Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;
Γράφει η Tessa Lena
Οι αγρότες παχαίνουν και αναπαράγονται!
Ω όχι.
Τι είναι η «Μεγάλη Επαναφορά»;
Η Μεγάλη Επαναφορά είναι ένα μαζικά χρηματοδοτούμενο, απελπιστικά φιλόδοξο, διεθνώς συντονισμένο έργο υπό την ηγεσία μερικών από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες και οικονομικούς παράγοντες στον πλανήτη και εκτελείται από συνεργαζόμενους κρατικούς φορείς και ΜΚΟ.
 Η ψυχή του είναι ένας συνδυασμός επιστημονικής φαντασίας των αρχών του 20ού αιώνα, ειδυλλιακών σοβιετικών αφισών, της εμμονής ενός διαταραγμένου λογιστή με εθισμό στον τζόγο – και μιας αναβαθμισμένης, ψηφιακής έκδοσης του “Manifest Destiny”.
Ο μαθηματικός λόγος για τη Μεγάλη Επαναφορά είναι ότι χάρη στην τεχνολογία, ο πλανήτης έχει γίνει μικρός και το οικονομικό μοντέλο της άπειρης επέκτασης έχει καταρρεύσει – αλλά προφανώς, οι υπερπλούσιοι θέλουν να συνεχίσουν να παραμένουν εξαιρετικά πλούσιοι και έτσι χρειάζονται ένα θαύμα, μια άλλη φούσκα, καθώς και ένα χειρουργικά ακριβές σύστημα για τη διαχείριση αυτού που αντιλαμβάνονται ως «περιορισμένους πόρους τους».
Έτσι, θέλουν απεγνωσμένα μια φούσκα που θα παρέχει νέα ανάπτυξη από το πουθενά – κυριολεκτικά – ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν να σφίξουν το ζωνάρι των αγροτών, μια προσπάθεια που ξεκινά με την «τροποποίηση συμπεριφοράς», γνωστή και ως επαναφορά της αίσθησης των δυτικών αγροτών για το δικαίωμα σε υψηλά πρότυπα ζωής και ελευθερίες (βλέπε φοβερό «προνόμιο»).
Ο ψυχολογικός λόγος για τη Μεγάλη Επαναφορά είναι ο φόβος της απώλειας του ελέγχου της ιδιοκτησίας, του πλανήτη. Υποθέτω, αν κατέχετε δισεκατομμύρια και μετακινείτε τρισεκατομμύρια, η αντίληψή σας για την πραγματικότητα γίνεται funky και όλα κάτω μοιάζουν με έναν λόφο μυρμηγκιών που υπάρχει για εσάς. Μόνο μυρμήγκια και αριθμοί, τα περιουσιακά σας στοιχεία.
loading...