H συμμορία Zelensky επιμένει, αντεπίθεση και τον χειμώνα – Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά στους ρώσους – McGregor: Ξυπνήστε

Kirill Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Η αντεπίθεση θα συνεχιστεί και τον χειμώνα  – Και δεύτερο βρετανικό τανκ Challenger 2 καταστράφηκε από τους ρώσους… όπως και τα Leopard έτσι και τα Challenger 2 μετατρέπονται σε παλιοσίδερα…
Μπορεί να έχουν σκοτωθεί 400.000 Ουκρανοί στρατιώτες, η Ουκρανία να έχει εξελιχθεί με τους περισσότερους ακρωτηριασμένους παγκοσμίως, μπορεί ο μισός πληθυσμός να έχει φύγει από την Ουκρανία… αλλά η συμμορία Zelensky έχει πάρει εντολές από τους αμερικανούς… πολεμήστε και τον χειμώνα…
Ο Kirill Budanov την κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας γνωστής και ως GUR δήλωσε ότι η αποτυχημένη αντεπίθεση θα συνεχιστεί και τον χειμώνα…
Ωστόσο οι αναφορές ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται μαζικά για να σωθούν από βέβαιο θάνατο πυκνώνουν…
Στο πολεμικό μέτωπο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 3 σκάφη των Ουκρανών που επιχειρούσαν απόβαση στο νησί Zmeiny, επίσης κατέστραψαν 8 drones κοντά στην Κριμαία… ενώ οι εκρήξεις στο Κίεβο, το Sumy και το Chernigiv συνεχίζονται…
Mε βάση αναφορές και δεύτερο βρετανικό τανκ Challenger 2 καταστράφηκε από τους ρώσους… όπως και τα Leopard έτσι και τα Challenger 2 μετατρέπονται σε παλιοσίδερα…

Kirill Budanov (Διεύθυνση πληροφοριών Ουκρανίας): Η αντεπίθεση θα συνεχιστεί και τον χειμώνα

Η Ουκρανία θα συνεχίσει την αντεπίθεση ακόμη και τον χειμώνα, παρά το γεγονός ότι οι μάχες θα γίνουν πιο δύσκολες, δήλωσε ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov σε συνέντευξή του στο Reuters.
«Οι μάχες θα συνεχιστούν με τη μια ή την άλλη μορφή.
Είναι πιο δύσκολο να πολεμήσεις στο κρύο, την υγρασία και τη λάσπη»
Ο Kirill Budanov παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση πήγαινε πιο αργά από ότι περίμενε.
Ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας σημείωσε επίσης ότι, εκτός από τα ναρκοπέδια, τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν ο βασικός παράγοντας που επιβράδυνε την προέλαση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά στους ρώσους για να γλιτώσουν τον θάνατο

Οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται μαζικά στους ρώσους, μη θέλοντας να εκτελέσουν εντολές των διοικήσεων τους που τους καταδικάζουν σε θάνατο, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ο αριθμός των ουκρανικών μονάδων και του στρατιωτικού προσωπικού που παραδίδονται αυξάνεται καθημερινά».
Αυτό, λέει, οφείλεται στο ότι ήταν κακώς εκπαιδευμένοι και στη συνέχεια έλαβαν εντολές να πάρουν τις οχυρωμένες ρωσικές αμυντικές γραμμές, κάτι που ήταν αδύνατο να συμβεί σημείωσε ο Douglas McGregor, τονίζοντας ότι στη Δύση δεν λένε την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο μέτωπο.
«Η αλήθεια είναι ότι 400.000 Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν.
Αυτός είναι ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός» κατέληξε ο McGregor.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, επιβεβαίωσε ότι είναι σοβαρές οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μόνο στην αντεπίθεση των ουκρανών που ξεκίνησε 4 Ιουνίου 2023 σκοτώθηκαν 66.000 Ουκρανοί στρατιώτες πραγματικά εθνική καταστροφή.

Ξυπνήστε: Οι ΗΠΑ λένε ψέματα και ανοησίες, οι αναφορές ότι η Ρωσία θα καταλάβει την Ευρώπη έχουν αξία όσο ότι οι Βιετκόνγκ θα επιτεθούν στις ΗΠΑ

Οι φόβοι για τις φιλοδοξίες της Ρωσίας να καταλάβει την Ευρώπη είναι τόσο αβάσιμοι όσο ο φόβος για την απόβαση των Βιετκόνγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Έτσι σχολίασε το συνεχές επιχείρημα των αμερικανικών αρχών ότι η Ρωσία φέρεται να επιδιώκει να καταλάβει όλη την Ευρώπη και ο μόνος τρόπος να την σταματήσει είναι να υποστηρίξει την Ουκρανία.
«Όταν ήμουν νέος και μπήκα στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, εμείς οι ΗΠΑ πολεμούσαμε ακόμα στο Βιετνάμ.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον, ο στρατηγός Γουέστμορλαντ και άλλοι μας είπαν ότι αν δεν πολεμούσαμε τους Βιετκόνγκ και τους Βορειοβιετναμέζους στο Βιετνάμ, θα πρέπει να τους πολεμήσουμε στο Λος Άντζελες και στο Σικάγο», είπε ο Douglas McGregor.
Ο Douglas McGregor χαρακτήρισε αυτό το είδος επιχειρήματος «ανοησία», υπενθυμίζοντας ότι αυτό δεν συνέβη ακόμη και μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Βιετνάμ.
Ο συνταγματάρχης σημείωσε επίσης ότι παρόμοιες δηλώσεις έγιναν για να δικαιολογηθεί η εισβολή στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν .
Αυτό ήταν πάντα ανοησία.
Τώρα ακούμε το ίδιο πράγμα για την Ουκρανία.
Οι Αμερικανοί πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν και να καταλάβουν ότι τους λένε ψέματα” κατέληξε ο Douglas McGregor

Scott Ritter (Πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης

Το τελευταίο επίτευγμα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Robotyne πριν από την κατάρρευση θα σταματήσει από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
Και όπως καταλαβαίνετε, μόλις ρίξουν τις στρατηγικές τους εφεδρείες σε αυτή την τελευταία ώθηση κοντά στο χωριό Robotyne στο Zaporozhye, φαίνεται ότι αυτή η τελευταία ώθηση θα σταματήσει από τους Ρώσους.
Οι Ουκρανοί δεν έχουν τίποτα άλλο, o ουκρανικός στρατός παίρνει τώρα απελπισμένα μέτρα.
«Η χρήση των τελευταίων εφεδρειών, του Volkssturm, των ηλικιωμένων, των νέων, των αδύναμων, με ανεπαρκή εκπαίδευση, χωρίς γνώση τακτικής, χωρίς γνώση του εξοπλισμού που καλούνται να χρησιμοποιήσουν.
Ρίχνονται στη μάχη τυχαία ενάντια στους ρώσους, ο οποίος είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος, πολύ καλά εξοπλισμένος», τόνισε ο Scott Ritter.

Jackson Hinkle (Αμερικανός Δημοσιογράφος): Οι Βρετανοί τρομοκρατήθηκαν από τις καταστροφές των τανκ Challenger 2

Στις βρετανικές αρχές δεν άρεσε η καταστροφή από τους Ρώσους του τανκ Challenger 2, που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Jackson Hinkle.
«Δεν νομίζω ότι άρεσε στο Ηνωμένο Βασίλειο το γεγονός ότι η Ρωσία κατέστρεψε αυτά τα άρματα μάχης».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι Βρετανοί αρνούνται να προμηθεύσουν νέα οχήματα για να αντικαταστήσουν τα κατεστραμμένα, αφού έχουν ήδη μεταφέρει 14 μονάδες στην Ουκρανία και, ίσως, οι ίδιοι αντιμετωπίζουν έλλειψη τέτοιου εξοπλισμού.
Ο Jackson Hinkle σημείωσε ότι η εξάλειψη των δυτικών όπλων από τους Ρώσους είναι πολύ κακή διαφήμιση για τα άρματα μάχης Challenger, τα άρματα μάχης Leopard και άλλα στρατιωτικά συστήματα του ΝΑΤΟ.
«Η καταστροφή αυτών των τεθωρακισμένων οχημάτων είναι μια εξαιρετική διαφήμιση για τα ρωσικά όπλα και δυσφήμηση για τα όπλα της Δύσης», κατέληξε.
Νωρίτερα, ο αρχηγός του βρετανικού γενικού επιτελείου δήλωσε ότι ένιωσε έντονα συναισθήματα όταν είδε την έκρηξη του Challenger 2 στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, στην «αντεπίθεση» οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 66.000 ανθρώπους και 7,6 χιλιάδες όπλα, συμπεριλαμβανομένων γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard, γαλλικών AMX και αμερικανικών οχημάτων πεζικού Bradley.
Με βάση πληροφορίες δύο Challenger 2 έχουν καταστραφεί έως τώρα σε σύνολο 14 που έχουν σταλεί στην Ουκρανία…

Military Watch Magazine (Αμερικανικό περιοδικό): Τα τεθωρακισμένα της Δύσης καίγονται αμέσως από τους ρώσους

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τόσα πολλά δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη άρχισαν να σκέφτονται την αποτελεσματικότητά τους, σύμφωνα με το Military Watch Magazine.
Τα δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία καταστρέφονται με τέτοιο ρυθμό που πρέπει να σκεφτεί κανείς εάν αξίζει να προμηθεύονται τέτοια τεθωρακισμένα.
Η αποτελεσματικότητά τους στην πράξη έχει αποδειχθεί μεγάλο ερωτηματικό.
Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του Military Watch Magazine, ο ρωσικός στρατός καίει με επιτυχία τα δυτικά τανκς ακόμη και με τα πιο φθηνά ρωσικά αντιαρματικά τύπου Kornet.
Σύμφωνα με το Military Watch Magazine, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν από καιρό επιφυλακτικές σχετικά με την αποστολή M1A1 Abrams στην Ουκρανία επειδή φοβούνταν τεράστιες απώλειες αυτών των οχημάτων σε μάχες, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πλήγμα στην εικόνα του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη χάσει μερικά από τα γερμανικά και βρετανικά άρματα μάχης Leopard 2A6 και Challenger 2, αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πιο επιβιώσιμα στη μάχη από τα αντίστοιχα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην «αντεπίθεση» οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 66.000 ανθρώπους και 7,6 χιλιάδες όπλα, συμπεριλαμβανομένων γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard, γαλλικών AMX και αμερικανικών οχημάτων πεζικού Bradley αλλά και βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν την προμήθεια πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποκλείει την έναρξη παραδόσεων πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανακοινώσει ένα τέτοιο βήμα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την Εθνική Ασφάλεια.
«Δεν έχουμε απόφαση να ανακοινώσουμε νέες δυνατότητες για την Ουκρανία», σχολιάζοντας μια δημοσίευση στον ιστότοπο του τηλεοπτικού καναλιού ABC, σύμφωνα με την οποία το ATACMS θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Κίεβο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παράσχουν στην Ουκρανία όπλα που «θα της επιτρέψουν να πετύχει στο πεδίο της μάχης».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Στα νότια του Orikhiv, οι μάχες θέσης και οι μονομαχίες πυροβολικού συνεχίζονται κοντά στο Robotyne.
Στην περιοχή του Verbovoye, αρκετές ουκρανικές ομάδες προσπάθησαν να ερευνήσουν τη ρωσική άμυνα με μικρές επιθέσεις, αλλά υποχώρησαν κάτω από ισχυρά πυρά.
Μετά από μεγάλη παύση, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις κοντά στο Kamenskoye στην περιοχή Pyatikhatki, αλλά απέτυχαν.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική αεροπορία συνεχίζει να σφυροκοπά τις πίσω περιοχές της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporozhye.
Κάτω από τα χτυπήματα των ρωσικών βαριών βομβών, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στις πρόσφατα καταληφθείσες περιοχές για να συνεχίσουν την προέλασή τους.

Η κύρια κατεύθυνση των ουκρανικών επιθετικών επιχειρήσεων τις τελευταίες ημέρες ήταν η πρώτη γραμμή Novodonetske – Novomayorskoy που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Velikaya Novoselka.
Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες της Ουκρανίας να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες και να προχωρήσουν απέτυχαν.
Οι Ρώσοι Πεζοναύτες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή απώθησαν τον Ουκρανικό στρατό πίσω στις αρχικές του θέσεις.
Οι οικισμοί παραμένουν υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην κατεύθυνση της Kherson, όπου μια ομάδα περίπου 30 Ουκρανών στρατιωτών προσπάθησε να αποκτήσει προγεφύρωμα και να επιτεθεί περαιτέρω στη Novaya Kakhovka.
Οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν γρήγορα τον ελιγμό των Ουκρανών.
Ως αποτέλεσμα, η ουκρανική ομάδα φέρεται να καταστράφηκε, όσοι επέζησαν μεταφέρθηκαν στη δυτική όχθη του Δνείπερου.

Εν τω μεταξύ, μια ρωσική προέλαση αναφέρθηκε στην πόλη Maryinka στον αστικό οικισμό του Donetsk.
Η πρώτη γραμμή σε αυτόν τον τομέα παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη εδώ και πολλούς μήνες, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, οι στρατιώτες της ρωσικής 150ης μεραρχίας κατάφεραν να προχωρήσουν βαθύτερα στην ουκρανική άμυνα στο δυτικό τμήμα της πόλης.
Πλάνα από το μέτωπο επιβεβαίωσαν ότι οι μάχες συνεχίζονται περίπου 300 μέτρα από τα δυτικά σύνορα της Maryinka.

Επίσης, ρωσικές ομάδες επίθεσης κατάφεραν να προχωρήσουν στην περιοχή Krasnogorovka, όπου ο ουκρανικός στρατός έχασε ένα ισχυρά οχυρωμένο οχυρό, το οποίο κρατούσαν για περισσότερα από 9 χρόνια.

Τα χτυπήματα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία δεν σταματούν.

Το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου, ισχυρές εκρήξεις χτύπησαν στην πόλη Krivoy Rog στην περιοχή Dnipropetrovsk.
Τη νύχτα ρωσικά drones καμικάζι έπληξαν ξανά στόχους στην περιοχή της Οδησσού.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν την πιο ισχυρή επιδρομή στην περιοχή της Οδησσού από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης.

Τα έντονα πλήγματα στις υποδομές του ουκρανικού λιμανιού Οδησσός δεν αφήνουν καμία ελπίδα στο καθεστώς του Κιέβου να αποκαταστήσει τη συμφωνία για τα σιτηρά και επίσης μπλοκάρουν οι ρώσοι την χρήση των ακτών της Μαύρης Θάλασσας για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_92023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_92023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_92023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_September_92023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_92023.png

1883740883_0_0_0_0_0x0_100_0_0_c5d151a64d7ab4fe2b7f5a9e69397386.png_1.png
www.bankingnews.gr