Ξεσπά ο Τάσος Δούσης: Πετάνε τον κόσμο από το σπίτι του για να το κάνουν Airbnb και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι!

Με ένα καινούργιο μήνυμά του στα social media ο Τάσος Δούσης θέλησε να μοιραστεί με τους ακόλουθούς του τις σκέψεις του για το Airbnb και την στέγη. Ο δημοσιογράφος δε «μάσησε» τα λόγια του, αναφέροντας πως πετάνε τον κόσμο έξω από το σπίτι του και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται με αιχμηρό τρόπο για κάποιο επίμαχο θέμα, όπως πχ για τις φωτιές που έχουν κατακάψει την Ελλάδα, για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη αλλά και για τα προβλήματα της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τάσος Δούσης στο νέο του μήνυμα έγραψε:

«Πετάνε τον κόσμο έξω από το σπίτι του για να το κάνουν Airbnb και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι.
Δυο είναι τα μεγάλα προβλήματα αυτή την στιγμή στην χώρα η ακρίβεια και η στέγη. Για την ακρίβεια τα έχουμε γράψει με προτάσεις,σήμερα θα πούμε αλήθειες για την στέγη.

Airbnb η αλλάζουμε η βουλιάζουμε ΟΛΟΙ μαζί❤️

Καταλαβαίνω την στεναχώρια που προκαλώ στους φίλους που έχουν Airbnb,αλλά εγώ ΔΕΝ είμαι πολιτικός και οφείλω να λέω τα πράγματα όπως έχουν σύμφωνα με την γνώμη μου. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω δημόσιες σχέσεις με ΚΑΝΕΝΑΝ και συνήθως μιλάω για όσους θέλουν να ακούσουν με ψυχραιμία. Μερικές αλήθειες…—

Πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτι του για να το κάνουν Airbnb
-Έχουν εκτιναχθεί τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων

-Το Airbnb δίνει εισόδημα αλλά τροφοδοτεί την παλίρροια του υπέρ τουρισμού καταστρέφοντας αστικές υποδομές
-Αν συνεχίσει η αλόγιστη επέκταση Airbnb στο τέλος δεν θα δουλεύει ΚΑΝΕΝΑΣ.Φανταστείτε τα πενταπλάσια Airbnb στην Ελλάδα τα επόμενα 3 χρόνια πχ στο Κουκάκι εκεί που μπορεί σήμερα ένα Airbnb να κάνει 70 μέρες θα κάνει 20! Σας συμφέρει;

-Τα Airbnb έχουν προκαλέσει κρίση στέγης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς. Και ποιους «χτυπάει» η κρίση αυτούς που δεν έχουν σπίτι αυτούς που νοικιάζουν,τους ευάλωτους τους χαμηλόμισθους. Το ξέρετε ότι δεν υπάρχουν παιδίατροι στα νησιά; Οι δάσκαλοι οι αστυνομικοί όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν καταντήσει «ζητιάνοι»στέγης! Γιατί;

-Σέβομαι απόλυτα τους ανθρώπους που έχουν ένα σπίτι άντε δυο και τα νοικιάζουν Airbnb για ένα μεροκάματο. Ξέρω κοπέλα που βγαίνει από το σπίτι της πάει στην μανα της και το κάνει Airbnb με 60 ευρώ. Τους τιμώ αυτούς.

Δεν μου λέτε. Με αυτούς που νοικιάζουν δεκάδες διαμερίσματα ως Airbnb τι κάνουμε; Με αυτούς που έχουν δεκάδες ακίνητα και τα σπάνε σε ΑΦΜ και φορολογούνται σαν μεροκαματιάρηδες; Τα μέτρα του πρωθυπουργού για το Airbnb είναι ασπιρίνες σε κάποιον που έχει πατήσει αυτοκίνητο.

Τι πρέπει να γίνει; Να επιβληθεί περιοριστικό καθεστώς ακόμα και πλήρη απαγόρευση(πχ Φλωρεντία) στο Αμστερναμ και το Δουβλίνο τα καταλύματα εκμισθώνονται για λίγες εβδομάδες. Όμως ακόμα και αν το Airbnb περιορισθεί θα αυξηθούν οι ενοικιάσεις αλλά όχι το στεγαστικό απόθεμα. Χρειάζονται τώρα προγράμματα μαζικής κατασκευής νέων σπιτιών.

Τα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο ανάκαμψης χρειάζεται όμως να γίνει διαπραγμάτευση για νέα κατανομή κονδυλίων. Η κυβέρνηση που έχει ξεκάθαρα την λαϊκή εντολή για μεταρρυθμίσεις κάτι πρέπει να κάνει ξεκάθαρα για το πρόβλημα στέγης και την εκτίναξη των ενοικίων. Το πρόβλημα αφορά τους αληθινά ευάλωτους και τους νέους. Αντί να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα για την υπογεννητικότητα και τον μαρασμό του ελληνικού λαού ας κάνουμε κάτι προκειμένου οι νέοι και να βρίσκουν σπίτι και να παντρεύονται και να κάνουνε παιδιά. Όταν το 55% του μισθού σου το θες μόνο για ενοίκιο όχι παιδιά δεν κάνεις αλλά ούτε γάτα δεν έχεις».

loading...