Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ “BΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ” ΤΟΥ ΟΗΕ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 2012 ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

 

Γράφει ο Alex Newman

Μετάφραση: Απολλόδωρος

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών Ρίο+20 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα τέλη Ιουνίου, ο Χριστός Λυτρωτής – το πιο διάσημο ορόσημο της πόλης, ένα τεράστιο άγαλμα του Ιησού Χριστού στην κορυφή του βουνού Corcovado με θέα το Ρίο – φωτίστηκε με έντονα πράσινα φώτα. Ήταν ένα κατάλληλο σύμβολο για την αμφιλεγόμενη σύνοδο κορυφής με περισσότερους από έναν τρόπους.

Λίγο πριν από την έναρξη της διάσκεψης, ο πράσινος θρύλος James Lovelock – ο επιστήμονας και περιβαλλοντολόγος που πρώτος επινόησε την όλη ιδέα της “Γαίας” – προειδοποίησε ότι η “πράσινη θρησκεία” “παίρνει τώρα τη σκυτάλη από τη χριστιανική θρησκεία”. Αν και μπορεί να ακούγεται παράλογο στους περισσότερους Αμερικανούς, για πολλούς συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής Ρίο+20, το κόλπο με τα πράσινα φώτα που έλαμπαν στο άγαλμα του Χριστού είχε αναμφίβολα μια ιδιαίτερη σημασία.

Οι επικριτές του ΟΗΕ και πολλοί χριστιανοί, τουλάχιστον, εξοργίστηκαν. Ο λόρδος Christopher Monckton, σύμβουλος πολιτικής της πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Margaret Thatcher και ένας από τους πιο γνωστούς αντιπάλους της υποτιθέμενης περιβαλλοντικής ατζέντας του ΟΗΕ, το χαρακτήρισε “ένα είδος παιδαριώδους μηνύματος ότι η περιβαλλοντική θρησκεία αντικαθιστά τώρα τον χριστιανισμό”.

Σύμφωνα με τον λόρδο Monckton, εκείνοι που έχουν χάσει την “αληθινή πίστη” ένιωθαν ωστόσο την ανάγκη για θρησκεία και έναν κοινό δεσμό μεταξύ τους – και νόμιζαν ότι το είχαν βρει “στα ψεύτικα νούμερα του μαρξιστικού περιβαλλοντισμού”.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ