Mytilenepress : Η Ρωσία και η ΛΔΚ πραγματοποιούν «στρατηγικό πραξικόπημα» ενάντια στην δυτική ηγεμονία

Θα χρειαζόταν πάντα για να ανατεθούν τα σιλό πληροφοριών του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Βλαδιβοστόκ την περασμένη εβδομάδα, καθώς και το τεθωρακισμένο τρένο του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, το οποίο ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του Primorsky Krai.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ.

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ MYTILENEPRESS ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Όλα τα βασικά θέματα αντικατοπτρίζουν τους τέσσερις κύριους φορείς του νέου μεγάλου παιχνιδιού καθώς εκτυλίσσεται στον Νότο: ενέργεια και ενεργειακοί πόροι. μεταποίηση και εργασία· τους κανόνες της αγοράς και του εμπορίου· και logistics. Αλλά πηγαίνουν πολύ πιο πέρα, εξερευνώντας τις λεπτές αποχρώσεις του σημερινού πολιτισμικού πολέμου.

 • Βασικές δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του στους εκπροσώπους του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ:
 • Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αλλάζει, κυρίως επειδή η Δύση διαλύει το σύστημα των χρηματοοικονομικών σχέσεων.
 • Στο πλαίσιο της καταστροφής του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη Δύση, ο κατάλογος των χωρών που είναι έτοιμες να συνεργαστούν όχι με βάση τις δυτικές συμβάσεις, αλλά για όλη την ανθρωπότητα, μεγαλώνει.
 • Η δυναμική των επενδύσεων στην Άπω Ανατολή είναι τρεις φορές ταχύτερη από ό,τι για τη Ρωσία συνολικά.
 • Οι περισσότερες περιοχές στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Άπω Ανατολής εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις ενέργειας, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. είναι απαραίτητη μια μεγάλης κλίμακας ενημέρωση αυτού του κλάδου.
 • Είναι απαραίτητο να επεκταθούν οι διαδρομές εφοδιαστικής στην Άπω Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής.
 • Οι αυτοκινητόδρομοι υψηλής ταχύτητας θα διασχίζουν τη Σιβηρία, την Άπω Ανατολή και τον Ειρηνικό Ωκεανό.
 • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να προετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης έως την 1η Μαρτίου για την ανάπτυξη του αεροπορικού συγκροτήματος της Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Άπω Ανατολής.
 • Είναι σημαντικό να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων στην Άπω Ανατολή.
 • Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση έχει αναζωογονήσει το έργο μας στην Άπω Ανατολή.
 • Ο περιορισμός των πληρωμών σε δολάρια έχει προκαλέσει όλες τις χώρες να στραφούν σε πληρωμές σε εγχώριο νόμισμα, ενώ η εμπιστοσύνη στη Δύση διαβρώνεται.
 • Σήμερα, οι αλυσίδες εφοδιαστικής για την προμήθεια αγαθών έχουν σχεδόν ανακάμψει, χάρη στη συναλλαγματική ισοτιμία.
 • Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με την επιχειρηματική κοινότητα, ώστε να καταλάβουν ότι είναι ασφαλέστερο να εργάζεσαι στη Ρωσία.

Ως εκ τούτου, το Βλαδιβοστόκ παρουσίασε…

–  Μια σοβαρή συζήτηση για την άνοδο της αντινεοαποικιοκρατίας , που παρουσιάστηκε για παράδειγμα από την αντιπροσωπεία της Μιανμάρ· Από γεωστρατηγικής άποψης, η Βιρμανία/Μυανμάρ, ως προνομιακή πύλη προς τη Νοτιοανατολική Ασία και τον Ινδικό Ωκεανό, ήταν πάντα αντικείμενο παιχνιδιών «διαίρει και βασίλευε». , η Βρετανική Αυτοκρατορία ασχολούνταν μόνο με την εξόρυξη φυσικών πόρων . Αυτό είναι αυτό που ονομάζουμε « επιστημονική αποικιοκρατία ».

–  Μια σοβαρή συζήτηση για την έννοια του κράτους-πολιτισμού , όπως έχει ήδη αναπτυχθεί από Κινέζους και Ρώσους μελετητές, εφαρμόστηκε στην Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία και το Ιράν.

–  Η διασύνδεση των διαδρόμων μεταφοράς/συνδεσιμότητα . Αυτό περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου στο εγγύς μέλλον, μια ώθηση στο Trans-Baikal – την πιο πολυσύχναστη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο – που συνδέει τα Ουράλια με την Άπω Ανατολή, μια νέα ώθηση για τη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας ( τον περασμένο μήνα, δύο ρωσικά τάνκερ απέπλευσε από το Μούρμανσκ διασχίζοντας την Αρκτική στην Κίνα για πρώτη φορά, δέκα ημέρες λιγότερο από τη διαδρομή της Διώρυγας του Σουέζ) και την άφιξη του καναλιού Τσενάι-Βλαδιβοστόκ, που θα συνδεθεί με τον Διεθνή Διάδρομο Μεταφορών Βορρά-Νότου (INTSC).

–  Το κοινό σύστημα πληρωμών της Ευρασίας, που συζητήθηκε λεπτομερώς σε ένα  από τα βασικά πάνελ  : Ευρύτερη Ευρασία  : Οι μοχλοί του σχηματισμού ενός εναλλακτικού διεθνούς νομισματικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η τεράστια πρόκληση που αντιπροσωπεύει η καθιέρωση ενός νέου νομίσματος για τον διακανονισμό πληρωμών έναντι των « τοξικών νομισμάτων » που αξιοποιούνται στο πλαίσιο ενός αδιάκοπου υβριδικού πολέμου. Σε άλλο πάνελ, τέθηκε το ενδεχόμενο μιας κοινής συνόδου κορυφής BRICS-EAEU το επόμενο έτος.

Όλοι στο τρένο Κιμ

Η γένεση του ταξιδιού του Κιμ Γιονγκ Ουν με το τρένο στη ρωσική Άπω Ανατολή – που συμπίπτει με το Φόρουμ, όχι λιγότερο – είναι ένα αριστοτεχνικό στρατηγικό πραξικόπημα που βρίσκεται στα σκαριά από το 2014, την εποχή του Μαϊντάν.

Ο Xi Jinping ήταν ακόμη νωρίς στην πρώτη του θητεία. ανακοίνωσε τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού ακριβώς πριν από δέκα χρόνια, πρώτα στην Αστάνα και μετά στην Τζακάρτα. Η ΛΔΚ δεν έπρεπε να ενσωματωθεί σε αυτό το τεράστιο πανευρασιατικό έργο που σύντομα θα γινόταν η κυρίαρχη έννοια της εξωτερικής πολιτικής της Κίνας.

Η  ΛΔΚ  ήταν τότε σε πλήρη επίθεση εναντίον του ηγεμόνα, υπό την αιγίδα του Ομπάμα, και το Πεκίνο ήταν απλώς ένας ανήσυχος θεατής. Η Μόσχα, φυσικά, ανέκαθεν επικεντρωνόταν στην ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο, ειδικά επειδή οι γεωπολιτικές της προτεραιότητες το 2014 ήταν το Ντονμπάς και η Συρία/Ιράν. Το τελευταίο πράγμα που μπορούσε να αντέξει οικονομικά η Μόσχα ήταν ένας πόλεμος στην Ασία-Ειρηνικό.

Η στρατηγική του Πούτιν ήταν να στείλει τον υπουργό Άμυνας Σόιγκου στο Πεκίνο και στο Ισλαμαμπάντ για να ηρεμήσουν τα πράγματα.Την εποχή εκείνη, το Πακιστάν βοηθούσε την Πιονγκγιάνγκ να αναπτύξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο. Ταυτόχρονα,  ο ίδιος ο Πούτιν πλησίασε τον Κιμ, προσφέροντας σοβαρές εγγυήσεις  : είμαστε πίσω σας εάν υπάρξει ποτέ επίθεση στον Ηγεμόνα που υποστηρίζεται από τη Σεούλ. Ακόμα καλύτερα: ο Πούτιν έβαλε τον ίδιο τον Σι να διπλασιάσει τις εγγυήσεις.

Η κατηγορηματική επιταγή είναι απλή: όσο η Πιονγκγιάνγκ δεν ξεκινά αναταραχές, η Μόσχα και το Πεκίνο θα στέκονται δίπλα της.

Ένα είδος ηρεμίας πριν ξεκινήσει μια πιθανή καταιγίδα – ακόμα κι αν η Πιονγκγιάνγκ συνέχιζε να δοκιμάζει τους πυραύλους της. Με τα χρόνια, η νοοτροπία της Kim άλλαξε επομένως. πείστηκε ότι η Ρωσία και η Κίνα ήταν σύμμαχοί του.

Η γεωοικονομική ενσωμάτωση της ΛΔΚ στην Ευρασία αποτέλεσε αντικείμενο σοβαρών συζητήσεων σε προηγούμενες εκδόσεις του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ. Αυτό περιλάμβανε τη δελεαστική πιθανότητα ενός υπερκορεατικού σιδηροδρόμου που θα συνδέει τον Βορρά και τον Νότο με την Άπω Ανατολή, τη Σιβηρία και την ευρύτερη Ευρασία.

Ως εκ τούτου, ο Κιμ άρχισε να βλέπει τη μεγάλη εικόνα της Ευρασίας και να κατανοεί πώς η Πιονγκγιάνγκ θα μπορούσε τελικά να αρχίσει να επωφελείται γεωοικονομικά από τη στενότερη συνεργασία με την EAEU, την SCO και τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού (BRI).

Έτσι λειτουργεί η στρατηγική διπλωματία: επενδύεις για μια δεκαετία και μετά όλα τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους όταν ένα θωρακισμένο τρένο συνεχίζει να κυλά μέσα από το Primorsky Krai.

Από την οπτική γωνία ενός τριγώνου Ρωσίας-Κίνας-ΛΔΚ, δεν είναι περίεργο που η συλλογική Δύση έχει περιοριστεί σε νήπια που κλαίνε μέσα σε μια αμμουδιά. Ο αδύναμος άξονας ΗΠΑ-Ιαπωνίας-Νότιας Κορέας του ηγεμόνα για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση της Κίνας και της ΛΔΚ είναι ένα αστείο σε σύγκριση με τον νεοανακαλυφθέντα ρόλο της ΛΔΚ ως ένα είδος στρατιωτικής περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, δίπλα στον άμεσο γείτονά της, τη ρωσική Άπω Ανατολή.

Θα υπάρξει στρατιωτική ενσωμάτωση, φυσικά, σε αντιπυραυλική άμυνα, ραντάρ, λιμάνια, αεροδρόμια. Αλλά ο βασικός φορέας, στην πορεία, θα είναι η γεωοικονομική ολοκλήρωση. Από εδώ και πέρα, οι κυρώσεις δεν έχουν πλέον νόημα.

Κανείς το 2014 δεν είδε όλα αυτά να παίζονται , με εξαίρεση έναν πολύ οξυδερκή αναλυτή που εφηύρε την πολύτιμη ιδέα  της διπλής έλικας  για να καθορίσει την παγκόσμια στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, η οποία ακόμη αναπτύσσεται εκείνη την εποχή.

Η διπλή έλικα εξηγεί τέλεια τη γεωστρατηγική συμβίωση πλήρους φάσματος μεταξύ δύο κρατών-πολιτισμών που τυχαίνει να είναι αρχαίες αυτοκρατορίες, αλλά οι οποίοι, από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, αποφάσισαν σκόπιμα να επιταχύνουν την αμοιβαία επιθυμία τους να οδηγήσουν την παγκόσμια πλειοψηφία στο δρόμο της πολυπολικότητα.

Ο δρόμος προς την πολυκεντρικότητα

Όλα τα παραπάνω ήρθαν στο επίκεντρο στο  τελικό πάνελ  στο Βλαδιβοστόκ – ανεπίσημα γνωστό ακόμη και από τους Ιάπωνες και τους Κορεάτες ως « η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Ασίας », στην καρδιά της Ασίας-Ειρηνικού. Η συζήτηση αφορούσε μια « παγκόσμια εναλλακτική στη δυτική κυριαρχία ». Η Δύση, εξάλλου, ήταν απολύτως αόρατη στο Φόρουμ.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα συνόψισε την κατάσταση λέγοντας ότι οι πρόσφατες σύνοδοι κορυφής των G20 και  των BRICS  είχαν προετοιμάσει το έδαφος για την αξιοσημείωτη ομιλία του Προέδρου Πούτιν στην ολομέλεια του Βλαδιβοστόκ.

Η Ζαχάροβα αναφέρθηκε σε « φανταστική στρατηγική υπομονή ». Αυτό ισχύει για το σύνολο της πολιτικής του « στρώματος προς την Ασία » και της τόνωσης της ανάπτυξης της Άπω Ανατολής, που ξεκίνησε το 2012, και η οποία τώρα συνεπάγεται μια πλήρη στροφή της ρωσικής οικονομίας προς τη γεωοικονομία της Ασίας-Ειρηνικού. Αλλά ταυτόχρονα, αυτό ισχύει και για την ενσωμάτωση της ΛΔΚ στο γεωοικονομικό τρένο υψηλής ταχύτητας της Ευρασίας.

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι η Ρωσία « ποτέ δεν υποστήριξε την απομόνωση ». ανέκαθεν «υποστήριξε την εταιρική σχέση», την οποία το Φόρουμ επέδειξε με συγκεκριμένο τρόπο σε δεκάδες αντιπροσωπείες από το Νότο. Και τώρα, στις συνθήκες μιας « βρώμικης, παράνομης μάχης χωρίς κανόνες », ενός σοβαρού αδιεξόδου, η ρωσική θέση παραμένει εύκολα αναγνωρίσιμη για την παγκόσμια πλειοψηφία: « Μην αποδεχτείτε τη δικτατορία ».

Ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης Αντρέι Ντενίσοφ ανέφερε τον πολιτικό αναλυτή Σεργκέι Καραγκάνοφ ως έναν από τους κύριους μοχλούς της έννοιας της Ευρύτερης Ευρασίας. Περισσότερο από την «πολυπολικότητα», επιβεβαίωσε ο Ντενίσοφ, είναι η « πολυκεντρικότητα » που οικοδομείται: μια σειρά από ομόκεντρους κύκλους, στους οποίους συμμετέχουν πολλοί εταίροι διαλόγου.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Karin Kneissl ηγείται τώρα μιας νέας δεξαμενής σκέψης στην Αγία Πετρούπολη, GORKI Ως Ευρωπαίος που κατέληξε να εξοστρακιστεί από τους συνομηλίκους της λόγω της κραυγαλέας τοξικότητας της κουλτούρας ακύρωσης, τόνισε πώς η ελευθερία και το κράτος δικαίου  έχουν εξαφανίστηκε στην Ευρώπη.

Ο Kneissl αναφέρθηκε στη Μάχη του Actium ως τη βασική μετατόπιση ισχύος από την Ανατολική στη Δυτική Μεσόγειο: « Τότε ξεκίνησε η κυριαρχία της Δύσης », με όλη τη μυθολογία που χτίστηκε γύρω από αυτήν. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που διακατέχει την Αγγλόσφαιρα μέχρι σήμερα .

Με την τρέλα των  κυρώσεων  και την παράλογη ρωσοφοβία που εγκαταστάθηκε επικεφαλής της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ο Kneissl,  η αντίληψη ότι « οι συνθήκες πρέπει να διατηρηθούν » έχει εξαφανιστεί, ενώ « το κράτος δικαίου έχει καταστραφεί . Αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στην Ευρώπη ».

Ο Alexandre Dugin, διαδικτυακά, ζήτησε να κατανοηθεί « το βάθος της δυτικής κυριαρχίας », που εκφράζεται από τον υπερ-φιλελευθερισμό. Και προτείνει μια ουσιαστική πρόοδο: ο δυτικός τρόπος λειτουργίας πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας, σε ένα είδος Γκράμσιας προσπάθειας να ορίσει τι διακρίνει τη δυτική ιδεολογία, και έτσι να δράσει υπέρ της «βαθιάς αποαποικιοποίησης » .

Κατά κάποιον τρόπο, αυτό προσπαθούν να κάνουν οι σημερινοί ηθοποιοί στη Δυτική Αφρική –Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας. Αυτό εγείρει το ερώτημα ποιος είναι αληθινός κυρίαρχος σε έναν νέο κόσμο. Η Δύση, σύμφωνα με τον Ντούγκιν, είναι απόλυτη κυρίαρχη  . Η Ρωσία, ως πυρηνική δύναμη και η πρώτη στρατιωτική δύναμη που ορίστηκε ως υπαρξιακή απειλή από τον ηγεμόνα, είναι επίσης κυρίαρχη.

Μετά είναι η Κίνα, η Ινδία, το Ιράν, η Τουρκία. Αυτοί είναι οι βασικοί πόλοι ενός διαλόγου πολιτισμών. Στην πραγματικότητα, αυτό προτάθηκε από τον πρώην πρόεδρο του Ιράν Χαταμί στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στη συνέχεια απορρίφθηκε από τον ηγεμόνα.

Ο Ντούγκιν σημείωσε ότι η Κίνα « έχει απομακρυνθεί από την οικοδόμηση ενός πολιτισμικού κράτους ». Η Ρωσία, το Ιράν και η Ινδία δεν είναι πολύ πίσω. Θα είναι οι ουσιαστικοί παράγοντες που θα καθοδηγήσουν τον κόσμο προς την πολυκεντρικότητα.

πηγή  Zero Hedge

Ακολουθήστε αυτό το βίντεο για να ανακαλύψετε το τεράστιο θέμα για το οποίο κανείς στη Δύση δεν μιλάει! Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν το γνωρίζουν, αλλά η Κίνα, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα κάνουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αλλάξουν δραματικά τον κόσμο.

Γιατί η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών; Οι τηλεοπτικοί σχολιαστές το συζητούν και ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών ανησυχεί για αυτό.

Εν τω μεταξύ, η Δύση συνεχίζει να ξοδεύει δισεκατομμύρια για το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα αντί να ενισχύει τις εθνικές μας υποδομές. Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στους δρόμους, οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση, αλλά τα χρήματα πηγαίνουν στους κατασκευαστές όπλων.

Το ΝΑΤΟ διεξάγει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες χτίζουν νέες στρατιωτικές βάσεις. Πού είναι οι υπερασπιστές του περιβάλλοντος;

Αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι η κατάσταση φαίνεται να οδεύει προς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τι ? Ανακαλύψτε τα εκπληκτικά γεγονότα σε αυτό το συναρπαστικό βίντεο.

Γιατί η Ρωσία και η Κίνα ενώνουν τις δυνάμεις τους; Πώς επηρεάζει αυτό τη Δύση; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και σε άλλες σας περιμένουν σε αυτήν την ενημέρωση ειδήσεων.

Η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενο πληθωρισμό. Είναι όντως η κατάσταση όπως μας παρουσιάζεται; Βρες την αλήθεια.

Αυτό το βίντεο υπογραμμίζει τα τρέχοντα οικονομικά και γεωπολιτικά ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να καθορίσουν το μέλλον του κόσμου. Ενημερωθείτε, προετοιμαστείτε και μοιραστείτε αυτό το σημαντικό βίντεο.

πηγή: Sophie Décrypte

loading...