Ο Elon, ο Χ και η επιτομή ενός «μπροστινού» για τα σχέδια της Νέας Τάξης…

Δεν χρειάζεται να σε κάνουν τσιπ για να σε ελέγχουν. Έχουμε ήδη σαρωτές ίριδας και σαρωτές παλάμης. Μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα κάνει τη δουλειά. Και για πολλούς, το «Elon’s X» θα είναι προτιμότερο από τους σαρωτές παλάμης της Amazon. Η ψευδαίσθηση της επιλογής θα κάνει την οικονομική σας υποδούλωση λιγότερο επώδυνη…

Οι εταιρείες του Έλον έχουν λάβει δισεκατομμύρια σε κρατικές επιδοτήσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Χρήματα που αργότερα δαπανήθηκαν για την αγορά του Twitter. Όπου ξεκίνησε αμέσως τη διαδικασία να το μετατρέψει σε εφαρμογή για τα πάντα με δικό της τραπεζικό σύστημα. Ή μάλλον, η άρχουσα τάξη που κινεί τα νήματα του μετατρέπει το Twitter σε μια εφαρμογή για τα πάντα με το δικό της τραπεζικό σύστημα. Και αυτό πρέπει να είναι ανησυχητικό…

Πηγή: The Reese Report

Από τον Greg Reese

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πριν από ένα χρόνο ότι σχεδίαζε να μετατρέψει το Twitter σε μια εφαρμογή για τα πάντα, όπως το WeChat της Κίνας . Μια εφαρμογή που κάνει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών τραπεζικών και χρηματοοικονομικών.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Musk ανακοίνωσε ότι η Twitter Inc. μετονομάστηκε σε X Corp., δημιούργησε μια νέα εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης γνωστή ως X.AI και συνεργάστηκε με την eToro για ανταλλαγή μετοχών και κρυπτογράφησης.

Τα μέσα ενημέρωσης θα σας ήθελαν να πιστέψετε ότι ο Έλον Μασκ είναι ένας ανεξάρτητος ιδιοφυής δισεκατομμυριούχος που το όνειρο του είναι να φέρει επανάσταση στον τραπεζικό τομέα. Αλλά αυτή η ιστορία είναι αποδεδειγμένα ψευδής. Τα γεγονότα μας λένε ότι ο Elon Musk είναι frontman (μπροστινός). Αλλά επειδή λέει ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός ριζοσπαστικοποιημένου λαού σε μια περίοδο πολέμου, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να εξηγήσει τα ψέματά του.

Ο Μασκ λέει ότι μεγάλωσε φτωχός, αλλά η οικογένειά του ήταν πλούσια με σμαράγδια και είχε ιστορικό κακοποίησης και μαγείας. Ενδεικτικά σημάδια ελέγχου του νου πολλών γενεών.

Ο Μασκ έλαβε δεκάδες χιλιάδες δολάρια από τους γονείς του για να ξεκινήσει το πρώτο του επιχειρηματικό εγχείρημα. Ένας ψηφιακός τηλεφωνικός κατάλογος γνωστός ως Zip2. Προσλήφθηκαν εξωτερικοί κωδικοποιητές για να γράψουν ολόκληρο το θέμα επειδή ο Έλον δεν μπορούσε να κωδικοποιήσει. Το Zip2 πουλήθηκε για εκατομμύρια και δεν πήγε πουθενά. Όμως ο Έλον έκανε 22 εκατομμύρια δολάρια και με τη βοήθεια των mainstream media, λάνσαρε τη νέα του περσόνα ως μια ιδιόμορφη ιδιοφυΐα της ποπ σταρ. Στη συνέχεια απέκτησε την x dot com και ανακοίνωσε ότι θα δημιουργούσε μια ηλεκτρονική τράπεζα γνωστή ως X. Συνεργάστηκε με τραπεζικούς ειδικούς που όλοι εγκατέλειψαν την εταιρεία αφού κατηγόρησαν τον Έλον ότι είπε ψέματα στα μέσα ενημέρωσης για το προϊόν. Αυτό είναι το μόνο που έκανε.

Ο Έλον Μασκ πιστεύεται ότι ήταν συνιδρυτής του PayPal. Αυτό είναι ψευδές. Το 2000 ο Musk πούλησε την αποτυχημένη επιχείρηση x dot com στην Confinity, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998 από τους Peter Thiel και Max Levchin. Το μόνο που φέρεται να έκανε ο Musk εκεί ήταν να επιμείνει στην αλλαγή του ονόματος της εταιρείας σε X. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε να τους κάνει να συμφωνήσουν γραπτώς να αφαιρέσουν όλες τις αναφορές σε «ιδρυτές» από τον ιστότοπο της εταιρείας.

Ο Μασκ έβγαλε σχεδόν διακόσια εκατομμύρια από την πώληση της PayPal, μιας εταιρείας στην οποία δεν συνέβαλε τίποτα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα μαζί με την ψευδαίσθηση ότι ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας συνιδρυτής για να αγοράσει τον δρόμο του στην Tesla.

Η Tesla Motors ιδρύθηκε το 2003 από τον Marc Tarpenning και τον Martin Eberhard, οι οποίοι ανέπτυξαν το Tesla Roadster. Όταν ο Tesla δέχθηκε εκατομμύρια από τον Elon, ήρθε με τον όρο να ονομαστεί πρόεδρος της εταιρείας. Παρόλο που συνεισέφερε μόνο χρήματα, ο Μασκ δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή του που τα μέσα ενημέρωσης δεν του έδωσαν εύσημα για την Tesla Motors. Και αφού ανάγκασε τον Eberhard να φύγει από την εταιρεία, έγραψε ξανά την ιστορία τους για να συμπεριληφθεί στη λίστα ως αρχικός συνιδρυτής.

Αυτή η προφανής ψεύτικη προσωπικότητα μιας δισεκατομμυριούχου ιδιόρρυθμης ιδιοφυΐας έχει λειτουργήσει τόσο καλά που λίγοι αμφισβητούν ακόμη και το SpaceX. Η επίσημη ιστορία είναι ότι ο Elon, ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως εμπειρία με την επιστήμη των πυραύλων, σκέφτηκε την ιδέα για το SpaceX ενώ ταξίδευε στη Ρωσία με τον Michael Griffin της CIA της In-Q-Tel. Λίγο μετά από αυτή τη συνομιλία, ο Γκρίφιν έγινε διαχειριστής της NASA όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα COTS που ιδιωτικοποίησε το πρόγραμμα πυραύλων της NASA. Και απένειμε διακόσια εβδομήντα οκτώ εκατομμύρια δολάρια στη SpaceX που δεν είχε κατασκευάσει ή πετάξει ποτέ πυραύλους. Στη συνέχεια, ο Musk συνεργάστηκε με τον μηχανικό πυραύλων Tom Mueller, ο οποίος συνέχισε να παράγει τεχνολογία πυραύλων που αναπτύχθηκε σαφώς εδώ και χρόνια στους ιδιωτικούς τομείς του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Οι εταιρείες του Έλον έχουν λάβει δισεκατομμύρια σε κρατικές επιδοτήσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Χρήματα που αργότερα δαπανήθηκαν για την αγορά του Twitter. Όπου ξεκίνησε αμέσως τη διαδικασία να το μετατρέψει σε εφαρμογή για τα πάντα με δικό της τραπεζικό σύστημα. Ή μάλλον, η άρχουσα τάξη που τραβάει τα νήματα του μετατρέπει το Twitter σε μια εφαρμογή για τα πάντα με το δικό της τραπεζικό σύστημα. Και αυτό πρέπει να είναι ανησυχητικό. Αλλά λέει ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, και οι οικογένειες είναι καλές και οι άνθρωποι αγαπούν έναν ήρωα.

Δεν χρειάζεται να σε κάνουν τσιπ για να σε ελέγχουν. Έχουμε ήδη σαρωτές ίριδας και σαρωτές παλάμης. Μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα κάνει τη δουλειά. Και για πολλούς, το Elon’s X θα είναι προτιμότερο από τους σαρωτές παλάμης της Amazon. Η ψευδαίσθηση της επιλογής θα κάνει την οικονομική σας υποδούλωση λιγότερο επώδυνη.

loading...