Ε.Μασκ: «Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να γυρίσουν το άλλο μάγουλο»

«Την ώρα που μιλάμε, το λουλούδι της ουκρανικής νεολαίας πεθαίνει σε χαρακώματα»

Ο επιχειρηματίας Elon Musk με μια χριστιανική παρομοίωση πιστεύει ότι η Ουκρανία και η Ρωσία πρέπει «να γυρίσουν το άλλο μάγουλο» και να συγχωρήσουν ο ένας τον άλλον για να βγουν από τον φαύλο κύκλο.
«Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ουκρανία και στη Ρωσία μπορούν να βρουν ένα εκατομμύριο λόγους να μισούν την άλλη πλευρά, αν κοιτάξετε απλώς την ιστορία», είπε ο Μασκ την Παρασκευή σε μια διαδικτυακή συνομιλία στην πλατφόρμα X.

«Γι’ αυτό, ξέρετε, η χριστιανική αρχή του να γυρίζεις το άλλο μάγουλο είναι πολύ σοφή γιατί αν τελικά δεν συγχωρήσεις τον εχθρό σου, θα κολλήσεις για πάντα σε έναν κύκλο ανταπόδοσης».

Πρέπει να υπάρχει κάποιος ρεαλισμός και δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη Ρωσία ως “καθαρό διάβολο” και την Ουκρανία “καθαρό άγγελο” επειδή “δεν υπάρχουν άγγελοι στον πόλεμο”, πρόσθεσε ο Μασκ.

«Την ώρα που μιλάμε, το λουλούδι της ουκρανικής νεολαίας πεθαίνει σε χαρακώματα», συνέχισε ο επιχειρηματίας.

Ο Έλον Μασκ είχε μια διαδικτυακή συζήτηση στην πλατφόρμα του που ονομάστηκε πρόσφατα «Χ» με τον Αμερικανό επιχειρηματία και υποψήφιο στις προεδρικές προεδρικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του 2024, Βιβέκ Ραμασβάμι, την Παρασκευή. Ο Μασκ πέρασε αρκετό χρόνο μιλώντας με τον Ramaswamy για την ουκρανική κρίση. Ο Ramaswamy εξέφρασε την άποψή του ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να δεχτεί την Ουκρανία και ότι η ηγεσία του Πενταγώνου χρειάζεται νέους ανθρώπους.

 

loading...