Ψηφιακή ταυτότητα/Ψηφιακά χρήματα: Θα αγοράζεις αυτά που πρέπει και όχι αυτά που θες – ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρή συζήτηση γίνεται μόνο σε άλλες χώρες! Στην Ελλάδα τόσο ο επίσημος λόγος όσο και ο αντίλογος που προβάλλεται ξεχειλίζουν γραφικότητα…

Η Ολλανδή πολιτικός και πολιτική σχολιαστής, Eva Vlaardingerbroek, αναφέρθηκε στα Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας (CDBC), τα οποία επιδιώκεται αργότερα να φορτώνονται στις ψηφιακές ταυτότητες (ΕΔΩ τι ισχύει μέχρι στιγμής).

Όπως αναφέρει:

 

«Τα CDBC δεν είναι πραγματικά χρήματα.

Δεν θα κατέχετε πραγματικά τα χρήματά σας, αλλά βασικά θα εξυπηρετείστε από ένα νέο νεοφεουδαλιστικό σύστημα.

Σε αυτήν την περίπτωση η τράπεζα ή η κυβέρνηση αποφασίζει για εσάς σε τι μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας και σε τι δεν θα μπορείτε»!

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με καταγγελίες ευρωβουλευτών, τα επόμενα βήματα μετά την ψηφιακή ταυτότητα θα είναι το ψηφιακό κρατικό χρήμα, η σύνδεση των ψηφιακών ταυτοτήτων με τραπεζικούς λογαριασμούς και ενδεχομένως η χρήση τους σε πιθανές γειτονιές των 15 λεπτών.

Ο καθηγητής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Norman Fenton, μιλώντας στο Fox News ξεδίπλωσε μερικές από τις πτυχές του σχεδίου!

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με το FOXNEWS, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε ένα άρθρο που ονομάζεται ”η ιδέα των πόλεων των 15 λεπτών -η οποία συνεπάγεται να διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές εντός ενός μικρού περιπάτου, ποδηλατάδας ή διαδρομής με δημόσιο μέσο μεταφοράς από το σπίτι κάποιου (ΕΔΩ όλο το σχέδιο).

Όπως σημειώνει ο καθηγητής:

«Αυτό είναι απόλυτα καταστροφικό. Στην πραγματικότητα, ήδη τις θεσπίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε κάμποσες πόλεις. Πολλές απ’ αυτές είναι σχεδιασμένες.

Σηκώνουν οδοφράγματα ή κάμερες σε διάφορες ζώνες γύρω από την πόλη, το οποίο σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται ο κόσμος να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του έξω από εκείνη την ζώνη, αυτή την αποκαλούμενη ζώνη των 15 λεπτών, πάνω από 100 φορές τον χρόνο!!!!».

Δείτε την συνέχεια:

 

 

Με τον καθηγητή Fenton συμφωνεί ο καθηγητής Richard A. Werner, ο οποίος είναι οικονομολόγος και καθηγητής τραπεζικών και χρηματοοικονομικών. Είναι γνωστός ως ο εισηγητής μιας νέας νομισματικής πολιτικής μετά την κρίση που ονόμασε Ποσοτική Χαλάρωση (“QE”) – την οποία πρότεινε στην Ιαπωνία το 1995 ως επικεφαλής οικονομολόγος μιας βρετανικής επενδυτικής τράπεζας.

Έχει επίσης εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας και στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης. Συμμετέχει στην υποστήριξη της ίδρυσης μη κερδοσκοπικών κοινοτικών τραπεζών μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται  Local First CIC.

 

Μεταξύ άλλων δήλωσε για το μέλλον των ανθρώπινων κοινωνιών, άπαξ και εισαχθεί το ψηφιακό χρήμα και φτιαχτούν οι κλειστές γειτονιές των 15 λεπτών, όπως σχεδιάζεται:

 

«’’Οι Ευρωπαίοι πολίτες υποπτεύονται ότι οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να ελέγχουν και να περιορίζουν τις συναλλαγές!!!!”

Αυτό είναι το αληθινό θέλγητρο των κεντρικών σχεδιαστών προς αυτήν την πανίσχυρη τεχνολογία. Είναι μια τεχνολογία όπου βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τι κάνουν οι πάντες, πού βρίσκονται, τι αγοράζουν….

Θα έχουν όμως και την εξουσία να επεμβαίνουν και να παρεμβαίνουν!!!!

Στην πραγματικότητα, πρέπει να σκέφτεστε τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας ως ένα σύστημα ελέγχου -όχι ως ένα νόμισμα- ή ως ένα σύστημα αδειοδότησης…

Επιστρέψαμε ξανά στην Σοβιετική Ένωση… Επειδή χρειάζεσαι άδεια για τα πάντα!!!!

Όπως γράφουν στην αναφορά τους:

”Ουσιαστικά, ο εκδότης του ψηφιακού νομίσματος, ο οποίος είναι η κεντρική τράπεζα, έχει την εξουσία να αποφασίζει αν μπορείς να το χρησιμοποιείς τώρα για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις.”

Έτσι, για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις, πρέπει ουσιαστικά να αιτηθείς την άδεια!!!!!

Συνεπώς, είναι ένα νόμισμα υπό όρους που βασίζεται στο να λάβεις στην πραγματικότητα αυτή την άδεια…

Τώρα, αν τύχει να είσαι κάποιος ”επικριτής της κυβερνητικής πολιτικής” ή ένας ”επικριτής των κεντρικών τραπεζών”, θα μπορούσε να γίνει δύσκολο… Ή αν τολμήσεις να βγεις έξω από τη ζώνη της πόλης των 15 λεπτών, ίσως να ανακαλύψεις ότι ”(Η κάρτα σου) δεν λειτουργεί”…».

 

Δείτε το βίντεο: