Μήνυμα από τον χολιγουντιανό ηθοποιό Μελ Γκίμπσον για το Αρτσάχ! – ΒΙΝΤΕΟ

Γινόμαστε μάρτυρες μιας σύγχρονης γενοκτονίας, ο αρμενικός λαός είναι και πάλι καταδικασμένος σε εθνοκάθαρση

Ο διάσημος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα και σε όλες τις χώρες να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία του αρμενικού λaού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την ασφαλή μετεγκατάστασή του.

“Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τραγικό τρόπο. Είμαστε μάρτυρες μιας σύγχρονης γενοκτονίας που εκτυλίσσεται. Τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν για αυτό το θέμα. Ο αρμενικός λαός, διωγμένος επί αιώνες για την πίστη του, καταδικάζεται για άλλη μια φορά σε εθνοκάθαρση. Πολλοί Αρμένιοι βιώνουν απερίγραπτες φρικαλεότητες στα χέρια του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας: απώλεια ζωών, αναγκαστική εκτόπιση, πείνα και αποκλεισμός. Αυτοί είναι οι ίδιοι Αρμένιοι των οποίων οι ρίζες είναι βαθιές στη γη που αποκαλούν σπίτι τους εδώ και γενιές.

«Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα, από όλες τις χώρες, να λάβουν άμεσα μέτρα για να απλώσουν χείρα βοηθείας στον αρμενικό πληθυσμό, να τους προσφέρουν προστασία και να δημιουργήσουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την ασφαλή τους διέλευση», δήλωσε ο Μελ Γκίμπσον.

 

loading...