Σπέρμα σολομού: Η νέα τάση που σαρώνει τον κόσμο της ομορφιάς – Ποια είναι τα οφέλη του

Σπέρμα σολομού. Μπορεί να το μάθαμε από την Τζένιφερ Άνιστον αλλά τον τελευταίο καιρό είναι το must που σαρώνει στον τομέα της ομορφιάς και της αντιγήρανσης. Μετά τη βλέννα σαλιγκαριού το σπέρμα σολομού είναι ένας νέος υποσχόμενος τρόπος για να καθυστερήσει τη γήρανση. Ειδικοί ομορφιάς και διάφορες έρευνες, υποστηρίζουν πως το σπέρμα σολομού έχει πολλαπλά οφέλη ανάμεσά τους αναγεννητικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Γιατί είναι μια δημοφιλής τάση περιποίησης του δέρματος;
Ένας λόγος που το σπέρμα σολομού έχει γίνει τόσο δημοφιλές είναι ότι αποτελεί βασικό προϊόν στην Κορέα εδώ και πολλά χρόνια. Οι Κορεάτες «φαίνεται να έχουν πάντα τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος», δήλωσε στην εφημερίδα The Post ο Dr. Kenneth Beer, καλλυντικός δερματολόγος στο West Palm Beach της Φλόριντα.

Το σπέρμα σολομού φαίνεται να είναι το επόμενο must-have κορεατικό συστατικό ομορφιάς, με την ένεση Rejuran Healer να προσφέρεται στις ασιατικές χώρες από το 2014 χρησιμοποιώντας ένα συστατικό που ονομάζεται PN (πολυνουκλεοτίδιο).

Το DNA που συλλέγεται από το σπέρμα του σολομού – το οποίο συνήθως αναγράφεται στις ετικέτες των συστατικών ως Sodium DNA, HP DNA ή PDRN – θα μπορούσε να είναι το μυστικό για τη διατήρηση της νεανικής και φρέσκιας όψης της επιδερμίδας και χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο της πολυτελούς περιποίησης της επιδερμίδας παγκοσμίως.

Η θεραπεία προσώπου γίνεται συνήθως σε ιατρικά σπα, με στόχο την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου και τη βελτίωση της μελάγχρωσης και της φλεγμονής.

«Τι θα μπορούσε να είναι πιο αναζωογονητικό από το σπέρμα σολομού;» σημείωσε ο Beer για να συνεχίσει: «Ωστόσο, ο σημαντικότερος λόγος που έγινε ξαφνικά δημοφιλής πιθανόν να σχετίζεται με το γεγονός ότι το ανέφερε η Τζένιφερ Άνιστον».

Ποια είναι τα οφέλη του σπέρματος σολομού;
Σύμφωνα με τους ειδικούς το DNA που εξάγεται από το σπέρμα σολομού «έχει ισχυρές αναπλαστικές ιδιότητες, που δεν λειτουργούν σε επιφανειακό επίπεδο, αλλά “βυθίζονται” βαθιά στο δέρμα για να λειτουργήσουν από μέσα, ενθαρρύνοντας την κυτταρική εναλλαγή που, με τη σειρά της, βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος και στη διατήρηση της ελαστικότητάς του». Ισχυρίζεται επίσης ότι το DNA του νατρίου βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων και της φθοράς του δέρματος, καθώς προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Το DNA αναγεννά τα κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην αντιμετώπιση των ουλών ακμής, στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος, στη φωτεινότητα του τόνου του δέρματος και στην εξομάλυνση της υφής, σύμφωνα με την Jivaka Beauty, μια κορεατική εταιρεία αισθητικής χειρουργικής και αισθητικής.

Πόσο αποτελεσματικό είναι τελικά;
«Μια μελέτη, που έγινε το 2017, έδειξε ότι το σπέρμα σολομού βοήθησε στην αποκατάσταση κυτταρικών βλαβών, επιτάχυνε την επούλωση πληγών και μείωσε τις φλεγμονές. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σπέρμα σολομού βοηθούν στη μείωση της γήρανσης», δήλωσε ο Beer.

Στην πραγματικότητα, το 2017, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια λεπτή, διαφανή επίστρωση από DNA με σπέρμα σολομού και είδαν ότι το δέρμα προστατεύτηκε από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Cosmetic Science διαπίστωσε ότι το DNA στο σπέρμα περιείχε υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, αυξημένη ελαστικότητα, ισχυρότερα επίπεδα κολλαγόνου και αυξημένη παραγωγή υαλουρονικού οξέος.

Μια μελέτη που έγινε σε ποντίκια το 2016 διαπίστωσε ότι το DNA του σπέρματος σολομού αύξησε τη ροή του αίματος στο δέρμα και έδρασε ευεργετικά στην επούλωση των πληγών.

«Αρκετές μελέτες έχουν δείξει τη θεραπευτική του δύναμη και μερικές φορές χρησιμοποιείται για την προώθηση της επούλωσης. Έχει χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την επούλωση του δέρματος αλλά και για την επούλωση κατεστραμμένων συκωτιών», κατέληξε ο Beer.

loading...