Κυβέρνηση: «Μολύνθηκε ο Παγασητικός κόλπος από τις καταστροφές – Απαγορεύεται το ψάρεμα»!

«Ακατάλληλος για αλίευση» λέει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Κελέτσης – «Είναι άγνωστο πότε τα νερά θα ξαναγίνουν κατάλληλα για αλιεία»!

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο «Παγασητικός Κόλπος δεν είναι πλέον κατάλληλος για αλίευση και δεν ξέρουμε πότε θα αποκατασταθεί η καταλληλότητά του».

Ο Σ.Κελέτσης, που συναντήθηκε στο Βόλο με ψαράδες της περιοχής, τόνισε πως είναι άγνωστο το διάστημα κατά το οποίο τα νερά της περιοχής δεν θα είναι κατάλληλα για αλιεία.

Όσον αφορά στο νερό, σήμερα αναμένονται μικροβιακές αναλύσεις για συγκεκριμένα παθογόνα. Αν αυτές οι αναλύσεις αποδειχθούν «καθαρές» και η μικροβιολογική δείκτες είναι εντός των πλαισίων, τότε το νερό στον Βόλο θα είναι κατάλληλο για χρήση, όχι όμως και για πόση.

Να θυμίσουμε ότι η Παγασητικός Κόλπος ήταν από τις πλέον εύφορες περιοχές θαλάσσιας αλιείας και χιλιάδες είναι οι ψαράδες που ζουν αλιεύοντας την περιοχή.

Η καταστροφή του οικοσυστήματος στον Παγασητικό, ως απόρροια της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων από την κυβέρνηση, ειδικά μετά την αντίστοιχη καταστροφή του 2020, μόλυνε τα ιχθυοαποθέματα και πλέον χιλιάδες άνθρωποι που ζούσαν από την αλιεία θα μείνουν χωρίς εισόδημα, ενώ και οι τιμές των αλιευμάτων φυσικά θα εκτοξευθούν, κτυπώντας και άλλες οικονομικές λειτουργίες, όπως αυτή της εστίασης (τσιπουράδικα, ταβέρνες, εστιατόρια κλπ.) στον Βόλο.

pronews.gr

loading...