληρώσει για την επιπλέον χρήση.

Ένα σημείο που πρέπει να εξεταστεί είναι τι θα κάνουν αυτές οι εταιρείες με αυτές τις πληροφορίες. Μόλις κοινοποιηθεί στις αρχές επιβολής του νόμου, μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας. Οι αστυνομικοί θα μπορούν να γνωρίζουν τι κάνετε στο απόρρητο του σπιτιού σας.

Δεύτερον, αυτές οι εταιρείες μπορούν να πουλήσουν αυτές τις πληροφορίες της καθημερινής μας ζωής για εξόρυξη δεδομένων και διαφήμιση».

Ακόμα κι αν αφήσετε κατά μέρος τα ζητήματα επιτήρησης και απορρήτου και την πιθανότητα κατάχρησής τους, οι έξυπνοι μετρητές θα πρέπει να αποφευχθούν, επειδή αποτελούν μια ακόμη πηγή EMF (Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία), την οποία περιλαμβάνουν ραδιοσυχνότητες από έξυπνους μετρητές, κινητά τηλέφωνα και Wi-Fi.

Οι έξυπνοι μετρητές έχουν επίσης, την πρόσθετη πρόκληση της εκπομπής βρώμικου ηλεκτρισμού, που συνίσταται σε παροδικές αιχμές τάσης, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας μεταγωγής τροφοδοσίας.

Οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που συνδέονται με αυτές τις εκθέσεις σε EMF περιλαμβάνουν:

-Υπερβολικό οξειδωτικό στρες.
-Ανοίγουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό σας, επιτρέποντας στις τοξίνες να εισέλθουν στον εγκέφαλό σας.
-Βλάβη DNA και αλλοιωμένο μικροβίωμα.
-Μειωμένη ροή πρωτονίων και παραγωγή ATP.
-Αλλαγή της κυψελοειδούς λειτουργίας, λόγω υπερβολικής φόρτισης.

Χαμός στην Βρετανία με ερώτηση μέσα στην Βουλή

Στην Βρετανία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα συλλέγει και θα αποθηκεύει όλα τα δεδομένα των έξυπνων μετρητών, ενώ διαβεβαίωνε για πολλά χρόνια ότι δεν θα το έκανε!

Οι έξυπνοι μετρητές επιδιώκεται να μπουν σε όλα τα σπίτια της Ευρώπης, έτσι ώστε η όποια εξουσία να συντονίζει και να ελέγχει την κατανάλωση ενέργειας, η οποία ήδη περιορίζεται, με το εγχείρημα να έχει σκοτεινές πτυχές, όπως έχει ενημερώσει το ΕΛ.

Η Βρετανίδα σκιώδης υπουργός Επιστήμης, Έρευνας και Ψηφιακής Εποχής και βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας δήλωσε:

«Την 1η Οκτωβρίου, η κυβέρνηση είπε πως θα ξεκινούσε την συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση για δεδομένα όλων των έξυπνων μετρητών, όλων των βρετανικών νοικοκυριών.

Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν προ πολλών ετών, πως αυτά τα δεδομένα θα ήταν υπό τον έλεγχο μόνο των νοικοκυριών. Πως μόνο τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτά, και πως δίχως ειδική άδεια θα χρησιμοποιούνταν μόνο για σκοπούς χρεώσεων.

Θα μου εξηγήσετε λοιπόν τότε, πώς θα ελέγχουν τα νοικοκυριά τα έξυπνα αρχεία τους, εν μέσω αυτής της χαοτικής και δυσλειτουργικής κυβέρνησης;;;».

«ΕΞΥΠΝΟ ΜΕΤΡΗΤΗ» αλλιώς σου ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ – Εξέλιξη «ΕΦΙΑΛΤΗΣ»

Οικογένειες στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ – πολλές με παιδιά και ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας – είχαν μείνει χωρίς ρεύμα από τις 9 Νοεμβρίου του 2022. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και με ελάχιστη έως καθόλου προειδοποίηση, η εταιρεία Dominion Energy Virginia εμφανίστηκε στα σπίτια τους με την αστυνομία και έκλεισε την παροχή τους. επειδή αρνήθηκαν να εγκαταστήσουν «έξυπνους» μετρητές στα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκατομμύρια νοικοκυριά υποχρεώνονται να βάλουν έξυπνους μετρητές για το νερό

Η Βιρτζίνια είναι μία από τις δύο πολιτείες που δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να εξαιρεθούν από την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών.

Η Dominion Energy Virginia απάντησε σχετικά με τους πελάτες που τους έκοψαν το ρεύμα επειδή αρνήθηκαν την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Dominion Energy, Jeremy Slayton, ο Milton Williams και ο Aeron Mack της κομητείας Fauquier ειδοποιήθηκαν δύο φορές πριν από τη διακοπή της ηλεκτρικής τους υπηρεσίας για χρήση «μη εγκεκριμένων, μη ασφαλών μετρητών».

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ THE DEFENDER

• O Aeron Mack, η οποία έχει πολλαπλές καταστάσεις υγείας που επιδεινώθηκαν από την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων, εξήγησε ότι αφού η Dominion Energy «αναβάθμισε» το σπίτι της με έναν έξυπνο μετρητή – χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή της – τον αντικατέστησε με έναν αναλογικό από εκπαιδευμένο επαγγελματία. Ως αποτέλεσμα, η Dominion Energy της διέκοψε το ρεύμα.

«Μόλις είχα γυρίσει σπίτι και ανάρρωνα από μια μικρή εγχείρηση καρκίνου όταν εμφανίστηκε η Dominion για να μου κόψει το ρεύμα», είπε o Μακ. «Κάλεσα την αστυνομία για να με βοηθήσει και αντί να ,ε στηρίξουν, στάθηκαν γελώντας με τους τεχνικούς του Dominion ενώ εγώ έκλαιγα και αναγκάστηκα να διαλέξω ανάμεσα σε έναν έξυπνο μετρητή και μηδέν ρεύμα».

• Ο Milton Williams , πρώην υπεργολάβος της Dominion Energy, απολύθηκε επειδή μίλησε εναντίον των έξυπνων μετρητών μόλις έμαθε πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι.

Ο Williams διευθύνει τώρα έναν οργανισμό που ονομάζεται LOSE (Life Over Smart Energy), ο οποίος «ενισχύει την ευαισθητοποίηση και εξουσιοδοτεί τους ανθρώπους να πάρουν πίσω την υγεία, την ασφάλεια και το απόρρητό τους από την βιομηχανία έξυπνων δικτύων». Ζήτησε από τους πολίτες της Βιρτζίνια να τον συγχωρήσουν που εγκατέστησε χιλιάδες έξυπνους μετρητές και είπε ότι τώρα το μετανιώνει.

• Η Jenny DeMarco είναι η διευθύντρια επικοινωνίας του Virginians for Safe Technology , μιας οργάνωσης βάσης που δημιουργήθηκε «για να εκπαιδεύσει, να ενημερώσει και να υποστηρίξει τους κατοίκους της Βιρτζίνια σχετικά με την ανάπτυξη του 5G+ και την ρύθμιση των τεχνολογιών που όλοι χρησιμοποιούμε και εκτιθέμεθα καθημερινά».

Η DeMarco συζήτησε γιατί οι έξυπνοι μετρητές δεν ωφελούν τους καταναλωτές και είναι επικίνδυνοι για την ιδιωτική ζωή και την υγεία. Εξήγησε επίσης πώς να γνωρίζετε εάν υπάρχει έξυπνος μετρητής στην κατοικία σας και τόνισε τη σημασία του να γνωρίζετε εάν η πολιτεία σας έχει μια επιλογή εξαίρεσης.

el.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Αποδεικτικά στοιχεία κινδύνου των έξυπνων μετρητών

Εάν υποφέρετε από κάποια συμπτώματα υγείας από τη στιγμή που ένας έξυπνος μετρητής έχει συνδεθεί με το σπίτι σας και οι γκοίμ και οι άσχετοι από το περιβάλλον σας λένε ότι όλα αυτά που σκέφτεστε είναι απλά στη φαντασία σας: υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι οι κίνδυνοι του έξυπνου μετρητή είναι πραγματικοί.

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας 5ετίας, τίθεται σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης 160.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, με προθεσμία ολοκλήρωσης εντός του 2015. Την εφαρμογή του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΕΚΑ, θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στον σχετικό διαγωνισμό. Η αντικατάσταση των σημερινών μετρητών με «έξυπνους»προωθήθηκε φυσικά από την Ε.Ε.

Οι «έξυπνοι» μετρητές παρέχουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα δεδομένα του μετρητή του ακόμη και εξ αποστάσεως. Στον Διαχειριστή του Δικτύου παρέχει πλήθος πληροφοριών για τυχόν προβλήματα ή βλάβες βελτιώνοντας σημαντικά τον χρόνο αντικατάστασής τους καθώς και τη δυνατότητα αποκοπής του ρεύματος και επανασύνδεσης εξ αποστάσεως.

Το κόστος βέβαια αναμένεται να μετακυλιστεί στους καταναλωτές με την ενσωμάτωση χαρατσιού στους λογαριασμούς ρεύματος. Ουσιαστικά θα πληρώσουμε και από πάνω ενα σιωπηλό όπλο που θα μας φέρει αργό θάνατο.

Αποδεικτικά στοιχεία κινδύνου των έξυπνων μετρητών

Τα συμπεράσματα αυτής της ανεξάρτητης έρευνας είναι ότι τα πρότυπα ασφαλείας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) είναι θλιβερά ανεπαρκείς για τη φύλαξη των ανθρώπων από τα επίπεδα-και την ακτινοβολία του έξυπνου μετρητή και ότι ορισμένες εγκαταστάσεις των έξυπνων μετρητών δεν χρειάζεται καν να συμμορφώνονται με αυτές τις ανεπαρκείς προδιαγραφές.
Κατ ‘αρχάς, τα πρότυπα FCC, συλλέγονται από το 1996, και βασίστηκαν σε μελέτες με πρότυπα υγιών ατόμων που έχουν εκτεθεί για σύντομες χρονικές περιόδους σε ασύρματη ακτινοβολία.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι καν γνωστό στο σημερινό κόσμο, στον οποίο οι γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα με κακή υγεία είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία από πολλές διαφορετικές πηγές.

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό, είναι ότι η FCC (Ομοσπονδιακη Επιτροπή Επικοινωνιών) έχουν κάνει έλεγχο μόνο για θερμική βλάβη – και οι κίνδυνοι που βρίσκουν σήμερα για την υγεία οι ανεξάρτητοι ερευνητές είναι από μη θερμική ακτινοβολία. Επίσης, άλλες πηγές ακτινοβολίας (όπως Wi-Fi, κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες συσκευές, όλη η σημερινή τεχνολογια στα σπίτια μας) δεν βρίσκονταν στις συνεδρίες των δοκιμών ακτινοβολίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η έκθεση προειδοποιεί έντονα ότι οι έξυπνοι μετρητές δεν είναι ασφαλείς.
Ζωντανές εξετάσεις αίματος που έγιναν σε άτομα που βρίσκονται κοντά σε έξυπνους μετρητές

Η Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής καλεί την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών Ανεύθυνη

loading...