Λάρισα: Ιερόσυλοι ξήλωσαν το δάπεδο της Μονής των Αγίων Θεοδώρων για να βρουν λίρες

Η Μονή των Αγίων Θεοδώρων έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και διατηρητέο μνημείο

Στο στόχαστρο ιερόσυλων οι οποίοι δεν δίστασαν να σκάψουν στο εσωτερικό της εκκλησίας, για να βρουν λίρες, βρέθηκε η Μονή των Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία η δράση έγινε αντιληπτή από υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, καθώς αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνταν στον ναό εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών.

Σύμφωνα λοιπόν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε λαθρανασκαφή στη μονή των Αγ. Θεοδώρων Ραψάνης και για τον λόγο αυτόν ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών

Αστυνομικοί μετέβησαν στη Μονή όπου τους ανέμενε υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας διευκρινίζοντας ότι στον ναό έως τις 12 Ιουλίου πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών ,ενώ δεν υπήρχαν εικόνες ή άλλα κειμήλια που θα μπορούσαν να κλαπούν.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν λαθρανασκαφή μικρού βάθους εσωτερικά του νάρθηκα στο Βορειοδυτικό τμήμα του πλακόστρωτου δαπέδου, ενώ είχε προηγηθεί αφαίρεση ορισμένων πλακιδίων.

Η Μονή των Αγίων Θεοδώρων οικοδομήθηκε το 1778, ενώ με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

 

loading...