GEWKWN : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟ – ΣΟΛΥΜΩΝ ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον. Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα!

Εδώ και 3 ημέρες ερευνώ την περιοχή της Μέσης Ανατολής, προσπαθώ να μάθω την πραγματική ιστορία των φυλών της περιοχής, για το Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιεροσόλυμα, Γάζα κλπ, Ιστορικός δεν είμαι, ερευνητής είμαι, αν κάνω κάποια λάθη συγχωρείστε με.

Ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος αποκαλεί την πόλη με το πραγματικό της όνομα, “Σόλυμα”.

Ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών……

Ἡρόδοτος: «Καθὼς φιλονικούσαν εἰς τὴν Κρήτην διὰ τὴν βασιλείαν οἱ υἱοὶ τῆς Εὐρώπης, ὁ Σαρπηδὼν καὶ ὁ Μίνως, ἐπεκράτησε εἰς τὴν φιλονικίαν ὁ Μίνως καὶ ἐξῴρισε τὸν Σαρπηδόνα καὶ ὅσους ἐξεγέρθησαν κατ’ αὐτοῦ. Αὐτοὶ λοιπὸν ἀφοῦ ἐξεδιώχθησαν, ἔφθασαν εἰς τὴν Ἀσίαν, εἰς τὴν γῆν τῆς Μιλυάδος, τὴν ὁποίαν τώρα νέμονται οἱ Λύκιοι. Αὐτὴ ἡ χώρα τὴν παλαιὰ ἐποχὴ ἦτο ἡ Μιλυάς, οἱ δὲ Μιλύες τότε ᾠνομάζοντο Σόλυμοι.»

Αργότερα οι Σόλυμοι εποίκησαν την χώρα της Παλαιστίνης, όπου ίδρυσαν την πόλη στους πρόποδες του όρους Σιών. Το όνομα Σιών προέρχεται κι αυτό από την ΔΩΡΙΚΗ  λέξη “σιός”, που σημαίνει Θεός. Στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό  του “Διός Σολυμέως”.    Αργότερα μετά την κατάληψη της πόλεως το 1026π.χ. από τον Δαυίδ, γκρέμισαν το ναό του Διός, στα ερείπια του οποίου έκτισε ο Σολομών τον περιώνυμο ναό του….. ΣΧΟΛΙΟ: άρα η γη που κτίστηκε ο ναός του Σολομώντα και μετα το τέμενός του Ομαρ, δεν ανήκει σε κανένα από αυτούς τους λαούς !!! Ανήκει στους Σολυμες– Κρητες

Στην Ιλιάδα του Ομήρου και στον Πινδαρο διαβάζουμε για τον θρυλικό Φελλερεφόντη, ότι πολέμησε τους Σόλυμους  (τους απογόνους των Κρητών) στην πόλη Σαλήμ ή Συχέμ, ο Μελχισεδέκ ήταν ο πρώτος βασιλιάς της Σαλήμ – Σόλυμα, ΣΧΟΛΙΟ: Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι σημαίνει η λέξη…. Mελχι-Σεδεκ,  κάποιος Βασιλιάς, το Σεδεκ (Sedek ή Zedek) στην εβραϊκή γλώσσα τι σημαίνει ;

Το αρχικό όνομα της πόλεως ήταν Σίκιμα, εν συνεχεία έλαβε την ονομασία Σαλήμ, ενώ όταν κατακτήθηκε από τους Εβραίους του Αβραάμ που εγκαταστάθηκαν στη γη της Χαναάν, η πόλη έλαβε την ονομασία Συχέμ από τον εγγονό του Ιακώβ

 Τα Σίκιμα, αποτελούσαν προάστειο της Νεαπόλεως και όπως αναφέρει ο Μιλήσιος περιηγητής Αλέξανδρος Πολυίστωρ (Αποσπάσματα 9), ήταν πανάρχαια ελληνική πόλη που ιδρύθηκε από τον Σικίμιον, τον υιό του Ερμού………Υστερον δε φησιν αυτήν υπό Εβραίων κατασχεθήναι, δυναστεύοντος Εμμώρ υιόν γεννήσαι Συχέμ».

 

Στην κορυφή του υψηλότερου λόφου της πόλεως των αρχαίων Σικίμων, υπήρχε ιερό του Διός. Ο Εβραίος ερευνητής Mt. Gerizin κατάφερε να ανακαλύψει το ιερό του Διός, ύστερα από μελέτη των αρχαίων νομισμάτων της πόλης, τα οποία χρησιμοποίησε ως χάρτες αφού αυτά είχαν επάνω τους αναπαραστάσεις των πόλεών τους.

Μεταξύ των αρχαίων ελληνικών νομισμάτων που εκτίθενται στο εβραϊκό Μουσείο των Ιεροσολύμων, συγκαταλέγονται και νομίσματα στα οποία εικονίζεται το σύμβολο του ιερού των Σολύμων και αναγράφονται οι λέξεις «ΙΕΡΟ – ΣΟΛΥΜΩΝ», στην ελληνική……  

Το όνομα Σιών προέρχεται κι αυτό από την δωρική λέξη “σιός”, που σημαίνει Θεός. Στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό του πολιούχου θεού της πόλεως, του  θεού των Ελλήνων. Ο ναός ονομάσθηκε “Διός Σολυμέως”.

Αργότερα μετά την κατάληψη της πόλεως το 1026π.χ. από τον Δαυίδ, γκρέμισαν το ναό του Διός, στα ερείπια του οποίου έκτισε ο Σολομών τον περιώνυμο ναό του, όπου και μετέφερε την “κιβωτό της διαθήκης”. Τα Σόλυμα οι εβραίοι στην Π.Δ. τα αποκαλούν Σαλήμ ή Γιερούσαλαημ, εξ ου και Ιεροσόλυμα. Γράφει ο Ιώσηπος στην “Ιουδαϊκή αρχαιολογία” του

ΧΑΡΤΗΣ:  Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ  ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

154 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ: Η αρχαία ελληνική πόλη Απολλωνία ευρίσκεται στην Μέση Ανατολή, στην χώρα που καταλαμβάνει σήμερα το Ισραήλ. πηγη: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΑΖΑ : Η πόλη της Γάζας ιδρύθηκε από τον Ηρακλείδη Αζάνα, εξ Αζανίας Αρκαδίας. Επίσης, η Γάζα ονομαζόταν και Μίνωα από τον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα. Είναι γνωστό ότι οι Κρήτες ήταν κυρίαρχοι σε αυτά τα μέρη για αρκετά έτη αφήνοντας τα ίχνη τους μέχρι σήμερα.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ : Ο Αρκάς Δαμασκός ίδρυσε την Δαμασκό.

ΓΚΟΛΑΝ: Στα υψίπεδα του Γκολάν σε μια έκταση που κατέχει το Ισραήλ βρίσκεται ένα σπήλαιο που λεγόταν Πάνιον. Το σπήλαιο αυτό είναι διάσημο γιατί από εκεί πηγάζει ο ποταμός Ιορδάνης. Το σπήλαιο μαζί με τη γύρω περιοχή (δένδρα, καταρράκτες) ήταν αφιερωμένα στον ‘’θεό’’ Πάνα.

ΠΟΤΑΜΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ: Το όνομα του Ιορδάνη έχει ετυμολογική σχέση με τον ποταμό Ιάρδανο της Ηλείας. Πιθανόν ακόμα και την ονομασία του περιβόητου Ιορδάνη να την είχαν δώσει οι Αρκάδες.  

ΓΑΛΙΛΑΙΑ : Η Γαλιλαία  είναι γη του φωτός και του πνευματικού χρίσματος, η οποία υποδέχτηκε το Φως του κόσμου. Γαλιλαία αποτελείται από την λέξη Γα, που στη δωρική και την αιολική διάλεκτο είναι η Γη και τη λέξη Λιλαια που είναι η αρχαία πόλη της Φωκίδας, 80 στάδια από τους Δελφούς.

Ο τότε ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, τόνισε μεταξύ πολλών άλλων: «Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη. Ξαναγυρίσαμε στην Κρήτη και ξαναφύγαμε από την Κρήτη και ξαναπήγαμε και εγκατασταθήκαμε μονίμως στην Παλαιστίνη..»

Ελληνικής καταγωγής, αφορμώμενοι από την Κρήτη, είχαν αποικίσει την νότια παραλιακή λωρίδα της Χαναάν όπου ίδρυσαν τη Γάζα και άλλες πόλεις. Από αυτούς (Πελεστίμ) ονομάστηκε η χώρα Παλαιστίνη……  

Ο Εβραίος γλωσσολόγος ερευνητής και καθηγητής του Παννεπιστημίου του Τελ Αβίβ Ιωσήφ Γιαχούντα, μετά από τριακονταετή έρευνα, απέδειξε στο βιβλίο του Hebrew is Greek, ότι το 90% των εβραϊκών και των αραβικών λέξεων είναι ελληνικές. Και είναι λογικό να είναι ελληνικές, διότι όταν ο Αβραάμ και η φυλή του έφτασαν στην Παλαιστίνη από την γενέτειρά τους Ουρ και τα βάθη της Βαβυλώνας, αντίκρυσαν τον πολιτισμό τών Φιλισταίων Κρητών

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 

Η χώρα που βρίσκεται «υπτίως του Αιγαίου»! Η ονομασία είναι ελληνική, προέρχεται από τις λέξεις Αιγαίο + Ύπτιο δηλ. πεδινό Αιγαίο ή Αιγηίς + Υπτίως = Αίγυπτος δηλ. πεδινή Αιγηίδα. 

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, πριν από 40.000 χρόνια οι Έλληνες κατοίκησαν την Αιθιοπία (ελληνική ονομασία). Παραδοσιακά και ιστορικά όλοι οι βασιλείς της αρχαίας Αιθιοπίας προέρχονταν από την Ελλάδα. Η Αίγυπτος ήταν τότε βαλτώδης και ακατοίκητη χώρα. 

Για εγκατάσταση Ελλήνων στην Αίγυπτο μας μιλάει κι ο Διόδωρος ο Σικελιώτης: « οι Αθηναίοι κτίσαντες εν Αιγύπτω πόλιν την ονομαζομένην Σάϊν……. Ο Μίνωας αναφέρεται  στην παράδοση των Αιγυπτίων, όπου: « μετά τους θεούς τοίνυν πρώτον φασί βασιλεύσαι της Αιγύπτου Μηνάν, και καταδείξαι τοις λαοίς θεούς τε σέβεσθαι και θυσίας επιτελείν ». Ο Μίνωας (οι Αιγύπτιοι τον αναφέρουν Μηνά ή Menes ή Min) κι έκτισε όχι μόνο λαβύρινθους αλλά και πυραμίδες. 

Οι Έλληνες καλλιεργούσαν τα πλούσια χώματα ολόγυρα από τον Άνω Νείλο και χτίζουν πόλεις. Με τα χρόνια κατέβηκαν ως τις εκβολές της Μεσογείου. Τα πλούσια χώματα της νέας χώρας έγιναν αιτία να κατοικηθεί ολόκληρη από Έλληνες. Την πρώτη μεγάλη πόλη στην Αίγυπτο έχτισε ο Ακτίς ο Ρόδιος που την ονόμασε Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τον Διόδωρο τον Σικελιώτη: « τάφον εαυτώ κατασκευάσας πυραμίδα τετράπλευρον επιστήσαντα και τον θαυμαζόμενον λαβύρινθον οικοδομήσαι …». Και ο Ηρόδοτος επίσης αναφέρει: « βασιλεύσαι δε πρώτον Αιγύπτου άνθρωπον έλεγον Μίνα …». Έτσι εξηγείται και το γιατί οι Αιγύπτιοι ιερείς είπαν στον Σόλωνα ότι αισθάνονται: « μάλα δε φιλαθήναιοι και τινα τρόπον οικείοι των δ’ είναι φασιν ». 

Ένα άλλο ιστορικό πρόσωπο, στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος.  έγραψε 42 βιβλία, από τα οποία 36 περιείχαν τις φιλοσοφικές και κοσμολογικές του γνώσεις, ενώ τα 6 τις ιατρικές. Αναφέρεται σαν εισηγητής του μονοθεϊσμού. Ο Σουίδας αναφέρει σχετικά: « ούτος ο σοφός ήκμασε προ του Φαραώ. Εκέκλητο δε Τρισμέγιστος διότι περί τριάδος εφθέξατο, ειπών εν τριάδι μίαν είναι θεότητα ». Με όσα αναφέραμε, μέσα από τα γραπτά επιφανών συγγραφέων, προκύπτει ότι ο Αιγυπτιακός πολιτισμός προήλθε από τον Ελληνικό. Όταν οι Έλληνες θαλασσοκράτορες ήρθαν στην Αίγυπτο βρήκαν τους κατοίκους της περιοχής σε πρωτόγονη κατάσταση, τους εκπολίτισαν και τους δίδαξαν τις τέχνες.  Philomαtheia 

Κάποιοι θέλουν τους Έλληνες να μην  μάθουν για την μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού, ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ 

ΠΗΓΗ: 

ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

ellinonpaligenesia 

 ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ  

Στέφανος ο Βυζάντιος   

loading...