Σε απόγνωση ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας: «Ίσως θα πρέπει να εγκαταλείψουμε για πάντα το χωριό»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί, ενώ θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι η γη να γίνει ξανά εύφορη

Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας και συγκεκριμένα στο χωριό Μεταμόρφωση του δήμου Παλαμά, όπου οι κάτοικοι μιλούν για απόλυτη καταστροφή και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς θα επιστρέψουν στον τόπο τους για να ξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή.

Ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, Πέτρος Κοντογιάννης λέει: «Στη Μεταμόρφωση το νερό έφτανε πάνω από τις στέγες, έως 7 μέτρα. Έφτανες στον στύλο να αλλάξεις λάμπα για να καταλάβετε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί, ενώ θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι η γη να γίνει ξανά εύφορη.

Ο ίδιος σημείωσε πως μετά τον «Ιανό», έγιναν εργασίες για αντιπλημμυρικά έργα στο χωριό «για να αντέχαμε έναν ‘Ιανό’, γύρω στα 300 κυβικά το στρέμμα. Για περισσότερο δε θα μπορούσαμε».

Σημείωσε πως το 1994 το χωριό είχε ξαναπλημμυρίσει και οι καταστροφές ήταν παρόμοιου μεγέθους, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα υποχωρήσουν τα νερά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος συγκλονίζει λέγοντας πως κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του χωριού: «Πολλοί κάτοικοι δεν ξέρουν αν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο χωριό. Ίσως το χωριό πρέπει να μεταφερθεί από εκεί, έχουμε κλιματική αλλαγή και ίσως σε 1 – 2 χρόνια έχουμε τέτοια φαινόμενα και θα έχουμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα. Θα πρέπει ίσως να φύγουμε από το χωριό».

Και κατέληξε: «Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι ψυχολογικά. Είναι καλύτερα να μην ξαναείμαστε στο χωριό δυστυχώς, τουλάχιστον κάποιους μήνες, είναι δύσκολη η κατάσταση, το έχουμε ξαναζήσει και δεν πρέπει να το ζήσουμε και τρίτη φορά».

 

 

loading...