Ο εφιάλτης των ΗΠΑ επιβεβαιώνεται, ο Putin και η Ρωσία νικάνε – Ετοιμάζουν το έδαφος για αναγκαστική παράδοση της Ουκρανίας

The Hill: Ορατή η αναγκαστική παράδοση της Ουκρανίας – Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky είναι σε απόγνωση, άθλια η κατάσταση του Ουκρανικού στρατού
Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση όπου χρησιμοποιήθηκαν 11 Ταξιαρχίες εκπαιδευμένες και οπλισμένες από την Δύση, η Ουκρανία αρχίζει να μην βλέπει φως…
Για τους αμερικανούς υποκινητές του πολέμου, ο εφιάλτης θα επιβεβαιωθεί ο ρώσος Πρόεδρος Putin θα νικήσει.
Μάλιστα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ήδη μιλούν για αναγκαστική παράδοση της Ουκρανίας…
Ο Zelensky σε συνέντευξη του στο CNN ζήτησε από τον Trump τον Πρώην Πρόεδρο και φαβορί για την νίκη τον Νοέμβριο 2024 να αποκαλύψει το σχέδιο του για την Ουκρανία…
Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν είναι έτοιμος να παραδώσει εδάφη δήλωσε όχι δεν είμαι έτοιμος…
Είναι προφανές ότι οι Ουκρανοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι μετά την θλιβερή αντεπίθεση δεν έχουν επιλογές…
Οι Ουκρανοί επιλέγουν την λύση της παράδοσης αντί να σκοτωθούν άδικα…

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Kremenchug στην περιφέρεια Poltava της Ουκρανίας… οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τακτικά την ευρύτερη περιοχή της Poltava

The Hill: Ορατή η αναγκαστική παράδοση της Ουκρανίας

Η Ουκρανία πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα της συνθηκολόγησης υπό τη δεύτερη προεδρία του Biden ή του Trump ανέφερε η αμερικανική The Hill που θεωρείται από τις κορυφαίες στις ΗΠΑ.
«Ακόμη και αν ο Biden παραμείνει στην εξουσία, ο Putin εμφανίζεται βέβαιος ότι θα επιτύχει τον γεωστρατηγικό του στόχο.
Διότι, πέρα από την έκπληξη, η δεδηλωμένη στρατηγική του Trump είναι ουσιαστικά η πολιτική που ακολουθεί ήδη η κυβέρνηση Biden.
Ως ένα από τα επιχειρήματα, η Hill ανέφερε την άρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ να παράσχει στην Ουκρανία ορισμένους τύπους όπλων.
Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή στην οποία ο Biden «θα μπορούσε να υποχωρήσει» υπό την πίεση των Ρεπουμπλικάνων και ορισμένων Δημοκρατικών.
Οι Ουκρανοί πρέπει να συμβιβαστούν με την πιθανότητα αναγκαστικής συνθηκολόγησης είτε κατά τη δεύτερη θητεία του Trump είτε κατά τη δεύτερη θητεία του Biden»

Ο Zelensky κάλεσε τον Trump να αποκαλύψει το σχέδιο του για την Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε ότι δεν είναι εξοικειωμένος με το σχέδιο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία σε 24 ώρες και ζήτησε να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες του.
«Δεν καταλαβαίνω ποιες είναι οι λεπτομέρειες της ιδέας του, γιατί δεν θέλει να τις μοιραστεί και τι περιμένει;
Οι αμερικανικές εκλογές απέχουν ακόμη περισσότερο από ένα χρόνο
Εάν έχει ενδιαφέρουσες ιδέες, θα μπορούσε να τις μοιραστεί» τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN και απαντώντας στο ερώτημα πως αξιολογεί τις προτάσεις Trump.
Ο Zelensky πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να δεχτεί μόνο ένα σχέδιο που θα προβλέπει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. «Διαφορετικά, οι ιδέες που προτείνει δεν είναι ιδέες για την παγκόσμια ειρήνη», πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε εάν αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν είναι ακόμα έτοιμη να διαπραγματευτεί την αναγνώριση των χαμένων εδαφών ως ρωσικών προκειμένου να επιτευχθεί μια διευθέτηση, ο Zelensky απάντησε: «Όχι, δεν είμαι έτοιμος».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αφού εκλεγεί πρόεδρος στις εκλογές του 2024, θα είναι σε θέση να επιτύχει μια διευθέτηση στην Ουκρανία εντός 24 ωρών.
Δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της πρότασής του, αλλά σε συνέντευξή του στο NBC σημείωσε προηγουμένως ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφύγει μια σύγκρουση με τη Ρωσία εντελώς αν είχε αναγνωρίσει προηγουμένως μέρος των πρώην εδαφών ως ρωσικά.
Ο Trump δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να οργανώσει διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ρώσου προέδρου Putin και του Ουκρανού Προέδρου Zelensky.

Pushilin (Ρωσία): Ανασυγκροτούνται οι Ουκρανοί στο Donetsk αλλά δεν θα αλλάξει κάτι

Οι Ουκρανοί ανασυγκροτούνται και εξαπολύουν επιθέσεις στην κατεύθυνση του νότιου Donetsk αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σημαντικά στο μέτωπο υποστήριξε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Soloviev Live o Pushilin υποστήριξε πως η κατεύθυνση του νότιου Donetsk είναι «ένα καυτό σημείο».
«Βλέπουμε τις τελευταίες 24 ώρες ότι ο εχθρός πραγματοποιεί επιδρομές.
Προφανώς, οι Ουκρανοί άρχισαν να ανασυγκροτούνται» είπε ο Pushilin, αναφέροντας ωστόσο πως δεν βλέπει να υπάρχει κάποια προϋπόθεση για να μπορέσουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο, ακόμα και στις πιο «καυτές περιοχές».
Σύμφωνα με τον Pushilin, αρχίζει να σταθεροποιείται και η κατάσταση στο μέτωπο του Rabotino, στη Zaporizhia.

Ο Πολωνός Πρόεδρος Andrzej Duda μίλησε προσβλητικά για την Ουκρανία – Η χώρα πνίγεται και θα καταλήξει στον πάτο

Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda συνέκρινε την Ουκρανία με έναν πνιγμένο που προσπαθεί να πιαστεί από οτιδήποτε αλλά απειλεί να πνίξει όσους προσπαθούν να τον βοηθήσουν, αναφέρει το Reuters.
“Ένας πνιγμένος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος γιατί μπορεί να σε παρασύρει μαζί του
Μπορεί απλά να πνίξει τον διασώστη” τόνισε μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σχολιάζοντας τη διαμάχη για τα ουκρανικά σιτηρά.
Σύμφωνα με τον Πολωνό πρόεδρο, η Ουκρανία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, επομένως «αρπάζει ό,τι μπορεί».
Αλλά η Πολωνία, τόνισε ο Andrzej Duda, πρέπει να ενεργήσει για τα δικά της συμφέροντα και να ενεργήσει με τρόπο που να προστατεύει τον εαυτό της, γιατί αν ένας πνιγμένος πνίξει τους άλλους, δεν θα μπορεί να λάβει βοήθεια.
Επιπλέον, κάλεσε την Ουκρανία να θυμηθεί ότι λαμβάνει βοήθεια από την Πολωνία.
“Υπάρχουν επιχειρηματικοί κύκλοι που έχουν συμφέροντα στην Ουκρανία και θα ήθελαν να πουλήσουν σιτηρά το συντομότερο δυνατό και στη χαμηλότερη τιμή.
Πρέπει να προστατευτούμε από αυτό” τόνισε ο Andrzej Duda….

Michael Kofman Αμερικανικό Κέντρο Ναυτικών Ερευνών στο Spiegel: Ο Blinken είπε ψέματα ότι οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν όλα τα απαραίτητα για μια επίθεση

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, είπε ψέματα ότι τον Μάιο του 2023, η Ουκρανία είχε όλα τα μέσα για να καταλάβει τεράστιες περιοχές, τόνισε ο Michael Kofman, αναλυτής στο Αμερικανικό Κέντρο Ναυτικών Ερευνών, τόνισε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Spiegel.
«Αυτό δεν ήταν αλήθεια: οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν ό,τι ήταν απαραίτητο, είχαν αυτό που η Δύση ήταν έτοιμη να δώσει στην Ουκρανία στις τρέχουσες πολιτικές συνθήκες», τόνισε ο ειδικός.
Έτσι απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου του Spiegel σχετικά με την ακρίβεια των λόγων του Blinken.
Ο Michael Kofman υπενθύμισε επίσης ότι η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναβλήθηκε πολλές φορές… αλλά τελικά ο ουκρανικός στρατός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των Αμερικανών ειδικών.
Στις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Donetsk και Artemovsk ή Bakhmut , ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό, ωστόσο η αντεπίθεση απέτυχε…

Guardian: Η Δύση θα χάσει την υπομονή της εάν η Ουκρανία δεν καταπολεμήσει τη διαφθορά

Η Δύση έχει προειδοποιήσει ότι σύντομα θα χάσει την υπομονή της εάν η Ουκρανία δεν δείξει ότι είναι σοβαρή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
«Πολλές χώρες στέλνουν σημαντικούς πόρους στην Ουκρανία … αλλά οι κυβερνήσεις και οι άνθρωποι θα χάσουν σύντομα την υπομονή τους εάν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι … (οι ουκρανικές αρχές) … είναι σοβαρές για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Το Κίεβο πρέπει να επιδείξει σοβαρότητά στη δημιουργία «πραγματικών θεσμών» εάν αναμένει από τους διεθνείς εταίρους του να ακολουθήσουν την τρέχουσα πορεία, υποστήριξης.
Πρόσφατα, το RBC -Ukraine, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι το γραφείο του Zelensky είχε παγώσει το σχέδιο να εξισώσει τη διαφθορά με την προδοσία.
Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία, η προδοσία επισύρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Ταυτόχρονα, η ανασκόπηση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αφιερωμένη στην παρακολούθηση της υποστήριξης που χορηγείται στην Ουκρανία, αναφέρει ότι η διαφθορά των ουκρανικών αρχών θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της βοήθειας που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες μακροπρόθεσμα και υπαγορεύει την ανάγκη εισαγωγής αυστηρών ελεγκτικών μηχανισμών.

American Conservative: Οι ουκρανικές αρχές απειλούν ανοιχτά τους Αμερικανούς πολίτες που αντιτίθενται στην οικονομική υποστήριξη για την Ουκρανία

«Ενώ το Κογκρέσο συζητά εάν θα διατεθούν νέα κεφάλαια, η Ουκρανία προσθέτει άτομα που αντιτίθενται στη χρηματοδότηση της σύγκρουσης στη λίστα με τα σκληρά αντίποινα στον ιστότοπο Peacemaker», αναφέρει το American Conservative
«Ο ιστότοπος είναι γεμάτος εκκλήσεις για βίαια αντίποινα όχι μόνο εναντίον των Ρώσων, αλλά και εναντίον οποιουδήποτε, κατά τη γνώμη τους, αντιτίθεται στην Ουκρανία».
Η ομάδα του Προέδρου Zelensky βρίσκεται σε απόγνωση επειδή η αντεπίθεση δεν έχει πετύχει και δεν μπόρεσε να διαπεράσει την οχυρωμένη αμυντική γραμμή της Ρωσίας.
«Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία εξαρτάται όλο και περισσότερο από τη Δύση, όχι μόνο από την άποψη της υποστήριξης στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και από την άποψη της διατήρησης ολόκληρης της κυβέρνησης στη ζωή», τονίζει το American Conservative.
Το “Peacemaker” είναι γνωστό για τις σκανδαλώδεις δημοσιεύσεις στις οποίες αποκαλύπτει τα στοιχεία εκείνων που θεωρεί “προδότες της πατρίδας”.
Η βάση δεδομένων του ιστότοπου περιέχει πληροφορίες τόσο για Ρώσους όσο και για πολίτες άλλων χωρών.
Αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή την βάση έχουν σκοτωθεί.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky είναι σε απόγνωση, άθλια η κατάσταση του Ουκρανικού στρατού

Τα λόγια του Ουκρανού προέδρου Zelensky για την ανάγκη να επηρεαστεί το δυτικό κοινό μέσω των μέσων ενημέρωσης αποδεικνύουν την κακή κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τόνισε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
Η δήλωση του Zelensky είναι απλώς ένα σημάδι αυξανόμενης απόγνωσης.
Αυτή η σύγκρουση εξελίσσεται πολύ, πολύ άσχημα.
Όλες οι μεγάλες ελπίδες που είχαν για μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας έχουν σκάσει μπροστά στα μάτια τους.
Πολλοί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι στρατιωτικοί – ειδικά οι στρατηγοί – έκαναν λάθος πιστεύοντας στην επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.
«Αυτό είναι ένα ιστορικό λάθος.
Μια κακή ανάλυση.
Ο Zelensky πρόσφατα σε συνέντευξή του στον Economist είχε αναφέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για να πειστούν οι δυτικές κυβερνήσεις ότι «είναι στη σωστή πλευρά είναι να τις σπρώξουν μέσω των μέσων ενημέρωσης».

Aydinlik (Τουρκικό μέσο ενημέρωσης): Η Δύση καταστράφηκε στην προσπάθεια της να καταστρέψει την Ρωσία, γύρισε μπούμερανγκ

Η Δύση κατέστρεψε τον εαυτό της προσπαθώντας να καταστρέψει τη Ρωσία ανέφερε η Τουρκική Aydinlik.
Το αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων αποδείχθηκε μεγάλη απογοήτευση για τη Δύση.
Ήθελαν να καταστρέψουν τη Ρωσία – αλλά χτύπησαν τους εαυτούς τους.
Τώρα προσπαθούν να το εξηγήσουν αυτό.
Και δεν μπορούν
Βρείτε μια λογική απάντηση οι οικονομικές κυρώσεις θα έπρεπε να είχαν καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία
Ανίκανοι να εξηγήσουν τις συνέπειες του μπούμερανγκ που εξαπολύθηκε κατά της Ρωσίας, τώρα ξεκινούν μια νέα εκστρατεία κατά της Κίνας.
Μεταξύ των προσπαθειών αποδυνάμωσης της Ρωσίας, επεσήμανε επίσης την κατάργηση του πολιτισμού της και τη ρωσοφοβία.
Ωστόσο, η “πυρετώδης εκδίωξη” των Ρώσων επίσης δεν οδήγησε σε τίποτα καλό.
Οι δυτικές χώρες αντιμετωπίζουν άνοδο των τιμών της ενέργειας και άνοδο του πληθωρισμού λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και της πολιτικής εγκατάλειψης των ρωσικών καυσίμων.
Στο πλαίσιο της αύξησης των τιμών των καυσίμων, κυρίως του φυσικού αερίου, η βιομηχανία στην Ευρώπη έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, γεγονός που έχει επηρεάσει άλλους τομείς της οικονομίας.
Επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν πληθωρισμό ρεκόρ εδώ και δεκαετίες.

Geopolitika news: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρασύρουν τη Δύση σε έναν νέο εφιάλτη λόγω της Ουκρανίας

Η αρχική έλλειψη στρατηγικής των ΗΠΑ για την Ουκρανία θα οδηγήσει τη Δύση σε εφιάλτη, τόνισε το Geopolitika.news.
«Δεν υπάρχει στρατηγική υποχώρησης και μας παρασύρουν σε έναν νέο εφιάλτη.
Η Δύση, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού όλα εδώ εξαρτώνται από αυτές, από την αρχή της ένοπλης σύγκρουσης δεν προετοίμασαν καμία στρατηγική υποχώρησης και δεν καταλάβαμε τι να κάνουμε, αν όλα πάνε σύμφωνα με ένα αρνητικό σενάριο ή απλά όχι όπως θα θέλαμε».
Για την πολιτική ηγεσία των δυτικών χωρών, η αποτυχία της Ουάσιγκτον είναι σοβαρό πρόβλημα, καθώς πολλά μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μπαίνουν σε εκλογική χρονιά.
Λόγω της απώλειας κεφαλαίων που δαπανήθηκαν για να βοηθήσουν την Ουκρανία και την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, η Δύση έχει υποστεί οικονομική και κοινωνική παρακμή, οδηγώντας σε δυσαρέσκεια στον πληθυσμό….

Grant Shapps (Υπουργός Άμυνας Βρετανίας): Θα παραδώσουμε δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει επιπλέον την Ουκρανία με δεκάδες χιλιάδες πυρομαχικά πυροβολικού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Grant Shapps.

«Σήμερα αποδείξαμε την ακλόνητη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και δώσαμε περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για δεκάδες χιλιάδες ακόμη βλήματα πυροβολικού», ανέφερε σε δήλωσή του.
Η Βρετανία έχει ήδη παραδώσει πάνω από 300.000 βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία.
Η στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας στην Ουκρανία ήταν περίπου 2,3 δισεκατομμύρια λίρες το 2022 (πάνω από 2,85 δισεκατομμύρια δολάρια με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).
Το Λονδίνο δεσμεύτηκε να διαθέσει περίπου το ίδιο ποσό κεφαλαίων για το 2023, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Storm Shadow, των αρμάτων μάχης Challenger 2, των αυτοκινούμενων οβίδων AS90 και του συστήματος πυραύλων εκτόξευσης M270.

Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά στους ρώσους – Καταθέτουν τα όπλα, δεν είναι διατιθέμενοι να σκοτωθούν

Μια νέα ομάδα στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδόθηκε στο Luhansk, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να καταθέτει τα όπλα.
«Ομάδες στρατιωτικού προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδίδονται συστηματικά σε όλη την επικράτεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας που καλεί το διακριτικό κλήσης «Βόλγα», το οποίο βρίσκεται στην ανοιχτή συχνότητα 149.200», είπε η πηγή.
Σε ένα βίντεο στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων παραδίδονται σε Ρώσους στρατιώτες.
Οι Ουκρανοί βγαίνουν με τα χέρια ψηλά και όταν τους ρωτούν γιατί παραδόθηκαν, ένας από αυτούς απαντά ότι έχουν βαρεθεί να πολεμούν.
Όταν ο Ρώσος στρατός ρώτησε πόσοι μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων απέμειναν, απάντησαν:
«Μια διμοιρία (από έξι έως 12 άτομα).»
Οι Ουκρανοί που παραδόθηκαν ήταν πρόσφατα κινητοποιημένοι.
Ο ρωσικός στρατός παρουσίασε πλάνα από την παράδοση μιας ομάδας μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Svatove.
Στα μέσα Ιουλίου, η Ρωσία δημιούργησε την συχνότητα 149.200, στην οποία οι Ουκρανοί που επιθυμούν να παραδοθούν μπορούν να βγουν στον αέρα και να καλέσουν το διακριτικό κλήσης «Βόλγα».

Απίστευτο: Οι δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας απενεργοποίησαν ηλεκτρονικά Ουκρανικού αεροπλάνου

Οι δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας απενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά σε αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα μαχητικά αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πρέπει τακτικά να εγκαταλείπουν τις μάχιμες αποστολές και να επιστρέφουν στη βάση τους λόγω της λειτουργίας των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW), τα οποία απενεργοποιούν τα ηλεκτρονικά τους.
«Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, όπως το Krasukha, είναι επί του παρόντος ικανά να καταστείλουν πλήρως τα αεροηλεκτρονικά των ουκρανικών μαχητικών και επιθετικών αεροσκαφών.
Ως αποτέλεσμα, οι πιλότοι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει τακτικά να εγκαταλείπουν τις μάχιμες αποστολές λόγω αστοχίας των συστημάτων επί του σκάφους και να επιστρέφουν στην βάση».
Διευκρίνισε ότι «τα αεροσκάφη της Ουκρανίας επιστρέφουν στη βάση τους χρησιμοποιώντας επίγειες αναφορές, αφού η πλοήγησή τους «πέφτει» λόγω της απενεργοποίησης των συστημάτων».
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά τα συστήματα Krasukha-S4 στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ρωσικός στρατός λόγω παρεμβολών από τα ραντάρ Krasukha, τα ουκρανικά αεροσκάφη πρέπει να πετούν χαμηλά αλλά στη συνέχεια πέφτουν στην ζώνη καταστροφής των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.
Σύμφωνα με ανοιχτά δεδομένα, το εύρος επιρροής του συστήματος Krasukha στα ηλεκτρονικά των Ουκρανών είναι έως και 150 χιλιόμετρα.
Με βάση το λεξικό του Υπουργείου Άμυνας, ο ηλεκτρονικός πόλεμος είναι ένας τύπος ένοπλου πολέμου κατά τον οποίο οι ραδιοφωνικές εκπομπές (ραδιοπαρεμβολές) εφαρμόζονται στα ραδιοηλεκτρονικά μέσα ελέγχου του εχθρού, επικοινωνίες και συστήματα αναγνώρισης προκειμένου να αλλάξει η ποιότητα των πληροφοριών.

Η Κίνα θαυμάζει το ρωσικό «ιπτάμενο» τανκ Τ-80

Το ρωσικό τανκ T-80 επέδειξε υψηλή αποτελεσματικότητα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση ανέφερε το Εθνικό Ραδιόφωνο της Κίνας (CNR).
«Το θωρακισμένο όχημα έχει την ικανότητα να εκτελεί ελιγμούς υψηλής ταχύτητας και να λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας», δήλωσε ο στρατιωτικός παρατηρητής Shao Yongling.
Για το λόγο αυτό, το T-80 αποκαλείται συχνά «τανκς αεριωθουμένων» ή «ιπτάμενο τανκς».
«Το T-80 έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και πρόσφατα αποδείχθηκαν καλά στη μάχη».
Ο γενικός διευθυντής της Uralvagonzavod, Alexander Potapov, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός είχε θέσει στην εταιρεία το καθήκον να ξαναρχίσει την παραγωγή των τανκς T-80 με κινητήρες αεριοστροβίλου.

Το Lancet χτύπησε Ουκρανικό MiG-29 στην πόλη Krivyi Rih

Ο ρωσικός στρατός μοιράστηκε ένα βίντεο από το χτύπημα στο MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας με πυρομαχικά Lancet.
Το μαχητικό αεροσκάφος χτυπήθηκε στο αεροδρόμιο Dolgintsevo κοντά στην πόλη Krivyi Rih στην περιοχή Dnipropetrovsk.
Η δηλωμένη εμβέλεια των UAV Lancet είναι 40-50 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, το αεροδρόμιο Dolgintsevo βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα μακριά από τις πλησιέστερες θέσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επιπλέον, το βίντεο δείχνει ότι το Lancet πιθανότατα έστριψε στην περιοχή και πλησίασε το αεροσκάφος από τη βορειοδυτική κατεύθυνση.
Πιθανώς, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μια αναβαθμισμένη έκδοση του UAV κρούσης.

Η επίθεση κινηματογραφήθηκε από ένα άλλο ρωσικό αναγνωριστικό UAV ZALA.
Το βίντεο δείχνει ότι το Lancet χτύπησε κοντά στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το MiG-29 υπέστη ζημιά.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε την καταστροφή 2 MiG-29 και 3 Su-25 σε αυτό το αεροδρόμιο.
Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός δεν έλαβε μέτρα για την προστασία της εγκατάστασης από τις ρωσικές επιθέσεις.
Το βίντεο δείχνει πολλά ελαστικά αυτοκινήτων κοντά στο αεροσκάφος.
Ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα σχεδίαζε να βάλει φωτιά για να καλύψει το αεροδρόμιο με καπνό σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα δεν περίμεναν χτυπήματα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη την ημέρα εκεί.

Forbes: Ένα χτύπημα στο MiG-29 των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να αποτελέσει το μαχητικό ντεμπούτο του νέου Lancet

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των ρωσικών drones, τονίζει το Forbes.
Ένα ρωσικό drone φορτωμένο με εκρηκτικά χτύπησε ένα μαχητικό MiG-29 στον διάδρομο προσγείωσης στην αεροπορική βάση Dolgintsevo κοντά στο Krivoy Rog.
Το χτύπημα «θα μπορούσε να γίνει το μαχητικό ντεμπούτο του νέου Lancet».
«Η νέα δραστηριότητα του Lancet αυξάνει τον κίνδυνο για τους Ουκρανούς».
Ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσει αεροδρόμια πιο απομακρυσμένα από το μέτωπο και να αναζητήσει νέους τρόπους προστασίας των αεροσκαφών.
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τη ZALA AERO.
Είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων.
Τα drones φέρουν κεφαλές βάρους τριών ή πέντε κιλών διαφορετικών τύπων, ανάλογα με τον τύπο του στόχου.
Στην έκδοση Product-52, ένα τέτοιο drone είναι εξοπλισμένο με δύο φτερά σε σχήμα Χ και είναι ικανό για σχεδόν κάθετη κατάδυση· στην έκδοση Product-51, το drone είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο φτερό σε σχήμα Χ.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής σχεδιαστής του ομίλου Zala Aero, Alexander Zakharov, δήλωσε ότι η νέα γενιά πυρομαχικών Lancet loitering στην έκδοση Izdeliye-53 θα είναι πρακτικά άτρωτη σε αντίμετρα.

Lancestttbn.jpg

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στη νότια και ανατολική Ουκρανία, ενώ οι πρώτες γραμμές παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες να σπάσει τις ρωσικές άμυνες, κατευθύνοντας τις κύριες προσπάθειες επίθεσης από τη μια περιοχή στην άλλη.
Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις αντιστέκονται λυσσαλέα σε όλα τα μέτωπα, εξαπολύοντας αντεπιθέσεις για να κρατήσουν τις ουκρανικές εφεδρείες στις μάχες.

Η ουκρανική επίθεση νότια της Velikaya Novoselka έχει κολλήσει.
Μετά από αρκετές εβδομάδες αιματηρών επιθέσεων στην περιοχή Novodonetskoe και Novomayorskoe, ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να επιτύχει κανένα αποτέλεσμα και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει αμυντική στάση.
Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, οι ουκρανικές επιθέσεις από μικρές ομάδες συνεχίζονται, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να ναρκοθετούν τις περιοχές κοντά στις θέσεις τους για να αποτρέψουν τυχόν ρωσικές αντεπιθέσεις.

Γενικότερα, η ηρεμία συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Ορισμένες μικρές ουκρανικές ομάδες με τεθωρακισμένα οχήματα προσπαθούν ανεπιτυχώς να πλησιάσουν ρωσικές θέσεις κοντά στο Urozhainoe.
Ως αποτέλεσμα αρκετών αποτυχημένων επιθέσεων, οι Ουκρανοί υποχώρησαν με απώλειες κοντά στο Staromayorskoe.
Όλες οι προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακτήσουν τις θέσεις που καταλήφθηκαν πρόσφατα από Ρώσους βόρεια του Priyutnoe απωθήθηκαν επίσης.

Εν τω μεταξύ, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση μετατόπισε ξανά το επίκεντρο της κύριας κατεύθυνσης της αντεπίθεσής της, στην περιοχή νότια του Orikhiv.

Ο ουκρανικός στρατός επανέλαβε τις επιθέσεις με ανανεωμένο σθένος κατά μήκος της γραμμής Robotyne-Verbovoe.
Οι ουκρανικές μονάδες δεν εγκαταλείπουν τις δαπανηρές προσπάθειες να σπάσουν στη ρωσική άμυνα και να εισχωρήσουν στα βασικά υψώματα κοντά στην Krivaya balka.

Στα δυτικά και νοτιοδυτικά του Robotyne, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις, επιδιώκοντας να προχωρήσουν προς τα χωριά Kopani και Novoprokopovka.
Οι μάχες θέσης δεν σταματούν μεταξύ Novoprokopovka και Verbovoe, οι μονομαχίες βαρέως πυροβολικού συνεχίζονται.

Μετά από εβδομάδες συνεχούς άλεσης του ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή του Robotyne, οι ρωσικές μονάδες εξαπέλυσαν πρόσφατα αρκετές επιτυχημένες αντεπιθέσεις.
Η ρωσική προέλαση στις ανατολικές παρυφές του χωριού απείλησε την ουκρανική ομάδα στα ερείπια του κατεστραμμένου οικισμού.
Και οι δύο πλευρές αντλούν εφεδρεία στην περιοχή.
Σύμφωνα με ορισμένες δυτικές αναφορές, ο ρωσικός στρατός έχει ενισχύσει τις θέσεις του με πρόσθετες αερομεταφερόμενες μονάδες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν περίπου 10 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να επωφελείται από την κυριαρχία του στον αέρα και οι προσπάθειες της Ουκρανίας να αναπτύξει τα εναπομείναντα αεροσκάφη του για ανακριβή πλήγματα σε ρωσικές θέσεις από απομακρυσμένη απόσταση οδηγούν σε αυξανόμενες απώλειες.
Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν ένα άλλο ουκρανικό αεροσκάφος με MANPAD πάνω από το Orikhiv.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην περιοχή Bakhmut, όπου οι πολύμηνες ουκρανικές επιθέσεις ανάγκασαν τις ρωσικές μονάδες να αποσύρουν τις θέσεις τους πέρα από τη σιδηροδρομική γραμμή ανατολικά των Klescheevka και Andreevka.
Παρά τις πρόωρες αξιώσεις από την Ουκρανία, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη αναλάβει τον έλεγχο των κατεστραμμένων χωριών.
Οι μάχες συνεχίζονται στα ερείπια.

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_192023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_192023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_192023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_September_192023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_192023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_September_192023.png

www.bankingnews.gr

loading...