Οι Ουκρανοί τελείωσαν, καμία πιθανότητα νίκης – Σενάρια ανταρσίας στον στρατό λόγω… απωλειών – Οι Ρώσοι οι καλύτεροι στρατηγοί

Οι ΗΠΑ στέλνουν την άλλη εβδομάδα τα πρώτα από τα 31 συνολικά άρματα μάχης Abrams που έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία
 Αν και ο διάσημος Αμερικάνος δημοσιογράφος Seymour Hersh υποστήριξε, επικαλούμενος πηγή από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία τελείωσε και ότι η Ρωσία νίκησε, καθώς οι Ουκρανοί λόγω των τεράστιων απωλειών που έχουν υποστεί, δεν πρόκειται να εξαπολύσουν άλλη επίθεση, οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Joe Biden και της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky κατά τη συνάντηση τους στο Λευκό Οίκο επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν μέχρι τέλους τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος Biden διαβεβαίωσε τον Zelensky πως η ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί παρά τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις που εκφράζει μερίδα Ρεπουμπλικάνων, ανακοινώνοντας μάλιστα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων – δεν περιλαμβάνονται οι πύραυλοι ATACMS – αλλά και την αποστολή των πρώτων από τα συνολικά 31 άρματα μάχης Abrams M1 από την ερχόμενη εβδομάδα.
Και ενώ ο Biden δεσμεύεται ότι δεν θα σταματήσει να ενισχύει στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία, πυκνώνουν τα σενάρια που θέλουν τους Ουκρανούς στρατιώτες να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ακόμα και σε ανταρσία, πληροφορία που διαρρέεται και από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ritter (πρώην CIA): Καμία πιθανότητα νίκης για τους Ουκρανούς – Οι καλύτεροι οι Ρώσοι στρατηγοί

Οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να νικήσουν και αυτό γιατί οι Ρώσοι δεν τους αφήνουν καμία πιθανότητα νίκης υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (CIA) και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Scott Ritter.
Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εκπομπή The Jimmy Dore Show ο Ritter υποστηρίζει ότι «ο ρωσικός στρατός βρίσκεται υπό την ηγεσία των καλύτερων αξιωματικών στον κόσμο».
«Ο συνταγματάρχης στρατηγός Romanchuk (διοικητής της ομάδας Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση της Zaporizhia) είναι ανώτερος από κάθε Αμερικανό στρατηγό.
Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους Ρώσους στρατηγούς.
Είναι καλά εκπαιδευμένοι, ο στρατός έχει εξαιρετικά όπλα, εξαιρετική ηγεσία και κίνητρα.
Οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία πιθανότητα να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης» υποστήριξε ο Ritter, ο οποίος τόνισε ότι ακριβώς εξαιτίας της εξαιρετικής ηγεσίας του ρωσικού στρατού, κατέστη δυνατό να δημιουργηθεί μια τόσο ισχυρή άμυνα, την οποία οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν ποτέ να διασπάσουν, παρά τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν.
«Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε την πρώτη γραμμή άμυνας.
Πρέπει να καταλάβετε ότι πίσω από την πρώτη γραμμή υπάρχει μια δεύτερη, τρίτη και τέταρτη γραμμή.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζώνη μπροστά από την πρώτη.
Έχουν ήδη χάσει τα πάντα.
Όλα τελείωσαν για την Ουκρανία» υποστήριξε ο Ritter.

MI6: Σενάρια ανταρσίας

Σε δηλώσεις του ο Alastair Crook, πρώην υπάλληλος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ6, εκτιμά πως το προσωπικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων λόγω των τεράστιων απωλειών που μετρά στο πεδίο της μάχης, δεν πρόκειται να εγκρίνει μια νέα εντολή του προέδρου Zelensky για επίθεση.
«Εάν ο Zelensky κοιτάξει γύρω του, θα δει ότι κανείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει» υποστήριξε ο Crook, αναφέροντας πως ο ουκρανικός στρατός δεν μπόρεσε να επιτύχει τίποτα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης του, επισημαίνοντας παράλληλα τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί το στράτευμα τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό.
Σημειώνεται πως σε άρθρο του ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Seymour Hersh, επικαλούμενος πηγή από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αναφέρει πως ο πόλεμος τελείωσε, πως οι Ρώσοι νίκησαν και πως ο ουκρανικός στρατός είναι αποθαρρυμένος, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να σπάσει τις ρωσικές άμυνες.
Μάλιστα επισημαίνει πως ο ουκρανικός στρατός έχει εδώ και εβδομάδες διακόψει επί της ουσίας την αντεπίθεση του και είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ανταρσία, αν δεχθεί εντολή για νέες επιθέσεις.

ΗΠΑ: Νέα βοήθεια, στέλνουν τα Abrams

Παρά τις συγκλονιστικές αυτές αποκαλύψεις – και εφόσον βέβαια έχουν βάση -, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αποστέλλουν νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
Όπως επισημαίνεται, στο πακέτο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι πύραυλοι ATACMS που ζητούσε επίμονα το Κίεβο, αλλά οβίδες πυροβολικού και συστήματα για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροπορικών επιδρομών.
Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky, υποστήριξε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν στην Ουκρανία τα πρώτα 10 από τα 31 άρματα μάχης Abrams που οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί να προμηθεύσουν.

Δεν σταματούν Biden, Zelensky

«Κε.Πρόεδρε, είμαστε μαζί σας, στεκόμαστε δίπλα σας» είπε ο Biden στον Zelensky, ο οποίος ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους και για το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας.
Όπως είπε, το νέο πακέτο περιλαμβάνει «ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι στρατιώτες μας» ενώ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας στη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και τη συμβολή τους στη μελλοντική θωράκιση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν νέες επιθέσεις εναντίον της χώρας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι είναι ευγνώμων όχι μόνο για το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, αλλά και για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον κατά τις 575 ημέρες του πολέμου.

Ένταση με Ρεπουμπλικάνους: Διεφθαρμένοι οι Ουκρανοί

Και ενώ ο Biden υπόσχεται συνέχιση της βοήθειας στην Ουκρανία, ποντάροντας στη σωστή κρίση του Κογκρέσο, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι διατυπώνουν ανοιχτά τις ενστάσεις τους για τη συνεχιζόμενη βοήθεια στο Κίεβο.
Μάλιστα ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Rand Paul χαρακτήρισε διεφθαρμένη την Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως δεν διαφαίνεται κανένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο.
Ο Zelensky μίλησε στην Γερουσία, αναφέροντας πως η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.
«Αν δεν λάβουμε τη βοήθεια, θα χάσουμε τον πόλεμο» είπε ο Zelensky, ο οποίος ωστόσο αυτήν την φορά συνάντησε ένα πιο πολεμικό κλίμα απέναντι του σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη του πριν από 9 μήνες.
«Εσείς δίνετε χρήματα, εμείς δίνουμε τη ζωή μας», φέρεται να είπε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το CNN, το οποίο μετέδωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy μπλόκαρε ομιλία του Zelensky σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, επικαλούμενος… την έλλειψη χρόνου αλλά αποδεικνύοντας τις τεράστιες ενστάσεις και επιφυλάξεις που διατυπώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι απέναντι στην «λευκή επιταγή» προς το Κίεβο.

Κοινή παραγωγή στον στρατιωτικό-βιομηχανικό τομέα

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν διάσκεψη το φθινόπωρο για να συζητήσουν τις προοπτικές οργάνωσης μιας κοινής παραγωγής με την Ουκρανία στον στρατιωτικό-βιομηχανικό τομέα.
Σε αυτή τη διάσκεψη σχεδιάζεται να προσκληθούν εκπρόσωποι του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και οι αρχές των δύο χωρών.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να ενισχύσουν το αμυντικό δυναμικό της Ουκρανίας μακροπρόθεσμα, μεταξύ άλλων μέσω εταιρικών σχέσεων με την ουκρανική αμυντική βιομηχανία.
Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διοργανώσει μια διάσκεψη αυτό το φθινόπωρο, η οποία θα συγκεντρώσει ηγέτες της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας και Ουκρανικές επιχειρήσεις αλλά και αξιωματούχους και από τις δύο κυβερνήσεις» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη θα συζητήσουν επιλογές για τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων και την οργάνωση συμπαραγωγών.

Le Figaro: Σοβαρό πλήγμα σε Ουκρανία και Zelensksy η άρνηση της Πολωνίας να στείλει άλλα όπλα

Για σοβαρό πλήγμα στην Ουκρανία αλλά και στον πρόεδρο της Volodymyr Zelensky κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αναφερόμενη στην άρνηση της Πολωνίας να προμηθεύσει με άλλα όπλα το Κίεβο.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki αλλά και του προέδρου Andrzej Duda ανέδειξαν τις σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και ενός εκ των ισχυρότερων συμμάχων της, της Πολωνίας, γεγονός που με τη σειρά του αφενός αποδυνάμωσε τη διεθνή θέση του Zelensky αφετέρου έστειλε το μήνυμα του τέλους στην άνευ όρων στήριξη της Ουκρανίας από τη Δύση.
«Αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο αποδυνάμωσης των ροών βοήθειας από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η διακοπή όμως στην προμήθεια όπλων θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά και την εικόνα της ίδιας της Πολωνίας, η οποία από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπήρξε ένας από τους κυριότερους συμμάχους του Κιέβου και σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος, μέσω του οποίου η Ουκρανία λαμβάνει τη δυτική στρατιωτική βοήθεια» επισημαίνει η Le Figaro.

Daily Express: Τεθωρακισμένα οχήματα με τοξικό αμίαντο στους Ουκρανούς

Πιθανό θεωρεί το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας, το ενδεχόμενο οι Ουκρανοί να έχουν προμηθευτεί τεθωρακισμένα οχήματα με τοξικό αμίαντο όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της εφημερίδας, Daily Express.
«Περισσότερα από 2.000 βρετανικά όπλα μπορεί να περιέχουν δυνητικά θανατηφόρα υλικά αμιάντου στα περίβλημά τους» αναφέρει το δημοσίευμα.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, δεν αποκλείεται η ουσία αυτή να εντοπίζεται σε άρματα μάχης Challenger 2, οχήματα μάχης πεζικού Warrior και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Bulldog που παραδόθηκαν στο Κίεβο.
Οι παρατηρητές τόνισαν ότι ο αμίαντος μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, εάν εισέλθει στους πνεύμονες.

Αντίδραση Ρωσίας: Οι ΗΠΑ στέλνουν πιο επικίνδυνα όπλα στην Ουκρανία

Σχολιάζοντας τη νέα στρατιωτική βοήθεια, η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον υποστήριξε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να προμηθεύσει το Κίεβο με τα πιο επικίνδυνα όπλα, έτσι ώστε να κρατήσει ζωντανή την αποτυχημένη αντεπίθεση τους.
«Καταγράψαμε ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Η συνεχής προμήθεια όπλων και χρημάτων στους πελάτες τους στο Κίεβο δεν εκπλήσσει εδώ και καιρό κανέναν…
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προμηθεύσουν τους Ουκρανούς με οτιδήποτε πιο επικίνδυνο μόνο και μόνο για να διασώσουν την αποτυχημένη αντεπίθεση τους» λέει η ρωσική πρεσβεία.

Pushilin (Ρωσία): Χαοτικός ο βομβαρδισμός των Ουκρανών στο Bakhmut

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση γύρω από το Bakhmut ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.
Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν σε έναν χαοτικό βομβαρδισμό του Bakhmut.
Πρόκειται για ένα πολύ «καυτό» μέτωπο» υποστήριξε ο Pushilin.

Marochko (Ρωσία): Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ελεύθερους σκοπευτές με ξένα όπλα

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ολοένα και πιο ενεργά, πληρώματα ελεύθερων σκοπευτών με ξένα όπλα προς την κατεύθυνση του Krasno Lyman υποστηρίζει ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Andrei Marochko.
Μάλιστα ο Marochko υποστήριξε ότι οι σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν είναι ΝΑΤΟϊκής προέλευσης ενώ άφησε να εννοηθεί ότι στην περιοχή του Slavyansk εθεάθη μια ομάδα στρατιωτών που απέφυγε κάθε επικοινωνία με τον ντόπιο πληθυσμό και που στην εμφάνιση δεν έμοιαζαν με Ουκρανούς.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν drones σε Κριμαία και Krasnodar

Στην κατάρριψη δύο ουκρανικών drones που είχαν ως στόχο την Κριμαία και τη ρωσική επαρχία Krasnodar προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Το ένα drone καταρρίφθηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στη νοτιοανατολική ακτή της Κριμαίας και το δεύτερο στην περιοχή Tuapse, στην περιοχή του Krasnodar.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

Η κατάσταση στο μέτωπο

Πέρα από τα δύο αυτά drones, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 19 ουκρανικά UAV πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν καταρρίψει και 8 πυραύλους Storm Shadow που είχαν και πάλι στόχο την Κριμαία.
Απέναντι σε αυτά τα σμήνη drones και πυραύλων, οι Ρώσοι απάντησαν χθες με μια από τις μαζικότερες πυραυλικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, πλήττοντας μεταξύ άλλων και ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.
Επιπλέον, αναφέρεται πως ο ρωσικός στρατός απέκρουσε επιθέσεις των Ουκρανών σε Priyutnoye, Dibrova, Klescheevka και Orekhov ενώ ανακοίνωσαν πως εξουδετέρωσαν πάνω από 600 Ουκρανούς τρατιώτες σε Donetsk, Zaporizhia, Kherson, Krasno Lyman και Kupyansk.
4_69.jpg

5_29.jpg

www.bankingnews.gr

loading...