Οι φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ΑΛΗΘΕΙΑ των πυρκαγιών!

…του Παναγιώτη Τραϊανού* 

Εάν προσπαθήσει κάποιος να σκεφτεί πόσο κοστίζει να βγάλεις ένα τεράστιο φορτηγό από το εθνικό οδικό δίκτυο και να το βάλεις να «καβαλάει» τη μία μετά την άλλη τις άγριες κορυφογραμμές τής ελληνικής φύσης, τότε θα καταλάβει το «μυστήριο» των πυρκαγιών …Πρέπει να κοπούν άπειρα δένδρα και να δημιουργηθούν δασικοί δρόμοι υψηλής αντοχής…Δρόμοι για φορτηγά και όχι για αγροτικά μηχανήματα ή τζιπ …Δρόμοι που να τα χωράνε και να έχουν τις κλίσεις —και άρα τα τεράστια μήκη— που θα επιτρέψουν σε αυτά τα φορτηγά ν’ «ανέβουν» στην κορυφογραμμή και ν’ αρχίσουν να «πιάνουν» τη μία κορυφή μετά την άλλη, κουβαλώντας τα τερατώδη εξαρτήματα των ανεμογεννητριών. Μπορεί κάποιος να φανταστεί αυτό το κόστος;…

…Μπορεί κάποιος να φανταστεί πόσο κοστίζει η οδική υποδομή για μια τέτοια επένδυση; …Πόσο κοστίζει η κοπή και η εκρίζωση των αντίστοιχων δένδρων, προκειμένου να μπουν μέσα στις δασικές εκτάσεις τα βαριά χωματουργικά εργαλεία …Ένα-ένα πρέπει να τα κόψεις —και άρα να τα πληρώσεις— τα δένδρα, προκειμένου να κατασκευαστούν οι δασικοί δρόμοι που θα επιτρέψουν σε αυτά τα φορτηγά ν’ ανέβουν στις απρόσιτες βουνοκορφές! Τι σχέση έχει αυτός ο πολυδάπανος εφιάλτης με το μηδενικό κόστος που προσφέρει μια πυρκαγιά; …Με ένα γκαζάκι των 2 ευρώ μπορείς μέσα σε λίγες ημέρες να κάψεις εκατοντάδες χιλιάδες δένδρα …Χιλιάδες δένδρα, που —εάν η Αστυνομία τού Μητσοτάκη δεν σου επιτρέψει να σβήσεις τη φωτιά— μπορούν να φτάσουν τα εκατομμύρια.

Όμως —ακόμα κι έτσι— και πάλι τα έξοδα είναι μεγάλα. Ποιος θα πληρώσει αυτά τα χωματουργικά εργαλεία να εργαστούν; Ποιος θα πληρώσει τους εκατοντάδες εργάτες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι γι’ αυτά τα μεγάλης κλίμακας τεχνικά έργα; …Και πάλι η φωτιά θα δώσει λύση …Θα μπουν οι περιοχές αυτές σε πρόγραμμα αναδάσωσης και ο λογαριασμός θα πάει κατευθείαν στο ΚΟΡΟΪΔΟ που κάποιοι επιμένουν να ονομάζουν «πολίτη» …Θα προστεθούν νέα χρέη στο δημόσιο χρέος, το οποίο πλέον είναι εκτός ελέγχου. Με κρατικά χρήματα οι «επενδυτές» θ’ αποφασίσουν με ποιους όρους θα γίνει η αναδάσωση των καμένων περιοχών και κυρίως το πώς θα σχεδιαστεί το νέο δίκτυο των δασικών δρόμων μέσα σ’ αυτές …Το πολύ πιο ακριβό αυτό δίκτυο σε σχέση με το σημερινό, εφόσον θα πρέπει πλέον να «στοχεύει» στις κορυφογραμμές και όχι απλά να εξυπηρετεί τις ανάγκες τής πυρασφάλειας. Με κρατικά χρήματα, δηλαδή, θα δημιουργηθεί όλη η πανάκριβη υποδομή, προκειμένου οι ανεμογεννήτριες να «δουλέψουν». Όλα «τέλεια»!!! …Οι «επενδυτές» θα εμφανιστούν μόνον στα κέρδη!!!

Για άλλη μία φορά αυτοί θα είναι οι «έξυπνοι» και όλοι εμείς «κορόιδα» …Τα κορόιδα, που, όχι μόνον θα δούμε τις περιουσίες μας να καίγονται, αλλά θα κλαίμε και τα παιδιά μας που «θυσιάζονται». Για αυτούς τους αλήτες σκοτώθηκαν τα δύο παλικάρια τής αεροπορίας μας …Για τα κέρδη τους! …γιατί, όπως είπε και το κρατικοδίαιτο παράσιτο που παριστάνει τον υπουργό, …«η ζωή συνεχίζεται» …και πρέπει να την απολαύσουν αυτοί που κλέβουν!

https://panagiotistraianou.substack.com/p/56a

loading...