Ο θάνατος από θερμοπληξία

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης* 

 

Καταδεικνύει ότι ο απλός λαός δεν έχει βασικές γνώσεις.

 

Καταδεικνύει ότι ο μέσος έλληνας δεν σκέφτεται.

 

Καταδεικνύει την αδιαφορία εργοδοτών για την ζωή και την ασφάλεια του εργαζομένου.

 

Καταδεικνύει την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών και των αιρετών.

 

Καταδεικνύει την αδιαφορία όλων μας προς όλους.

 

Το να κάνεις ποδήλατο μέσα στο μεσημέρι σε συνθήκες καύσωνα είναι σαν να πυροδοτείς μια ωρολογιακή βόμβα. Ενεργοποιείς το μυϊκό σου σύστημα και αυτό παράγει θερμότητα και είσαι ήδη στους 40 υπό σκιά, και στους δρόμους στα 70 εκατοστά από την επιφάνεια του ασφαλτοτάπητα η θερμοκρασία είναι στους 70 βαθμούς ίσως και παραπάνω. Πόσο θέλει;;;

 

Επικίνδυνο είναι επίσης να είσαι με μηχανάκι σε διανομή (ντελιβερι) καθώς στο ύψος του θώρακα η θερμοκρασία μπορεί να είναι 70 με 80 βαθμοί κελσίου. Γι αυτό και έχουμε και άλλο νεκρό στην Εύβοια, ντελιβερα από θερμοπληξία.

 

Μητσοτάκης: πρώτο μας μέλημα η ανθρώπινη ζωή, είπε στις πυρκαγιές. Το βλέπουμε αρχηγέ. Προφανώς η ανθρώπινη ζωή σας ενδιαφέρει μόνο στις φωτιές.

 

Εκεί ο Έλληνας τσαντίζεται όταν χάνεται η περιούσια του, οπότε είναι οικονομικό το θέμα. Και με ένα παράδοξο τρόπο συγκινείται και η μάζα. Ενώ όταν πλήττεται από θερμοπληξία ένας εργαζόμενος πιθανότατα η μάζα λέει: ας πρόσεχε.

 

Αδ Γεωργιάδης: θα είμαστε αμείλικτοι με την μαύρη εργασία και απαγορεύσαμε την εργασία 12:00 με 16:00. Το βλέπουμε αρχηγέ. Το βλέπουμε κάθε παντού, ολόγυρα.

 

Η εισαγγελία αποφάνθηκε ότι είναι θάνατος από αμέλεια ενώ είναι έγκλημα από αμέλεια, εγκληματική αμέλεια.

 

Όταν οι οικογένειες με νεκρούς γίνουν περισσότερες από τις οικογένειες χωρίς νεκρούς τότε θα αρχίσει κάτι να αλλάζει στην Ελλάδα. Αν και δεν είναι σίγουρο.

 

Κάπως έτσι έγινε και με τους Σπαρτιάτες και απλά χάθηκαν.

 


Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

loading...