Νέοι σοβαροί μπελάδες για Φιλιππίδη και Λιγνάδη – Ξανά στα δικαστήρια – Κίνδυνος να μεγαλώσει η ποινή!

Στο εδώλιο θα καθίσουν εκ νέου κατά το επόμενο δικαστικό έτος και οι δύο πρωταγωνιστές του καλλιτεχνικού #MeToo, καθώς τόσο για τον Δημήτρη Λιγνάδη, όσο και για τον Πέτρο Φιλιππίδη θα προσδιοριστούν οι δίκες σε δεύτερο βαθμό.
Σημειώνεται ότι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδικάστηκαν ο μεν Δ. Λιγνάδης σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων και ο δε Π. Φιλιππίδης σε 8 έτη κάθειρξης για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του ηθοποιών, το 2008 και το 2014.

Και στους δύο χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Όσον αφορά στον Λιγνάδη ωστόσο, παρόλο που αθωώθηκε για τις άλλες δύο πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που του αποδόθηκαν αρχικά, θα δικαστεί στο Εφετείο όχι για δύο άλλα για τρεις περιπτώσεις βιασμού καθώς για το τρίτο φερόμενο θύμα του που απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία η εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση.
Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε πως η πράξη έχει τελεστεί ενώ άσκησε έφεση και ως προς το σκέλος που αφορούσε το ύψος της ποινής που του επιβλήθηκε καθώς κατά την άποψή της έπρεπε να είναι μεγαλύτερο λόγω της απαξίας και της βαρύτητας των πράξεων του κατηγορούμενου.

Πηγή: dikastiko.gr

loading...