Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος καταφερτζής της μυθολογίας;

Σήμερα ο μύθος είναι κομματάκι μεγάλος γιατί σας έχω ίντριγκα και δολοπλοκία μπόλικη (στο βάθος ακούγεται μουσική υποχθόνια).
Ο Σίσυφος ήταν ο βασιλιάς και ιδρυτής της αρχαίας Εφύρας, δηλαδή της σημερινής Κορίνθου. Μιας περιοχής, που κατά τη μυθολογία ήταν φτύνανε για λουστούνε γιατί νερό γιοκ!
Καθόταν λοιπόν και βαριόταν τη ζωή του μαθαίνοντας τα κουτσομπολιά των θεών και καθώς άκουγε τα γνωστά μαλλιοτραβήγματα και κατάρες, έμαθε ότι εκείνη τη σεζόν ο Δίας είχε αρπάξει τη νύμφη Αίγινα και την είχε πάει σε ένα νησί για ρομάντζο (το γνωστό, το ομώνυμο).
Και μέχρι εκεί όλα καλά, αφού κάθε τρεις και λίγο ο Δίας όλο και κάποιον ή κάποια αποπλανούσε. Έλα όμως που ο Σίσυφος ήξερε ότι ο πατέρας της Αίγινας, ο ποταμός Ασωπός, που αναζητούσε την κόρη του. Πάει ο Σίσυφος και τα λέει χαρτί και καλαμάρι στον γέρο. Ο Ασωπός παίρνει ένα υπογλώσσιο και για αντάλλαγμα για την πληροφορία του λέει ότι θα βάλει ρουσφετάκι, η Κόρινθος να έχει από τώρα και στο εξής νερό για πάντα.
Τα κουτσομπολιά όμως ακούγονται παντού, και όπως τα έμαθε ο Σίσυφος έτσι τα έμαθε και ο Δίας, ο οποίος αποφάσισε να τιμωρήσει τον βασιλιά για την ειλικρίνεια του (το ακούσαμε και αυτό) και τον έστειλε στον κάτω κόσμο.
Πάει ο Σίσυ στο underworld, γνωρίζεται με τον θάνατο και συμπαθιούνται (σουρεαλισμός τώρα όχι αστεία). Του λέει ο θνητός δεν έρχεσαι για ένα soft drink σπίτι μου; Πάει ο ντεθάς και ο Σίσυφος κάνει την μαγκιά και φυλακίζει τον Θάνατο ρε ο αθεόφοβος!
Τώρα ο Θάνατος δεν είχε και πολύ κοινωνική ζωή να τον αναζητήσει κανένας, οπότε περνούσαν οι μήνες και κανένας δεν πέθαινε. Στα διόδια του κάτω κόσμου τα ταμεία άδεια. Ανησύχησε ο Άδης μη και έπεσε πάνω στο κίνημα “Δεν πληρώνω”, αλλά μετά έμαθε τι έχει συμβεί και έξαλλος πέταξε μέχρι την Κόρινθο, όπου ελευθέρωσε τον υπηρέτη του και έστειλε τον κατεργάρη Σίσυφο στην Περσεφόνη να αναλάβει τα διαδικαστικά και να του κλείσει μπουντρούμι με κλιματισμό.
Πάει ο Σίσυ στο underworld, γνωρίζεται με την Περσεφόνη και συμπαθιούνται. Της λέει έχω αφήσει κάτι εκκρεμότητες με την ταφή μου και πρέπει να λείψω 3 μέρες να κάνω κάτι πληρωμές. Και η άλλη η αθώα τον πιστεύει και του δίνει εξιτήριο! Μια που έφυγε, μια που δεν τον είδανε ποτέ!
Έξαλλος ο Άδης και όλοι οι θεοί, ξαμολήσανε τον Ερμή να βρει τον Σίσυφο. Ο θεός του εμπορίου, καθότι μεγάλος μπερμπάντης, τον βρήκε και τον γύρισε στον Άδη πακέτο.
Η οργή του Δία ήταν τέτοια που τιμώρησε τον Σίσυφο να σπρώχνει αιώνια έναν βράχο στην πλαγιά ενός βουνού και μόλις φτάνει στην κορυφή, ο βράχος να ξανακυλάει κάτω.
Τώρα ένα τέτοιο παλικάρι κανονικά δεν τον έκανες θεό της διπλωματίας;

The owl.

loading...