“Τρελές” ελλείψεις σε προϊόντα – “Ντομάτες και μήλα δεν υπάρχουν” λέει στο DEBATER έμπορος από τη Λαχαναγορά του Ρέντη

Τι σημαίνει αυτό για τις τιμές

Έμπορος από τη Λαχαναγορά του Ρέντη μιλώντας στο DEBATER προειδοποιεί για σοβαρές ελλείψεις προϊόντων ως συνέπεια της κακοκαιρίας Daniel: «Υπάρχουν τρελές ελλείψεις από προϊόντα. Ντομάτες και μήλα δεν υπάρχουν ελληνικά».

“Εγώ είμαι μες στην αγορά. Σας πληροφορώ ότι υπάρχουν τρελές ελλείψεις από παρά πολλά προϊόντα και αν κάνετε μια βόλτα σε ένα μάρκετ, ένα μανάβικο ή μια λαϊκη, οι τιμές είναι ακριβές λόγω έλλειψης και υπερκατανάλωσης. Εδώ και 1,5 μήνα δεν υπάρχουν ελληνικές τομάτες για παράδειγμα. Εμπορευόμαστε το 50% το προϊόντων από τρίτες χώρες γιατί δεν υπάρχουν Ελληνικά ούτε για δείγμα. Αλλά δεν είναι θέμα αισχροκέρδειας, αλλά καιρικών συνθηκών και του τουρισμού που ενημερωτικά πάει πολύ καλά ακόμα και υπάρχει κατανάλωση μεγάλη” αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Ο καύσωνας αν θυμάστε που κράτησε 1 μήνα. Αυτός τα έκανε όλα! Μια παραγωγή επηρεάζεται από όταν το φυτό είναι ακόμη σπόρος και καίγεται. Τα κρεμμύδια και οι πατάτες ήταν ακριβά και όλο τον Αύγουστο.

Ο Θεσσαλικός κάμπος από τώρα που δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε θα μας επηρεάσει όλο το χειμώνα. Δεν δεν θα έχουμε για παράδειγμα να φάμε μηλαράκι καλό, ούτε για δείγμα… Βούλιαξε το Πήλιο, η Ζαγορά, η Αγιά της Λάρισας. Τον χειμώνα δηλαδή που δεν θα υπάρχουν μήλα και θα είναι ελάχιστες οι ποσότητες. Πάλι θα είναι θέμα αισχροκέρδειας;» εξήγησε,

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

debater.gr

loading...