Το «casus belli» για να ισοπεδώσει ο Πούτιν την Πολωνία!! «Στήριξέ μας», λένε οι Λευκορώσοι, vid

Δεν έβαλαν τυχαία τον Λευκορώσο πρόεδρο να κάνει τις παρακάτω δηλώσεις μπροστά από τις κάμερες! Κάτι περιμένουν…

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του Αλεξάντρ Λουκασένκο συζήτησαν εκτενώς για μία σειρά θεμάτων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Λουκασένκο μετέβη την Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη για συνομιλίες με τον Πούτιν.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι δύο άνδρες δεν σχεδίαζαν να καταλήξουν σε νέες συμφωνίες κατά τις τελευταίες τους συνομιλίες, αλλά ότι «εντός του πλαισίου πολύ στενών σχέσεων, οι πρόεδροι συγχρονίζουν τις θέσεις τους, συγχρονίζουν τα ρολόγια τους».

Ο ίδιος δήλωσε ότι στην ατζέντα συμπεριλήφθηκε το «θέμα της οργάνωσης Wagner και το θέμα της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, και η Ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας και οι εξωτερικές απειλές στην περίμετρο των χωρών μας».

Σε ό,τι αφορά μάλιστα το τελευταίο, η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στον “βρώμικο” ρόλο της Πολωνίας και στα νατοϊκά σχέδια για διαμελισμό της Ουκρανίας και προσάρτησης της δυτικής Ουκρανίας στην Πολωνία και κατ’επέκταση στο ΝΑΤΟ.

«Θα ήθελα να με στηρίξεις», ήταν το αίτημα του Λουκασένκο στον Πούτιν, με τον ίδιο να αναφέρεται στην αποτροπή της προσάρτησης της δυτικής Ουκρανίας από τους Πολωνούς.

Πώς θα γίνει αυτό;; Προφανώς με στρατιωτική ανάμειξη Ρωσίας-Λευκορωσίας!!

Για αυτό άραγε, οι Πολωνοί εξακολουθούν να μαζεύουν στρατό στα ανατολικά τους σύνορα;;

Εξάλλου δεν χωρά καμία αμφιβολία πως οι Πολωνοί και τα Βαλτικά κράτη (βλ. Εσθονία, Λετονία) είναι οι επόμενοι “χρήσιμοι ηλίθιοι” των διεθνιστών μετά τους Ουκρανούς που έχουν ήδη αποδεκατιστεί μετά από 17 μήνες πολέμου.

Οι ΗΠΑ δεν θα ρίσκαραν ένα παγκόσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα αν οι Ρώσοι χτύπαγαν (έστω και προειδοποιητικά) τους Πολωνούς, ακόμα και με πυρηνικά!!

Μόσχα και Μινσκ το γνωρίζουν αυτό καλά και λαμβάνουν τα μέτρα τους:

loading...