Κούγιας κατά πάντων για τον Κασσελάκη: «Γιατί έβαλε στο βιογραφικό του ότι είναι ομοφυλόφιλος;»

Επίθεση από τον Αλέξη Κούγια στον Στέφανο Κασσελάκη, με χαρακτηρισμούς και προσωπικές αναφορές – Αχτσιόγλου, Παππάς, Τσακαλώτος και Φάμελλος καταδικάζουν την «χυδαία επίθεση» του ποινικολόγου
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση που προκλήθηκε από δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, για τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ποινικολόγος διερωτήθηκε πρόσφατα εάν ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλείται «ο σύζυγος ή η σύζυγος», αφού ο τελευταίος έχει δηλώσει ομοφυλόφιλος στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής.

«Αν αυτά που λέει και κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης ερχόταν και τα έλεγε και τα έκανε στην Πετρούπολη, θα είχε φάει τουλάχιστον 10 πατσαβούρες κάθε φορά που τα λέει και τα κάνει. Τόλμησε αυτός ο άνθρωπος και πήγε στη Μακρόνησο, εκεί που έχουν χύσει το αίμα τους πραγματικοί αγωνιστές της δημοκρατίας. Αυτός με τα πούπουλα… Πήγε αυτός με το φουσκωτό του άλλου του νούμερου (ναύαρχος Αποστολάκης) και αποβιβάστηκαν εκεί; Αυτό το νούμερο, περί νούμερου πρόκειται. Αν ήθελε να πάει να προσκυνήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Μακρόνησο, ας πήγαινε μόνος του», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα.

«Αν ο ελληνικός λαός έχει τέτοιο κατάντημα να επιλέξει ως αρχηγό κόμματος που διεκδικεί την εξουσία αυτό το νούμερο -γιατί πρόκειται περί νούμερου, περί θρασύτατου, αδίστακτου ανθρώπου. Αυτός δεν έχει αίσθηση ντροπής», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε λέγοντας:

«Τον κ. Κασσελάκη πώς θα τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του, η Στέφανος ή ο Στέφανος; Ο κ. Κασσελάκης είναι ο σύζυγος ή η σύζυγος; Εμείς που συμμετέχουμε στη ζωή κανονικά και με νύχια και με δόντια κάναμε κάτι, έχουμε και παιδιά αγόρια και κορίτσια και θέλουμε να είναι ευτυχισμένα, όχι μπερδεμένα».

1.- Θα έπρεπε πριν τοποθετηθούν, εκτός εάν δεν τους συμφέρει, να διαβάσουν το σύνολο των δηλώσεών μου. Υπάρχουν στο site του ΑΝΤ1.

2.- Άλλο είναι ο αυτοδημιούργητος αριστερός και εντελώς διαφορετικό είναι ο αυτοδημιούργητος δεξιός.

Ο αυτοδημιούργητος αριστερός έχει φοιτήσει σε δημόσιο σχολείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, έχει συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις και έχει σπουδάσει την επιστήμη του σε δημόσιο πανεπιστήμιο και μετά με νύχια και με δόντια καταφέρνει να είναι διακεκριμένος στην επιστήμη του, στην επιχείρησή του και στη βιομηχανία του.

Έχει πάει με τα πόδια στο σχολείο του είτε στη δυτική Αθήνα, είτε στις φτωχές γειτονιές του Πειραιά, είτε στα σχολεία των διαφόρων χωριών και κωμοπόλεων της Ελλάδας και, όταν γυρίζει στο σπίτι του, δεν είναι βέβαιος αν θα βρει ένα πιάτο φαγητό.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοδημιούργητος ένας που τελειώνει το Κολλέγιο Αθηνών, σπουδάζει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Αμερική, όπου είναι καθηγήτρια η mammy του, και στο τέλος λόγω των καλών δημοσίων σχέσεών του και χωρίς να έχει τις προϋποθέσεις, χωρίς καμία εγγύηση, με δάνεια που μπορεί να είναι και αγύριστα, εάν «γυρίσει» η ναυτιλία, γίνεται εφοπλιστής

 

Αυτός δεν είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, όπως τον αντιλαμβάνεται ο λαός μας.

3.- Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ένα τεράστιο λάθος και ουσιαστικά καταρράκωσε την ομοφυλοφιλική κουλτούρα.

Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν στο απαγορεύει κανείς και έχουμε δίπλα μας υπέροχα πλάσματα ομοφυλόφιλους που δικαίως θεωρούν αυτή την επιλογή τους μια εντελώς φυσιολογική εξέλιξη της προσωπικότητάς τους και δικαίως απαιτούν από τους άλλους ανθρώπους να τους αντιμετωπίζουν έτσι, αλλά σε καμία περίπτωση και εκ λόγων αυτοσεβασμού, αλλά κυρίως λόγω σεβασμού στην ομοφυλοφιλική κουλτούρα δεν αναφέρουν στο βιογραφικό τους σημείωμα ότι είναι ομοφυλόφιλοι, λες και αυτό είναι ένα επιπλέον προσόν.

4.- Θέλω να απαντήσω προς την κυρία Αχτσιόγλου, η οποία με φωτογράφισε με τις δηλώσεις της, ότι αντί να με ευγνωμονεί, γιατί με τις δηλώσεις μου εκφράζοντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των πραγματικά αυτοδημιούργητων Ελλήνων που έκαναν κάτι στη ζωή τους, ανέδειξα αυτή τη θρασύτατη και με έλλειψη ντροπής προς τους συνυποψηφίους του και προς τους αληθινούς αριστερούς, τους πραγματικούς αυτοδημιούργητους, συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη, για να κερδίσει τις ψήφους των ομοφυλοφίλων και μόνο στην αυριανή εκλογική διαδικασία, έγινε ένα με αυτό τον «περίεργο» τύπο που αν τον αφήσεις στην Ομόνοια, θα χαθεί, γιατί ποτέ δεν έχει πατήσει εκεί, και που ήρθε ξαφνικά να μας σώσει.

5. Δεν θα ασχολούμην καθόλου με την κυρία Ακρίτα, αν δεν αναφερόταν ονομαστικά σε μένα.

Αλήθεια, αυτή η κυρία τι έχει κάνει στη ζωή της, ώστε να αναδεικνύονται οι δηλώσεις της που συνήθως αναφέρονται σε ανθρώπους που έχουν διαδρομή στη ζωή τους; Τι επάγγελμα κάνει;

Εκτός από το να έχει το επώνυμο του υπέροχου πατέρα της που άλλαξε την παιδεία στην Ελλάδα και έδωσε σε μας τα φτωχόπαιδα τη δυνατότητα να τελειώνουμε πανεπιστήμια μαζί με τα πλουσιόπαιδα και τον οποίο τίμησε μετά τον θάνατό του με τη συμμετοχή της στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το μόνο που θυμάμαι γι’ αυτήν είναι ότι ήταν παντρεμένη με τον φίλο μου τον Κώστα Αρζόγλου.

Αθήνα, 16/09/2023

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Αχτσιόγλου, Παππάς, Τσακαλώτος και Φάμελλος υπέρ Κασσελάκη για τις δηλώσεις Κούγια

Εν τω μεταξύ με ομοβροντία καταδίκασαν χθες οι συνυποψήφιοι του Στέφανου Κασσελάκη τα ομοφοβικά σχόλια που δέχθηκε από τον Αλέξη Κούγια.

Οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου αφορούσαν στην προσωπική ζωή του κ. Κασσελάκη και προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων -αλλά και υποστήριξης- στο πρόσωπο του υποψηφίου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιογλου είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος κατά των ομοφοβικών επιθέσεων που δέχεται κατά καιρούς. Την ίδια δήλωση επανέφερε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τότε, είχε σημειώσει κατά την διάρκεια της ομιλίας της πως «να ξέρουν καλά εκεί έξω ότι τα ομοφοβικά παραληρήματα που εκτόξευσαν κατά του συνυποψήφιου μας, δεν θα βρουν μόνο την χλεύη μας θα μας βρουν όλους μπροστά σαν ένα σώμα».

Ο Νίκος Παππάς, σε ανάρτηση του παραπέμπει στις δηλώσεις του ποινικολόγου και αναφέρει: «Εδώ έχουμε ένα παράδειγμα χυδαίας επίθεσης. Είμαστε όλοι και όλες απέναντι».

Ο Ευκλείδης Τσακαλωτος, με τη σειρά του, σε μακροσκελή ανάρτηση του, τονίζει πως «η προάσπιση των δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων μας» και συνεχίζει «να που η τοξικότητα, η βαρβαρότητα, η χυδαιότητα, που ευδοκιμεί -δυστυχώς- στον δημόσιο λόγο, ξαναχτύπησε».

Ολόκληρη η δήλωση του:

Να λοιπόν που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, η ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων δεν είναι μια… ελιτίστικη υπόθεση που αφορά τους λίγους. Να που η τοξικότητα, η βαρβαρότητα, η χυδαιότητα, που ευδοκιμεί -δυστυχώς- στον δημόσιο λόγο, ξαναχτύπησε. Και όχι μόνο σήμερα. Και να γιατί το μέτωπο απέναντι στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, την ξενοφοβία φαντάζει περισσότερο παρά ποτέ μονόδρομος. Λίγες μέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Ζακ/της Zackie, κανείς, καμιά, κανένα δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Γιατί, όπως είπα και χθες το βράδυ στη Νέα Ιωνία, η ακροδεξιά είναι εδώ. Και είναι ευθύνη όλων μας να πάρουμε θέση: για το πώς θα χτυπήσουμε τη φτώχεια και τις ανισότητες -που, με τη σειρά τους, οδηγούν στον φόβο και την ανασφάλεια, καύσιμη ύλη του φασισμού-, για το πώς, και με πόση ένταση, θα δώσουμε τη μάχη στο ιδεολογικό επίπεδο. Περιθώρια για μισόλογα και ίσες αποστάσεις απλώς δεν υπάρχουν.

Να λοιπόν που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, η ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων δεν είναι μια… ελιτίστικη υπόθεση που αφορά τους λίγους.

Να που η τοξικότητα, η βαρβαρότητα, η χυδαιότητα, που ευδοκιμεί -δυστυχώς- στον δημόσιο λόγο, ξαναχτύπησε.

Και όχι μόνο σήμερα….

Παρομοίως, ο επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, τέτοιου είδους επιθέσεις, επηρεασμένες κι από το περιβάλλον των social media, έγιναν και εναντίον άλλων υποψηφίων στην προεκλογική περίοδο.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζει οποιαδήποτε παραβίαση δικαιώματος, ταυτότητας, θέσης, φύλου ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η ταυτότητά μας»

loading...