Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά μπορεί να προλάβει την καρδιαγγειακή νόσο, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη.

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά δεν είναι προβληματική για την υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου και του πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια παγκόσμια μελέτη που διεξήχθη σε 80 χώρες, προκαλώντας αμφισβήτηση στη σύσταση να περιορίζονται τα τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal Global study, έδειξε ότι φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά (κυρίως με πλήρες λίπος), ξηροί καρποί, όσπρια και ψάρια συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος και πρόωρου θανάτου σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Η προσθήκη ακατέργαστου κόκκινου κρέατος ή ολικών δημητριακών είχε ελάχιστη επίδραση στα αποτελέσματα υγείας
Τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος τρόφιμα έχουν κεντρικό ρόλο στην προσοχή του κοινού, της βιομηχανίας τροφίμων και των πολιτικών, με τις εταιρείες να επικεντρώνονται στη μείωση του λίπους και του κορεσμένου λίπους, δήλωσε ο δρ. Andrew Mente του Ινστιτούτου Έρευνας για τη Δημόσια Υγεία, Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά. Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αύξηση των προστατευτικών τροφίμων, όπως οι ξηροί καρποί (συχνά αποφεύγονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες), το ψάρι και τα γαλακτοκομικά, παρά η περιορισμένη κατανάλωση γαλακτοκομικών (ιδιαίτερα με πλήρες λιπαρά) σε πολύ μικρές ποσότητες. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι μπορούν να συμπεριληφθούν έως δύο μερίδες την ημέρα γαλακτοκομικά, κυρίως με πλήρες λιπαρά, σε μια υγιεινή διατροφή. Αυτό είναι σύμφωνο με τη σύγχρονη επιστήμη της διατροφής που δείχνει ότι τα γαλακτοκομικά, ιδιαίτερα με πλήρες λίπος, μπορεί να προστατεύουν από υψηλή αρτηριακή πίεση και μεταβολικό σύνδρομο, είπε ο Mente.

loading...