Γιατί η κυβέρνηση δεν λέει …ολόκληρη την αλήθεια για σκοτεινά σημεία στις νέες ταυτότητες και αφήνει τον λαό να κινείται σε ομιχλώδες τοπίο;

Του Γιάννη Παπανικολάου *     

Εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που η νέα κυβέρνηση ανήγγειλε την έκδοση νέων ηλεκτρονικού τύπου ταυτοτήτων φαίνεται ότι μασάει τα λόγια της. Προχθές βγήκε ο πρόεδρος της κυβέρνησης και είπε ότι οι νέες ταυτότητες δεν θα έχουν τσιπάκι κλπ κλπ.

Αμέσως μετά βγαίνει ο υπουργός Προστασίας, (υποτίθεται) του Πολίτη και λέει ότι θα έχει τσιπ και ότι θα περιλαμβάνει σε ψηφιακή μορφή τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του προσώπου, δηλαδή ό,τι αναγράφεται φανερά στο Δελτίο και επί πλέον διαβεβαιώνει ότι δεν θα αναγράφεται ο ΑΜΚΑ και επομένως δεν θα περιέχονται στοιχεία για την υγεία. Πολύ καλά, ευπρόσδεκτη αυτή η διευκρίνιση για την υγεία.

Όμως, υπάρχει ένα αλλά! Γιατί στις διάφορες ερωτήσεις δεν απαντά η κυβέρνηση στο τί ακριβώς θα περιέχει επί πλέον το τσιπ RFID? Διότι ο κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης αναρωτιέται ότι, από την στιγμή που αφήνονται περιθώρια μελλοντικά να προσθέσει η κυβέρνηση οποιαδήποτε στοιχεία χρειάζεται το Κράτος για να εξυπηρετηθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ΓΙΑΤΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ δεν το ξεκαθαρίζει ο αρμόδιος υπουργός ποιά θα είναι αυτά;
Ο οποίος κ. υπουργός ειρωνεύτηκε σημειωτέον δημοσίως, δυστυχώς, κάποια στιγμή ότι έχουμε περάσει τον διαφωτισμό και επομένως γιατί να ασχολούμαστε με τέτοιες συνομωσιολικού τύπου ζητήματα!

Μπράβο σας κ. υπουργέ που υποτιμάται την νοημοσύνη χιλιάδων λαού που εκφράζει κάποιες απορίες, που ως υπουργός αρμόδιος πρέπει με σεβασμό να του τις λύσετε, διότι γι’ αυτό σας ψήφισε ο λαός για να λύνετε προβλήματα και όχι να δημιουργείτε με τις διάφορες ασάφειες, τις ειρωνείες σας και τα αρνητικά σας σχόλια για όσους απλά εκφράζουν τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις τους.
Και ο απλός πολίτης δεν μπορεί να κατανοήσει αυτόν τον πόλεμο εναντίον των όσων σπεύδουν να ανανεώσουν τα σημερινά ισχύοντα Δελτία ταυτότητας με ειρωνείες και απαξιωτικά σχόλια.
Οφείλει η κυβέρνηση επίσης να απαντήσει από τώρα άν θα δοθεί μοναδικός αριθμός στο κάθε πρόσωπο που θα πάρει την νέα ταυτότητα. Και σε αυτό το σημείο παλινδρομεί και κρύβει τις προθέσεις της, όπως κάνει και στο “κουτάκι/πεδίο” όπου λέει ότι μπορεί στο Δελτίο να συνδεθούν στοιχεία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Επικαλείται η κυβέρνηση επί πλέον ότι είναι υποχρεωτική ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα να εκδοθούν με αυτά τα χαρακτηριστικά οι νέες ταυτότητες. Εδώ ερωτάται η κυβέρνηση γιατί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως π.χ. στην Γαλλία και στην Ιταλία και σε άλλες χώρες δεν είναι υποχρεωτική και στις οποίες ισχύουν άλλα παραστατικά για την ταυτοποίηση

Τα ίδια έλεγε η τότε κυβέρνηση Σημίτη, όταν δημιουργήθηκε το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις παλαιές ταυτότητες: ότι ήταν υποχρέωση από την Ευρώπη, πράγμα που αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν ψέμα!

Και τότε ότι, δήθεν, η αναγραφή ήταν προσωπικό δεδομένο, τώρα προτείνει, διότι δεν το έχει απολύτως διαψεύσει, να βάλει άλλα πιο προσωπικά δεδομένα για τα οποία θέλει να γνωρίζει το επιτελικό Κράτος για το καλό του πολίτη!
Και για αυτό το γεγονός υπάρχουν, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα διάφοροι, και μάλιστα άρχοντες, που ψέγουν, με τον τρόπο τους και τα λεγόμενά τους, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!

Άς απαντήσει επί τέλους η κυβέρνηση και για το θέμα: έχει ή δεν έχει ο κάθε πολίτης δικαίωμα να γνωρίζει τί δεδομένα προσωπικά θα έχουν τα νέα Δελτία; Γιατί αυτή η ανειλικρίνεια απέναντι στο τόσο σοβαρό θέμα;

Γιατί να προβαίνει σε ειρωνείες και ανοίκειους χαρακτηρισμούς σε όσους προστρέχουν στα Αστυνομικά Τμήματα, είτε από συνειδησιακό πρόβλημα, είτε έστω από άγνοια για να αντικαταστήσουν τις ταυτότητές τους; Και ένα άλλο σοβαρό ερώτημα: γιατί όλες αυτές τις λεπτομέρειες για τις νέες ταυτότητες δεν μας τις είπε η κυβέρνηση προ των εκλογών; Προφανώς φοβήθηκε το πολιτικό κόστος!
Άς μην παριστάνει τώρα τον αστυνόμο με την απειλή ότι θα είναι υποχρεωτική η αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων από τον Αύγουστο του 2026!

Και τί απομένει πλέον στον πιστό λαό, που έχει ερωτήματα και η συνείδησή του τον ενοχλεί από αυτή την ομίχλη που σκιάζει την πραγματική αλήθεια που δεν μας αποκαλύπτει η κυβέρνηση; Ο πιστός λαός αναμένει πλέον να αποφανθεί η επίσημη Εκκλησία περί του ζητήματος αυτού των νέων ταυτοτήτων.
Και επειδή, όπως γνωρίζουμε, στην αρμόδια Επιτροπή της Εκκλησίας, είναι δύο δυναμικοί και καταξιωμένοι στην συνείδηση του πιστού λαού Ιεράρχες, ο Σερρών Θεολόγος και ο Πειραιώς Σεραφείμ, την συνάντηση των οποίων με τον τέως υπουργό κ. Μηταράκη, τα συστημικά ΜΜΕ ειρωνεύτηκαν, άς ελπίσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος τελικά θα δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να αναπαυθεί συνειδησιακά ο πιστός λαός, αλλά και για να καθαρίσει αυτό το ομιχλώδες τοπίο, που δίνει αφορμές για ακραίες εκδηλώσεις.

vimaorthodoxias.gr/

loading...