Κε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΈ!. ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής*

Κύριε Πρωθυπουργέ!
Ενώ οι τιμές των αγαθών έχουν φθάσει στον ουρανό και συνεχώς αυξάνουν, εσείς με τους υψηλότατους έμμεσους και άμεσους φόρους, καταληστεύετε το λαό και δια του Υπουργού σας κου Χατζηδάκη, (υπεύθυνου στα οικονομικά), μας ανακοινώνετε ότι πετύχατε στο εννιάμηνο του 2023, ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ έξι δισεκατομμυρίων (6.000.000.000) ευρώ!.
Αυτό όμως το πλεόνασμα σας κε Πρωθυπουργέ, είναι ματωμένο πλεόνασμα!
Γιατί το μαζεύετε από τους Έλληνες πολίτες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία 68,3% (στοιχεία ΟΟΣΑ 2021), βρίσκονται σε ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΝΣΗ!.
Και με την ιδιότητα μου ως Μαθηματικού, θα σας αποκαλύψω το εξής συγκλονιστικό οικονομικό στοιχείο :
Με το ΦΠΑ (Φόρο Προστιθέμενης Αξίας), παίρνετε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, από τα εκατομμύρια των φτωχών νοικοκυριών με μηνιαίο εισόδημα (μισθό ή σύνταξη) κάτω από 1000 ευρώ, το 15% (κατά μέσο όρο) του ισχνού μηνιαίου εισοδήματος τους!!!.
Εάν αυτό το 15% του φτωχού μηνιαίου εισοδήματος τους (που τους το παίρνετε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ από το ΦΠΑ), στο τέλος του μήνα, τους το επιστρέφατε, τότε θα τους ΜΗΔΕΝΙΖΑΤΕ το ΦΠΑ, οπότε από την πλευρά μου δεν θα μπορούσα να μιλήσω για ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, ούτε να σας κατηγορήσω ως ένα ψυχρό οικονομικό Δυνάστη!.
Τώρα, όμως μου δίνετε. κε Πρωθυπουργέ, το δικαίωμα να σας προσάψω (χωρίς κανένα ενδοιασμό) τον χαρακτηρισμό του στυγνού οικονομικού Δυνάστη, που δεν συγκινείται ουδόλως για την άθλια οικονομική κατάσταση του λαού του, του τα παίρνει ψυχρά από τους υψηλότατους φόρους (έμμεσους και άμεσους), γεμίζει ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ τα οποία θεωρεί δικά του, φτιάχνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ δίνει ψίχουλα στο λαό (υπό μορφή επιδομάτων) και τα υπόλοιπα τα ξοδεύει με απ’ ευθείας αναθέσεις προς τους ημετέρους (γίνεται το μεγάλο φαγοπότι), χωρίς να γίνεται καμία λογοδοσία!!!.
Κύριε Πρωθυπουργέ!
Με αυτή την στυγνή οικονομική σας πολιτική, δεν την πληρώνουν μόνο τα εκατομμύρια των φτωχών νοικοκυριών, όπως παραπάνω σας ανέλυσα.
Την πληρώνει και η μεσαία τάξη, η οποία με τα απάνθρωπα μνημόνια, υπέστη μεγάλη οικονομική αφαίμαξη!
Και έρχεστε και εσείς, χωρίς να αισχύνεστε και συνεχίζετε την οικονομική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης!
Καμαρώνετε επί των ημερών σας, για τα γεμάτα ταμεία του Δημοσίου και τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα σας (και παίρνετε τα εύσημα από την κα Λαγκάρντ), ο λαός σας, όμως υποφέρει!!!.
Οι αριθμοί σας, κύριε Πρωθυπουργέ μπορεί να ευημερούν, ο λαός σας όμως, πάσχει!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ
υστερόγραφο :
Κύριε Πρωθυπουργέ!
Εάν θέλετε να μετριάσετε το βαρύ χαρακτηρισμό μου : “Του στυγνού οικονομικού Δυνάστη” που σας προσέδωσα σ’ αυτήν τη δημόσια παρέμβαση μου, να επαναφέρετε (τώρα που δεν υπάρχουν μνημόνια, αλλά υπάρχουν πλούσια πρωτογενή πλεονάσματα) ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ (τόσο του Δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα), οι οποίοι Συνταξιούχοι από τα επαχθή και απάνθρωπα μνημόνια και από δική σας σκληρή εισοδηματική πολιτική, έχουν χάσει συνολικά μέχρι σήμερα, πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

loading...