Σοκ από CIA και M-16: Δεν μπορούμε να κερδίσουμε, 500.000 οι νεκροί Ουκρανοί – Οι ρώσοι προκάλεσαν τεράστιο πλήγμα στο Robotyne

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ρωσία έχει σχεδιάσει τα πάντα, θέλει την οικονομική κατάρρευση της Ευρώπης, η Ουκρανία τελείωσε –  Alastair Crook (πρώην πράκτορας M16): Η Δύση συνολικά ηττήθηκε στην Ουκρανία – Οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπο εξόδου
Η κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο, είναι δραματική…πλέον Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί έως το τέλος του 2023 θα φθάσουν στους 500.000 από 400.000 με 450.000 που είναι σήμερα…
Οι αποδεκατισμένες Ουκρανικές Ταξιαρχίες στο βόρειο μέτωπο πέρασαν σε άμυνα… ανησυχούν για την προέλαση των ρώσων και εστιάζουν σε Zaporizhia και Bakhmut δίνοντας τις τελευταίες απελπισμένες μάχες τους…
Οι Ουκρανοί στο μέτωπο απέτυχαν… το ξέρει όλη η Δύση.
Το αναγνωρίζουν και οι Ουκρανοί στρατηγοί, πλησιάζουν και οι βροχές στην Ουκρανία εξέλιξη που θα μετατρέψει τις στέπες της Ουκρανίας σε άβατο για τα τεθωρακισμένα, απομένουν το πολύ 2-3 εβδομάδες…
Οι ΗΠΑ έχουν εγκλωβιστεί εμπρός… είναι η ήττα, η Ουκρανία έχει ηττηθεί και μαζί και οι αμερικανοί αλλά δεν θέλουν να στιγματιστούν με ήττα.
Πίσω είναι επίσης η ήττα γιατί εάν εγκαταλείψουν τώρα την Ουκρανία, θα πέσει μέσα σε μια εβδομάδα…
Οι Ουκρανοί προσπαθούν με χτυπήματα με drones στο ρωσικό έδαφος… να αυξήσουν την ένταση… ωστόσο για ορισμένους εμπειρογνώμονες η κλιμάκωση μπορεί να είναι και ο καλύτερος τρόπος για τους αμερικανούς να βρουν διέξοδο…
Οι Ουκρανοί καθημερινά επιχειρούν με drones σε πόλεις της Ρωσίας και στην Μόσχα…
Οι Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να χτυπήσουν με drones το Rostov-on-Don όπου βρίσκεται η Νότια Στρατιωτική Διοίκηση.

Η Ρωσία απαντάει με πυραυλικές επιθέσεις καταστρέφοντας λιμενικές υποδομές στην περιοχή της Οδησσού
Οι λιμενικές υποδομές έχουν υποστεί ζημιές στην περιοχή Izmail στα νότια της περιφέρειας της Οδησσού της Ουκρανίας, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Oleg Kiper.

Mykola Azarov (Πρώην Πρωθυπουργός Ουκρανίας): Πάνω από 500.000 οι νεκροί Ουκρανοί έως τέλος 2023…

Στην εφιαλτική εκτίμηση ότι οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από τον πόλεμο με τη Ρωσία μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τους 500.000 έως τα τέλη του 2023 διατύπωσε ο πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός Mykola Azarov.
«Οι άμεσες απώλειες των νεκρών είναι 350.000 με 450.000 ουκρανοί στρατιώτες.
Είναι λογική η εκτίμηση ότι έως το τέλος του 2023, θα ξεπεραστεί ο αριθμός των 500.000 νεκρών.
Και τι είναι 500.000 για την Ουκρανία;
Ο πληθυσμός μιας μεγάλης περιφερειακής πόλης…» υποστήριξε μιλώντας στο δίκτυο Mriya ο Azarov, ο οποίος επισήμανε πως οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν νεκρούς ως αγνοούμενους προκειμένου να μην καταβάλλουν τα σχετικά επιδόματα στους οικείους τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι Ουκρανοί μέτρησαν πάνω από 66.000 νεκρούς κατά τους τρεις μήνες που διαρκεί η αντεπίθεση τους, από τις 5 Ιουνίου έως τα τέλη Αυγούστου 2023.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν τεράστιο πλήγμα στους Ουκρανούς στο Robotyne

Ρώσοι μαχητές κατάφεραν ένα τεράστιο πλήγμα στα ουκρανικά στρατεύματα που περιστρέφονταν κοντά στο Verbove και το Robotyne, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Zaporizhia Yevhen Balitsky
«Χθες το βράδυ 6/9/2023, o Ουκρανικός στρατός επιχείρησε να αναδιατάξει τις μονάδες του στην περιοχή των χωριών Verbove και Robotyne.
Οι ρωσικές μονάδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις Ουκρανικές Ταξιαρχίες…
Μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της νύχτας, ο Ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 100 στρατιώτες μόνο σε μια περιοχή».
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Balitsky, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν επίσης σημαντικές απώλειες σε εξοπλισμό:
Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν εννέα πυροβόλα, δύο όλμους και δύο άρματα μάχης, τρία UAV.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κατάσταση γύρω από το Robotyne παραμένει μια από τις πιο καυτές όχι μόνο στο μέτωπο της Zaporizhia, αλλά γενικά στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το χωριό με πυροβολικό εδώ και αρκετούς μήνες και προσπαθούν να εισβάλουν.
Στο χωριό δεν έμεινε ούτε ένα σπίτι όλα έχουν ισοπεδωθεί.
Οι Ουκρανοί πολεμούν με μανιά στο Robotyne με την ελπίδα να ανοίξουν δρόμο προς το Tokmak.

Φόβοι Φινλανδίας για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία… ακόμα και με πυρηνικά

Τον φόβο ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να κλιμακωθεί επικίνδυνα, να λάβει διαστάσεις και να γίνει ακόμα και χρήση πυρηνικών όπλων εξέφρασε ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Sauli Niinistö.
«Ακόμα και μικρές λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν τελείως την πορεία των πραγμάτων.
Δυστυχώς προς το χειρότερο.
Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο» υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Niinistö, ο οποίος δεν απέκλεισε ακόμα και το σενάριο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος.
«Ο κίνδυνος να αρχίσουν να μιλάνε τα πυρηνικά όπλα είναι τεράστιος.
Μιλάω καθαρά για τη θεωρητική εξέλιξη των γεγονότων, αλλά αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα, αυτό θα είναι το τέλος» υποστήριξε ο Φινλανδός πρόεδρος.
Από την πλευρά της πάντως η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά την πυρηνική ρητορική των ηγετών της Δύσης, αναφέροντας πως δεν θέλει να λάβει μέρος σε αυτή τη συζήτηση.
Επιπλέον, σημειώνει πως το πυρηνικό της δόγμα είναι ξεκάθαρο για το πότε μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Ο αμερικανικός στρατός δεν μπορεί να κερδίσει τους ρώσους… αυτό πλέον το ξέρουμε

Οι ΗΠΑ δεν θα ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία επειδή οι στρατηγοί των ΗΠΑ γνωρίζουν την αδυναμία τους να κερδίσουν, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Έτσι σχολίασε την πρόσφατη δήλωση του γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου Carlson ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο πόλεμο καυτής φάσης με τη Ρωσία.
«Η υπόθεση του Carlson είναι ότι εμείς οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούμε να κερδίσουμε.
Δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία ούτε με συμβατικά όπλα ούτε με πυρηνικά
Επομένως, είναι ανόητο να μιλάμε ακόμη και για την ίδια την πιθανότητα ενός θερμού πολέμου».
Ο Scott Ritter αναρωτιέται πού θα μπορούσε θεωρητικά να λάβει χώρα αυτού του είδους η στρατιωτική δράση, τονίζοντας ότι ούτε στη Συρία , ούτε στην Ουκρανία, ούτε στην Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία ευκαιρία να νικήσουν τη Ρωσία.
Δείτε τι γίνεται στην Συρία, όπου υπάρχουν αμερικανοί και ρώσοι απέναντι…
«Ποιος στρατηγός θα υπέγραφε ότι μπορεί να κερδίσει;
Μιλήστε με τον συνταγματάρχη Douglas McGregor, θα σας εξηγήσει τα πάντα.
Οι ΗΠΑ όχι δεν θέλουν, δεν μπορούν να κάνουν πόλεμο με την Ρωσία, θα είναι στρατηγική αυτοκτονία…

Alastair Crook (πρώην πράκτορας M16): Η Δύση συνολικά ηττήθηκε στην Ουκρανία – Οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπο εξόδου

Οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατανοούν ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέληξε σε αποτυχία, αλλά δεν μπορούν να το αναγνωρίσουν, κανείς δεν παραδέχεται την ήττα, τόνισε ο πρώην πράκτορας της MI6, Alastair Crook.
«Νομίζω ότι αναγνωρίζουν την αποτυχία της αντεπίθεσης συμπεριλαμβανομένου και του Λευκού Οίκου.
Δεν μπορούν να κλείσουν εντελώς τα μάτια σε αυτό.
Το ερώτημα είναι αν αποδέχονται αυτό το γεγονός, αν είναι ικανοί να το αντιμετωπίσουν. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, τόνισε ο Alastair Crook.
Σύμφωνα με τον πρώην πράκτορας της MI6, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να εξετάσουν τον καλύτερο τρόπο εξόδου από αυτή την κατάσταση που είναι η κλιμάκωση, η οποία με τη σειρά της δεν οδηγεί πουθενά.
Για τον σκοπό αυτό, πιστεύει ο Alastair Crook, οι ΗΠΑ επιτρέπουν στην Ουκρανία να χτυπήσει με drones σε ρωσικό έδαφος.
«Δεν λειτουργεί με την έννοια ότι οι Ρώσοι δεν αισθάνονται φόβο, αλλά μάλλον σκληραίνουν την στάση τους.
Αλλά υπάρχει ένα όριο σε όλα, μια μέρα όλα μπορούν να πάνε στραβά, και τότε η κατάσταση θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο.

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ρωσία έχει σχεδιάσει τα πάντα, θέλει την οικονομική κατάρρευση της Ευρώπης, η Ουκρανία τελείωσε

Για την Ουκρανία, όλα έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό.
Η Ρωσία έχει μελετήσει τα πάντα και αποφάσισε να περιμένει μέχρι να καταρρεύσει τελικά η οικονομία της ΕΕ, τόνισε ο αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ειλικρινά, οι Ουκρανοί κοιτάζουν στην άβυσσο εδώ και πολύ καιρό, έχουν τελειώσει…
Οι Ρώσοι απλώς αποφάσισαν να περιμένουν.
Περιμένουν δύο πράγματα: διαπραγματεύσεις που δεν έχουν ξεκινήσει και ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα καταρρεύσει, και νομίζω ότι όλα οδηγούν σε αυτό», τόνισε ο Douglas McGregor
Σύμφωνα με τον McGregor, η ΕΕ αντιμετωπίζει την απειλή να βαθειάς ύφεσης, ενώ πλησιάζει και ο χειμώνας και οι ετοιμασίες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο παραμένει σοβαρό.
«Νομίζω ότι η ΕΕ έχει πρόβλημα, επομένως νομίζω ότι η ρωσική θέση είναι να περιμένουμε λίγο ακόμα ώστε να καταρρεύσουν όλα», τόνισε ο Douglas McGregor.
Η Ρωσία δεν θέλει νεκρούς Ουκρανούς, καθώς σκοπεύει να «ζήσει με τη Δύση και τους Ουκρανούς», ενώ οι δυτικές χώρες υποστηρίζουν σκληρά την ιδέα της ήττας και τον διαμελισμό της Ρωσίας, κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ.

Rustam Saifullin (Συνταγματάρχης, ήρωας της Ρωσίας): Μεταφέρουν τους νεκρούς με τακτική οι Ουκρανοί

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φέρνουν ενισχύσεις και απομακρύνουν τους τραυματίες και τους νεκρούς στην πρώτη γραμμή από διαφορετικές διαδρομές, ώστε να μην αποθαρρύνουν τις εφεδρείες βλέποντας τεράστιες απώλειες, ανέφερε ο συνταγματάρχης Rustam Saifullin, αναπληρωτής επικεφαλής της Σχολής Διοίκησης Ανώτατων Στρατιωτικών Μηχανικών Tyumen , Ήρωας της Ρωσίας.
«Θα σας πω, έχουν μεγάλες απώλειες, και όταν πρέπει να αλλάξει η θέση, για αλλαγή στρατευμάτων, υπάρχουν πολλοί τραυματίες – συνήθως προσπαθούν να βγάλουν τους τραυματίες και τους νεκρούς κατά μήκος μιας διαδρομή αλλά συχνά αλλάζουν για να μην βλέπουν τους νεκρούς και τραυματίες οι εφεδρείες που έρχονται» τόνισε ο Saifullin.
Ο Saifullin τραυματίστηκε σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, διοικούσε το 40ο σύνταγμα μηχανικών του 41ου συνδυασμένου στρατού όπλων.
Για το θάρρος και τον ηρωισμό στην εκτέλεση πολεμικών αποστολών, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, σε ένα από τα περιστατικά συνέχισε να διοικεί τις δυνάμεις που του ανατέθηκαν κάτω από εχθρικά πυρά παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταφέρουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία ως μέρος ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 175 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Οι παραδόσεις περιελάμβαναν πυρομαχικά 120 χλστ. για άρματα μάχης Abrams.
Όπως διευκρινίστηκε, τα πυρομαχικά θα περιέχουν πυρήνα απεμπλουτισμένου ουρανίου, ωστόσο ακόμη η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη αμερικανικά τανκς
Το απεμπλουτισμένο ουράνιο λαμβάνεται μετά την απομόνωση του ισοτόπου-235
Όσον αφορά την πυκνότητα, είναι κοντά στο βολφράμιο, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του στους πυρήνες των βλημάτων θωράκισης, τα οποία είναι μικρότερα σε μέγεθος, αλλά έχουν πολύ μεγαλύτερη καταστροφική επίδραση.
Η ραδιενέργεια του απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι μικρότερη από αυτή του φυσικού μεταλλεύματος, αλλά, όπως και άλλα βαρέα μέταλλα, είναι τοξική και μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την υγεία, ειδικά την εμφάνιση καρκίνων.
Επιπλέον, το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει «εξοπλισμό αεράμυνας», πυρομαχικά για τα HIMARS MLRS, βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155 και 105 mm, καθώς και όλμους και βλήματα των 81 mm.
Επιπλέον, η Ουκρανία θα εφοδιαστεί με αντιαρματικά συστήματα TOW, Javelin και AT-4, πάνω από τρία εκατομμύρια πυρομαχικά για φορητά όπλα, εξοπλισμό αεροναυτιλίας, συστήματα «τακτικών επικοινωνιών», εκρηκτικά για την υπέρβαση εμποδίων, ανταλλακτικά για συντήρησή.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού είπε ότι τα βλήματα που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο δεν αποτελούν ραδιενεργό κίνδυνο.
Η Ουάσιγκτον υπολογίζει στα πυρομαχικά για να βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «να είναι πιο αποτελεσματικές στο πεδίο της μάχης»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η δεύτερη χώρα που ανακοίνωσε τη μεταφορά οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία. Τον Μάρτιο του 2023υς, η βρετανίδα αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Annabelle Goldie ανακοίνωσε σχέδια να προμηθεύσει το Κίεβο με τέτοια πυρομαχικά.
Διευκρινίστηκε ότι προορίζονται για τα άρματα μάχης Challenger 2.
Όπως σημείωσε ο ρώσος Πρόεδρος Putin , αυτά τα βλήματα μολύνουν το έδαφος και, υπό αυτή την έννοια, είναι τα πιο επιβλαβή και επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
Μέχρι στιγμής, μόνο οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας.

New York Times: Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία νέα παρτίδα πυρομαχικών διασποράς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να στείλουν μια νέα παρτίδα πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον, γράφουν οι New York Times, επικαλούμενες ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους.
«Δύο μήνες αφότου οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία τον πρώτο γύρο πυρομαχικών για να διασφαλίσουν ότι τα στρατεύματά της δεν θα ξεμείνουν από πυρομαχικά, τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η κυβέρνηση Biden σχεδιάζει να στείλει περισσότερα και σύντομα».
Σύμφωνα με τους New York Times, η αμερικανική πλευρά δεν αποκαλύπτει στοιχεία για το πόσα ακριβώς πυρομαχικά διασποράς συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη παρτίδα παραδόσεων στην Ουκρανία «από τις εκατοντάδες χιλιάδες που έχει στη διάθεσή του το Πεντάγωνο».
Οι New York Times σημειώνουν ότι η «ακόρεστη ζήτηση» της Ουκρανίας για πυρομαχικά αναμένεται να αυξηθεί καθώς ορισμένες μονάδες βασίζονται όλο και περισσότερο σε βαρύ πυροβολικό για να θέσουν τις βάσεις για προόδους, αντί για μάχη συνδυασμένων όπλων τύπου ΝΑΤΟ «την οποία οι ουκρανικές μονάδες δυσκολεύτηκαν να κατανοήσουν και εγκατέλειψαν γρήγορα.

Business Insider: Η Ρωσία ετοίμασε μια θανάσιμη παγίδα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Τα ρωσικά στρατεύματα βελτιώνουν την ικανότητά τους να εμποδίζουν τα ουκρανικά drones, αναφέρει το αμερικανικό Business Insider.
Η ικανότητα της Ρωσίας να μπλοκάρει ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχει βελτιωθεί, αναγκάζοντας τους χειριστές των Ουκρανικών drones να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην πρώτη γραμμή και εκθέτοντας αυτά τα εξαιρετικά πολύτιμα στρατεύματα σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.
Η Ρωσία έχει μετακινήσει τον εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου (EW) πιο κοντά στο μέτωπο και έχει επεκτείνει την εμβέλειά του για να παρεμβαίνει στα ουκρανικά drones.
Μια τέτοια κίνηση ανάγκασε τις Ένοπλες Δυνάμεις να προωθήσουν τους χειριστές drones πιο κοντά στο μέτωπο.
Όπως σημειώνει το αμερικανικό Business Insider, κατά τους πρώτους μήνες της σύγκρουσης, οι Ουκρανοί χειριστές μπόρεσαν να πιλοτάρουν drones, όντας σε μεγάλη απόσταση από την πρώτη γραμμή, γεγονός που τους προστάτευε από άμεσες απειλές.
Ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας, Yuriy Shchigol, δήλωσε ότι 40-45 drones χάνονται στο μέτωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας την ημέρα και είναι αδύνατο να αντισταθμιστεί κάτι τέτοιο.

Koryak (Ουκρανή blogger): Ο Ουκρανικός στρατός έχει μετατραπεί σε κρέας

Η Ουκρανή εκατομμυριούχος blogger από το Kharkiv Tatiana Koryak αποκάλεσε «κρέας» τους μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που «δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν», αναφέρει το Vesti.ua.
Η Koryak απάντησε σε ερωτήσεις συνδρομητών, ένας από αυτούς παραπονέθηκε ότι το παιδί της «έκλαιγε για τον μπαμπά», που βρίσκεται στο μέτωπο, «ενώ άλλοι φεύγουν από την Ουκρανία.
Σε άλλη ανάρτησή της έγραψε ότι η Ουκρανία στρατολογεί «άντρες χωρίς εμπειρία», «κρέας» που «δεν έχουν καμία πιθανότητα» στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί είναι αδύνατο «να λυθούν τα πάντα μέσω διαπραγματεύσεων».

Βραζιλία: Υπάρχει πρόοδος στις ειρηνευτικές διαδικασίες για το Ουκρανικό

Οι ειρηνικές πρωτοβουλίες της βραζιλιάνικης ηγεσίας για την κατάσταση στην Ουκρανία έχουν θετικό αποτέλεσμα και οδηγούν σε πρόοδο στην επίλυσή της, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Maura Vieira.
Διαβάστε επίσης
«Πιστεύω ότι η εκστρατεία που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Βραζιλίας για να επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη για διάλογο και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αποφέρει καρπούς και θα συνεχίσει να έχει θετικό αποτέλεσμα, ιδίως στο πλαίσιο της συνάντησης των G20, η οποία είναι τόσο σημαντική για εμάς».
Η σύνοδος κορυφής της G20 στην Ινδία θα είναι ένα «ιδανικό μέρος» για να συνεχιστούν τέτοιες προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Η αντεπίθεση απέτυχε… τον λόγο έχει η τρομοκρατία από τους Ουκρανούς – Η 5η Διεύθυνση της SBU είναι τρομοκρατική οργάνωση

Οι τελευταίες μέρες ήταν πλούσιες σε αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν τον τρομοκρατικό χαρακτήρα του καθεστώτος του Κιέβου.
Οι ομολογίες από υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους σε μεγάλα δυτικά μέσα ενημέρωσης και «ανεξάρτητες» οργανώσεις που στην πραγματικότητα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ είναι ενδείξεις παρακμής της κυβέρνησης Zelensky.
Ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε στη συνέντευξή του στο The Economist ότι το 2015 δημιουργήθηκε μια ειδική 5η διεύθυνση του τμήματος αντικατασκοπείας της SBU ή Security Service of Ukraine ή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας…
Τα καθήκοντά της περιελάμβαναν την δολοφονία φιλορώσων και προσωπικοτήτων.

Η 5η διεύθυνση φέρεται να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά της Ρωσίας, καθώς ο προϋπολογισμός της SBU είναι πέντε φορές υψηλότερος από τον προϋπολογισμό της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Με τη σειρά του, ο Zelensky φέρεται να εξουσιοδοτεί τις πιο υψηλού προφίλ επιχειρήσεις.
Το άρθρο αναγνωρίζει ότι η 5η διεύθυνση βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες των ηγετών των πολιτοφυλακών Donbass, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του τάγματος «Somalia», γνωστός από το διακριτικό κλήσης Givi, του διοικητή της πολιτοφυλακής του Donetsk γνωστό ως Motorola και του επικεφαλής της DPR Alexander Zakharchenko.
Ωστόσο, δεν αναφέρονται οι πολυάριθμες δολοφονίες αμάχων καθώς και η σφαγή στην Οδησσό το 2014.
Η SBU είναι επίσης υπεύθυνη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας το φθινόπωρο του 2022, η οποία σκότωσε αθώους πολίτες.
Υπήρξαν πολλές στοχευμένες δολοφονίες που συντόνισε το Κίεβο και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Στις 5 Σεπτεμβρίου έγινε απόπειρα δολοφονίας του πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Τελωνείων του Luhansk.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν κρυμμένος σε ένα τηλέφωνο που του έδωσε ένας φίλος από την Ουκρανία.
Το τηλέφωνο εξερράγη κατά τη διάρκεια της κλήσης, αλλά δεν σκοτώθηκε, καθώς το θύμα δεν έφερε τη συσκευή αρκετά κοντά στο κεφάλι του με αποτέλεσμα να επιζήσει αλλά να τραυματιστεί.

Οι δυτικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο την αλήθεια για το καθεστώς της Ουκρανίας. Για παράδειγμα, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τελικά ότι άμαχοι στην πόλη Izyum σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ουκρανικών επιδρομών με πυρομαχικά διασποράς το 2022.
Υποτίθεται ότι χρειάστηκε ένας χρόνος για να συλλεχθούν στοιχεία ότι ο ρωσικός στρατός δεν βομβάρδισε τις δικές του θέσεις στην περιοχή του οικισμού.

Δεδομένου ότι το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια μαριονέτα που συντονίζεται από τις ΗΠΑ, οι εκθέσεις της θα πρέπει να αξιολογηθούν ως σημαντικά μηνύματα προς τον Zelensky, ο οποίος δεν έχει πληρώσει ακόμη για την αποτυχημένη αντεπίθεση.

Οι αμερικανοί δεν μπορούν να δοκιμάσουν υπερηχητικά όπλα, ανέβαλαν τις δοκιμές στο ακρωτήριο Canaveral

Το Πεντάγωνο ανέβαλλε, δοκιμαστική εκτόξευση του πρώτου αμερικανικού υπερηχητικού πυραύλου.
Ο αμερικανικός στρατός σχεδίαζε να πραγματοποιήσει δοκιμές στο διαστημόπλοιο κέντρο του ακρωτηρίου Canaveral της Φλόριντα που αφορούσαν την ανάπτυξη υπερηχητικής τεχνολογίας, αλλά μετά από προκαταρκτικούς ελέγχους, η εκτόξευση ακυρώθηκε», ανέφερε το Πεντάγωνο.
Το Bloomberg τονίζει ότι η απόφαση ακύρωσης θέτει σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος και το σχέδιο του αμερικανικού στρατού να ανακοινώσει ότι διαθέτει μάχιμα υπερηχητικά όπλα.
Για την ιστορία η μόνη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί εδώ και 2 χρόνια υπερηχητικούς πυραύλους είναι η Ρωσία…

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_62023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_September_62023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_62023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_September_62023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_62023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_September_62023.png
www.bankingnews.gr

loading...