ΚΆΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ!

Καταπέλτης ο γερουσιαστής Μενέντεζ εναντίον της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη νέα Αρμενική Γενοκτονία: Να σταματήσουν οι απειλές κατά του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της Αρμενίας

“Ο χρόνος είναι ουσιαστικός”: Τερματισμός του γενοκτονικού αποκλεισμού του Αρτσάχ από το Αζερμπαϊτζάν

 

 

Αυτή την εβδομάδα η Ουάσιγκτον έστρεψε την προσοχή της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – ή το Αρτσάχ – για άλλη μια φορά, με την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας να διεξάγει ακρόαση για την αποτυχία να σπάσει τον γενοκτονικό αποκλεισμό του Αρτσάχ από το Αζερμπαϊτζάν που έχει αφήσει περίπου 120.000 Αρμένιους στα πρόθυρα της πείνας. Ο γερουσιαστής Menendez, ο πρόεδρος της Επιτροπής, ήταν κατηγορηματικός σχετικά με τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης στο Αρτσάχ, δηλώνοντας, «καθώς καθόμαστε εδώ σήμερα με τις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων να κρέμονται στην ισορροπία, ο χρόνος είναι ουσιαστικός». Ο Michael Rubin, ανώτερος συνεργάτης στο American Enterprise Institute και πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, συνοδεύει τον Θάνο Νταβέλη στο The Greek Current για να εξηγήσει πώς η αμερικανική διπλωματία απέτυχε τους Αρμένιους στο Αρτσάχ και να κοιτάξει στο παρελθόν για αναλογίες που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τους πολιτικούς που θέλουν να στηρίξουν τον λαό του Αρτσάχ και τερματίστε αυτόν τον αποκλεισμό.

 

Και ας μην ξεχνάμε το γεγονός πως η Τουρκία, με τις πλάτες των Αμερικανών, υπήρξε ο κύριος παράγοντας της σημερινής κατάστασης στην περιοχή. Η συνεχής έχθρα και βαρβαρότητα εναντίον των Αρμενίων συνεχίζεται, υποδαυλίζοντας κάθε προσπάθεια για ειρήνη στην περιοχή των συνόρων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊζαν.

 

αρβανιτης

http://panagiotisarvanitis.blogspot.com/2023/09/blog-post.html

loading...