Ράβε Ξήλωνε και από πίσω Εκατομμύρια και Νεκροί

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης – 

 

Ήμουν στην παραλία, στον ΜΠΟΥΓΑΛΑ (παραλία Μπρινιά)  για τον κυριακάτικο καφέ με εξαιρετική παρέα και καλή διάθεση μέχρι που ένας φίλος ανήγγειλε το μοιραίο: έπεσε τμήμα της περιφερειακής στο Ρίο.

 

Παγώσαμε. Όλοι μας περνάμε αρκετά συχνά από εκεί. Εγώ ήμουν στον χώρο του πανεπιστημίου την Τετάρτη, τρεις μέρες πριν.

 

 

Διαβάζω στο φ/β (Βασίλης Τσαμης ):

 

Πληρώσαμε για να κατασκευάσουν την γέφυρα.

Δεν την κατασκεύασαν σωστά κ πληρώσαμε 6 εκ ευρώ για να την γκρεμίσουν.

Παλεύουν να την γκρεμίσουν από το 2022. 6 εκ ήταν αυτά. Δεν είναι παίξε γέλασε για να γίνει η δουλειά σε ένα, δύο μήνες. Σήμερα έπεσε μόνη της. Ούτε η γέφυρα δεν άντεξε τόση κοροϊδία..

 

Διαβάζω στο παρακάτω λινκ

 

(Τραγωδία στην Πάτρα: Οι συλλήψεις και οι έρευνες για τους εγκλωβισμένους

https://www.in.gr/2023/07/24/greece/tragodia-stin-patra-oi-syllipseis-kai-oi-ereynes-gia-tous-egklovismenous/ )

 

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας και τα έργα αποκατάστασης για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής ξεκίνησαν το 2021.

 

Η προειδοποίηση του Τσελέντη για την κατάρρευση της γέφυρας

Ο Άκης Τσελέντης σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook το 2019 τόνιζε τα προβλήματα στατικότητας της γέφυρας.  Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου  έκρουε το κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα καθώς η συγκεκριμένη γέφυρα έκρυβε μεγάλους κινδύνους με τον σεισμολόγο να διερωτόταν αν έπρεπε να υπάρξει κάποιο θύμα για να υπάρξει κινητοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές. Στην ανάρτηση του, ο σεισμολόγος σχολιάζει ένα συγκεκριμένο σημείο της γέφυρας, για το οποίο λέει χαρακτηριστικά «Αν πέσει κάποιο κομμάτι στο κεφάλι ενός διερχόμενου οδηγού τι θα γίνει;». Το σημείο για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, βρίσκεται στο τελευταίο τούνελ της περιμετρικής γέφυρας προς το Ρίο προς την κατεύθυνση που βγαίνει προς το λιμάνι.

 

Να και οι Αιρετοί

 

Στο σημείο της πτώσης αν θυμάμαι καλά είδα (από τιβι) τον Περιφερειάρχη κο Φαρμάκη, τον υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τους Υφυπουργούς Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκο Ταχιάο οι οποίοι εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους, με αφορμή το δυστύχημα που έγινε στην Πάτρα, αλλά και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

 

Και ερωτώ:

 

Τι πήγαν να κάνουν; Τι πήγαν να πουν;

 

Γιατί δεν πήγαν το 2019 ή το 2020 ή το 2021; Ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τότε αν το έργο έγινε πληρώντας τις προδιαγραφές; Τώρα εμφανίζονται για να δώσουν συλλυπητήρια; Όλα για την εικόνα. Όλα σανός σε ένα αμόρφωτο ακροατήριο.

 

Και το συγκλονιστικότερο

 

Πριν δύο περίπου δεκαετίες όταν είχαν φτιάξει την εθνική Αθηνών – Κορίνθου, το οδόστρωμα σε πολλά σημεία σύντομα εμφάνισε καθιζήσεις και αναγκάστηκαν να ξηλώσουν τον τάπητα και να ρίξουν καινούργιο. Εκατομμύρια σε ευρώ δηλαδή και όχι σε μονοψήφια νούμερα. Το έφτιαξαν κάποια στιγμή αλλά με το πέρασμα του χρόνου ξανά καθιζήσεις αλλά σε μικρότερη έκταση.

 

Πέρασαν χρόνια μέχρι που βρέθηκα τυχαία σε μια παρέα και άκουσα για τον έλεγχο που γίνεται κατά την παραλαβή ενός έργου. Συγκεκριμένα, ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος μεταξύ των άλλων πρέπει να έχει θεμελίωση 8-10 μέτρα και στον έλεγχο στον Αθηνών – Κορίνθου η θεμελίωση βρέθηκε να είναι 2 μέτρα. Οπότε λογικά ήρθαν οι καθιζήσεις. Φαντάζομαι όμως ότι πληρώθηκε για 8 με 10 μέτρα.

 

Την Κυριακή το μεσημεράκι και πάλι τυχαία άκουσα μια συζήτηση για την πτώση και μεταξύ των άλλων άκουσα ότι η θεμελίωση στο συγκεκριμένο σημείο θα έπρεπε να είναι 28 μέτρα και είναι …οκτώ (8) οπότε τα προβλήματα στατικότητας ήρθαν … φυσιολογικά.

 

Και ο Ασπρόπυργος

 

Κατά τον έλεγχο από επιτροπή της ΕΕ πριν 2-3 δεκαετίες όταν έφτιαξαν τον ανισόπεδο στον Ασπρόπυργο μόνο στις μπουνιές δεν πλακωθηκαν με τους έλληνες στο υπουργείο. Η ΕΕ είχε δώσει χρήματα και οδηγίες για πολλές λωρίδες κυκλοφορίας και τα σαΐνια οι έλληνες έφτιαξαν τον ανισόπεδο με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με αποτέλεσμα μποτιλιαρίσματα. Όταν ήρθαν οι ευρωπαίοι και τα είδαν φρίκαραν. Φυσικά ο κόμβος κατεδαφίστηκε και ξαναφτιάχτηκε και είναι όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

 

Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά τα ράβε ξήλωνε;

 

Βλακεία ή σκοπιμότητα;

 

Δεν μπορώ να πιστέψω ή και να υποθέσω ότι όλα αυτά είναι αστοχίες εκ παραδρομής. Είναι πολλά και συμβαίνουν συνεχώς, άρα, φεύγουμε από το τυχαίο και πάμε στο σκόπιμο.

 

Επίσης πολιτικοί και δημοσιογράφοι πέτυχαν με το πέρασμα του χρόνου να κάνουν τους περισσότερους (Έλληνες) να πιστέψουν ότι όλα μας τα πρόβλημα ξεκινούν από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ κλπ. Για κάθε τι άσχημο οι πιο πολλοί έλεγαν: φταίνε οι ξένοι. Για κάθε τι που δεν γινόταν οι πιο πολλοί έλεγαν: φταίνε οι ξένοι, αυτοί δεν μας αφήνουν.

 

Η αλήθεια είναι οι ξένοι δεν μας εμποδίζουν σε τίποτε. Τα όποια εμπόδια και πιέσεις έχουν να κάνουν με πολύ σοβαρά θέματα στον διεθνή πολιτικό και γεωπολιτικό στίβο. Και όσον αφορά το εσωτερικό πρώτες οι ΗΠΑ με την έκθεση ΠΟΡΤΕΡ και ακολούθως η ΕΕ έριξαν πολλά χρήματα για να φτιάξουμε βιομηχανία και υποδομές και οικονομία. Εμείς σαν κατσικοκλέφτες κλέβουμε από παντού, σκαρτάρουμε κάθε ζύγι και αγοράζουμε 4χ4 και τα πολλά τα πάμε σε οφφ σορ. Όπως και οι δικτάτορες των αφρικανικών κρατών και όλων του τριτοκοσμικού κόσμου.

 

Η κουτοπονηριά, η ασυδοσία, το ψέμα σκοτώνουν και σκοτώνουν ένα ολόκληρο έθνος με το ρόλο της σκανδάλης να είναι η ψήφος.

 

Α, και μια ερώτηση:

 

Είδατε κάποιον από τους πολιτικούς αρχηγούς να θίγει το πρόβλημα στον πυρήνα του; Εγώ όχι. Προφανώς, καμία πουτ@να δεν θέλει να χαλάσει έτοιμο, στρωμένο τραπέζι.

 

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
loading...