ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: «ΜΕ ΒΙΑΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΞΑΝΑΒΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!

Η ΜΑΡΙΝΑ Κ. ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΙΤΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΒΙΩΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΔΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ (ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΗ ΔΙΗΓΗΣΗ)

Καταγράφει η Άντρια Γεωργίου

«Κλειδώσαμε τις πόρτες και βάλαμε κουβέρτες γύρω από τα παράθυρα για να μην μπορούν να μας δουν, ούτε εμάς ούτε το φως που ανάβαμε το βράδυ. Ήμασταν κλεισμένες μέσα στο σπίτι. Εγώ η μητέρα μου, η γιαγιά μου και οι οκτώ αδερφές μου και το μικρό μας που τότε ήταν μόνο δύο μηνών».

Είναι μέσα Ιουλίου και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του «Π» σκάει ένα μήνυμα από μια γυναίκα. Τη Μαρίνα Κ. Η ίδια ζήτησε απλώς να ακουστεί.

Είναι ένα από εκείνα τα κορίτσια που έγιναν με τη βία γυναίκες, το καλοκαίρι του 1974. Ήταν 17 ετών και το καλοκαίρι εκείνο ετοιμαζόταν να παντρευτεί την πρώτη της αγάπη, τον Αντρέα. 31 Ιουλίου θα ήταν ο γάμος και ήταν όλα έτοιμα.

Το νυφικό της, τα στέφανα, όλα έτοιμα… με την τουρκική εισβολή της 20ής Ιουλίου, να τα ανατρέπει όλα. «Θέλω να μιλήσω τώρα να τα βγάλω από μέσα μου γιατί νιώθω ότι μόνο έτσι θα μπορέσω κάποτε να το ξεπεράσω» είπε χαρακτηριστικά.

Η ιστορία της Μαρίνας, η οποία μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το δικό της πραγματικό όνομα, αρχίζει στις 21 Ιουλίου 1974. Η Μαρίνα είναι η δεύτερη κόρη μιας οικογένειας με δώδεκα παιδιά, η οποία τότε διέμενε σε ένα χωριό έξω από την Κερύνεια. Η πολυμελής οικογένεια, όπως εξηγεί η Μαρίνα, δεν είχε αυτοκίνητο και έτσι δεν μπόρεσαν να φύγουν άμεσα από το χωριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...