ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΟΒΡΑ Ο ΆΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ!

TΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΝΕΓΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ
Σήμερα ένας άνθρωπος ο Ανδρέας Σ. μου διηγήθηκε ένα καταπληκτικό θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας..
Το 1991 όταν ακόμη δεν είχε γίνει η επανασύσταση της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά έξω από τη Βέροια πήγαινε και της άναβε καμιά φορά τα καντήλια ήταν μόνο η ιστορική εκκλησία.
 Μια από αυτές τις φορές καθώς επέστρεφε μέσα από μονοπάτια και είχε σουρουπώσει έχασε το μονοπάτι και κινδύνευε να πέσει σε γκρεμό ήταν στην άκρη της ρεματιάς και τον είχε καταλάβει απόγνωση.
Τότε στη δεξιά του πλευρά πολύ κοντά του σχεδόν δίπλα του βλέπει έναν καλόγερο με καλιμαύχι στο πουθενά και από το πουθενά. Κάνει να πάει προς το μέρος του αλλά αυτός έγινε άφαντος ωστόσο με αυτή του την ενστικτώδη κίνηση βρέθηκε στο σωστό μονοπάτι ήταν ακριβώς εκεί που έστεκε ο μυστηριώδης καλόγερος λίγο πιο πριν.