«Ψυχρολουσία» για χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες γης – Τους απαγορεύει το κράτος να χτίσουν, vid

Λένε ότι από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση.

«Η κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες μικροιδιοκτήτες που βλέπουν τις περιουσίες τους που ήταν άρτιες και οικοδομίσιμες να χάνουν τη δυνατότητα της δόμησης και να μειώνεται κατά πολύ η αξία τους».

Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που τόνισε μιλώντας στο OPEN ο τοπογράφος μηχανικός, Γιώργος Μπιτάκος, σχετικά με το μείζον θέμα της απαγόρευσης δόμησης από το κράτος.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο όσους έχουν οικόπεδα άνω των 4 στρεμμάτων, αλλά και τους μικροιδιοκτήτες γης, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν κάποια περιουσία στην ελληνική επαρχία.

Τα πράγματα, πέρα από τον επίμαχο νόμο του 2020 (μέσα στην πανδημία) χειροτέρεψε η απόφαση-«βόμβα» του ΣτΕ τον Φεβρουάριο του 2023

«Χιλιάδες Έλληνες έχασαν το δικαίωμα να Χτίσουν και πόσο μάλλον να πουλήσουν σε μία σοβαρή αξία γης γιατί πλέον έγιναν αγροτεμάχια», τόνισαν οι παρουσιαστές της εκπομπής με τον τοπογράφο να συμφωνεί και να συμπληρώνει:

«Μετά λοιπόν το σοκ της 9ης Δεκεμβρίου του 2022 έρχεται το σοκ με το ΣτΕ το Φεβρουάριο του 2023 που λέει ότΙ καταργεί και την υπόλοιπη εκτός σχεδίου δόμηση δηλαδή από τα 4 στρέμματα και άνω, επειδή δεν έχουν “πρόσωπο” σε εγκεκριμένη οδό. Το 95% των ιδιοκτησιών που βρίσκονται σε εκτός σχεδίου περιοχές δεν μπορούν να οικοδομηθούν»:

 

 

loading...