Αφιερωμένο σε όσους θα τρέξουν να παραλάβουν πρώτοι τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.

Στη Κίνα αν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν γίνεται η επαλήθευση αναγνώρισης προσώπου οι πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε φαγητό

«Σε αυτή τη δυστοπική κοινωνία που έχει μετατραπεί τώρα ολόκληρη η Κίνα, για ακόμα μια φορά δεν μπορώ να αγοράσω τρόφιμα»

Όσοι πρόκειται να τρέξετε να παραλάβετε τις νέες ψηφιακές ταυτότητες χωρίς δισταγμό, δείτε τα video’s και διαβάστε την ανάρτηση, πριν το πράξετε…!

Γράφει ο Αιγιστέας

Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Στο κεντρικό video Που ακολουθεί θα δείτε την απέλπιδα προσπάθεια μιας γυναίκας από την Κίνα να αγοράσει τρόφιμα από το super market, καθώς το σύστημα ψηφιακής ταυτοτποίησης που έχει στο κινητό της και είναι συνδεδεμένο με τη πιστωτική της κάρτα αδυνατεί να προχωρήσει στη ταυτοποίηση της…κάτι που την οδηγεί για πολλοστή φορά να μην μνπορεί να αγοράσει απολύτως τίποτα, όπως η ίδια λέει στο video…!

Η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» και η εφαρμογή της στην Ε.Ε θα έρθουν πακέτο με τις «Γραμμικές πόλεις» και το «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης»;

Η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» αποτελεί βάση της περιβαλλοντικής πολιτικής της ΕΕ και, σύμφωνα με αυτή, τόσο το κόστος των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη, τον έλεγχο και την αποκατάσταση της ρύπανσης, όσο και το κόστος που συνεπάγεται για την κοινωνία, πρέπει να βαρύνει τους ρυπαίνοντες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ξεκίνησε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για να συγκεντρώσει τις απόψεις των πολιτών και των ενδιαφερομένων μερών σχετικά με την εφαρμογή της αρχής “ο ρυπαίνων πληρώνει” στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει στο άμεσο μέλλον αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσει εάν οι πολιτικές της ΕΕ και των εθνικών πολιτικών επαρκούν για να διασφαλιστεί ότι οι ρυπαίνοντες επωμίζονται το κόστος των μέτρων πρόληψης, ελέγχου και αποκατάστασης της ρύπανσης. Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιρτζίνιους Σινκεβίτσιους είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Η αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει” είναι δίκαιη και απλή: απαιτεί από τους ρυπαίνοντες να επωμίζονται το κόστος της ρύπανσης που προκαλούν. Η σωστή εφαρμογή αυτής της αρχής ενθαρρύνει την αποφυγή περιβαλλοντικής ζημιάς και καθιστά τους ρυπαίνοντες υπεύθυνους. Όταν δεν εφαρμόζεται σωστά, ο λογαριασμός για την περιβαλλοντική ζημιά πολύ συχνά καταλήγει να πληρώνεται από τους πολίτες και επιβαρύνει σοβαρά τα δημόσια ταμεία. Καλούμε όλους να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της λειτουργίας αυτής της αρχής προς το συμφέρον όλων».

 

Το ζήτημα βεβαίως που προκύπτει πλέον είναι ποιες ενέργειες των πολιτών, πέρα από τις επιχειρήσεις, θα θεωρούνται ρυπογόνες σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να χρεώνεται όποιος από εδώ και στο εξής συνεχίζει να τις πράττει. Στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ήδη ανακοίνωσε στη ΔΕΘ περιβαλλοντικό τέλος «φυσικών καταστροφών», ενώ στη Νέα Υόρκη για παράδειγμα θα παρακολουθούνται, εκτός των άλλων και οι «διατροφικές επιλογές» των Νεοϋορκέζων χρησιμοποιώντας δεδομένα πιστωτικών καρτών από μεμονωμένες αγορές καταστημάτων, ενώ τώρα η είσοδος με αυτοκίνητο στην πόλη θα θεωρείται πλέον μια από αυτές τις ενέργειες που θα ενεργοποιεί την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» για τους «απείθαρχους» οδηγούς οι οποίοι θα μπορούσαν να χάνουν πόντους και να διαπομπεύονται με βάση το «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» που εφαρμόζεται πλήρως στη Κίνα και πιλοτικά ακόμα και σε πόλεις της Ευρώπης…! Δείτε το χαρακτηριστικό video:

Κάπως έτσι βέβαια υπάρχει και ταυτόχρονη ώθηση των πολιτών της Νέας Υόρκης να υιοθετήσουν το…περπάτημα, όχι για το καλό της υγείας τους, αλλά για να δεχθούν μια άλλη καινοτομία που επίσης έρχεται….αυτή των «Γραμμικών πόλεων» ή «Πόλεων των 15 λεπτών», όπως αυτή στη Σαουδική Αραβία…!

Δείτε το Video:

loading...