Πάλι ξεγελάσαμε τους “κουτόφραγκους” και τους Τούρκους…

Θεοδώρου Καμαρινού – τ. προξένου Κορυτσάς

“VENI, VIDI, VICI – ΗΛΘΟΝ, ΕΙΔΟΝ, ΕΝΙΚΗΣΑ”
Είναι να θαυμάζει κανείς τον Πρόεδρο Ερντογάν και τις διπλωματικές του πιρουέττες. Αν ήταν πράγματι χορευτής, μόνο με τον Νουρέγιεφ θα μπορούσε να αντιπαραβληθεί. Στο Βίλνιους της Λιθουανίας, η Τουρκία κατήγαγε μία από τις μεγαλύτερες, από τις πλέον περίλαμπρες διπλωματικές νίκες όλων των εποχών! Και τί δεν απεκόμισε! Αναβάθμιση του στόλου της των F-16 και αγορά νέων, αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος ευρωπαϊκής χώρας(!), έκδοση πολιτικών αντιπάλων, μετατροπή της Κύπρου σε γεωγραφικές συντεταγμένες, μετονομασία των Δαρδανελλίων σε “Τουρκικά Στενά”, ακόμη και – μέλλουσα έστω – είσοδό της στην ΕΕ! Και όλα αυτά ενώ δεν εφαρμόζει τις ευρω-νατοϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας με την οποία στενά συνεχίζει να συνεργάζεται! Θρίαμβος!
Εναντι όλων αυτών, η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη πανηγυρίζει για “μιά νέα εποχή που άνοιξαν οι σεισμοί στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις”, για “την προοπτική της ελληνο-τουρκικής φιλίας που σηματοδοτούν οι διμερείς συνομιλίες”, για “την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών”, για “την διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών” και άλλα τέτοια ευτράπελα που απηχούν επιεικώς βλακεία και, υπό σκληρή κριτική, ερασιτεχνισμό, διπλωματική ανωριμότητα και ανικανότητα, ενδοτισμό, τουρκοφοβία και τουρκολαγνεία μεταξύ άλλων. Ναι, πράγματι, οι εναέριες παραβασοπαραβιάσεις από τουρκικής πλευράς σταμάτησαν. Στη θάλασσα όμως συνεχίζεται το “έλα να δεις”! Οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων από το τουρκικό ναυτικό και λιμενικό έχουν πολλαπλασιαστεί, οι Τούρκοι ψαράδες έφθασαν να ψαρεύουν στο …Σούνιο, οι διακινητές λαθρομεταναστών συνεχίζουν με ζέση το “θεάρεστο” έργο τους ενώ οι απόπειρες διασώσεως εντός του ελληνικού χώρου ευθύνης τείνουν να πλησιάσουν το λιμάνι του …Πειραιά!
Πανηγυρίζει λοιπόν ο ημέτερος ουτιδανός “για το λαμπρό μέλλον της ελληνο-τουρκικής φιλίας”, διαγράφοντας με μιά μονοκοντυλιά, ως γνήσιος ανιστόρητος και εθνομηδενιστής, την σφαγή των Ελλήνων μικρασιατών, τον εμπρησμό της Σμύρνης το 1922, το “βαρλίκ-φερκισί” του 1943, τα “σεπτεμβριανά” του 1955, τον διωγμό των τελευταίων Ελλήνων της Πόλης του 1963-1964, την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο το 1974, τους 1200+ “αγνοουμένους”, το “casus-beΙli” του 1995, τα Ιμια το 1996, τις απειλές, τις ύβρεις, τους εξευτελισμούς, τις εκατοντάδες χιλιάδες παραβιάσεις όλων των συνόρων της χώρας, την μετατροπή της Αγιά-Σοφιάς σε τζαμί, τον εποικισμό των Βαρωσίων, τις διαρκείς προκλήσεις…ο κατάλογος είναι ατελείωτος…
Ναι, μα την αλήθεια! Ευχαρίστως θα παραχωρούσα τον ΠΘ μας για Πρόεδρο στους Τούρκους, αρκεί να μου έδιναν για ΠΘ τον δικό τους Πρόεδρο. Είμαι όμως βέβαιος ότι, αν το επρότεινα, οι Τούρκοι φίλοι μας μπορεί και να μας κήρυσσαν τον πόλεμο εμπρός στην αβυσσαλέα ύβρι…
Ιδού λοιπόν, εν ολίγοις, τα επιτεύγματα της ελληνικής διπλωματίας στη ΝΑΤΟική Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους. Πάλι ξεγελάσαμε τους “κουτόφραγκους” και τους Τούρκους “μπουνταλάδες”…”Νισάφι” πιά με τη λεβεντιά μας! Αφού λοιπόν καταγάγαμε περιφανή διπλωματική νίκη, ας ασχοληθούμε τώρα με πιό σοβαρά θέματα όπως η έφιππη αστυνομία και το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών…Κι’ άσε τον καημένο τον Ερντογάν να φωνάζει “Ηλθον, είδον, ενίκησα!”. Για εσωτερική κατανάλωση το κάνει…

Μανώλη Κοττάκη – από την “ΕΣΤΙΑ”
Κατασκευάζεται νέος λαός, αγαπητοί. Λαός κυνικός.
Λαός που διαγράφει την ιστορική του ταυτότητα και δεν σαλεύει όταν οι γείτονες βαπτίζουν το Αιγαίο TurkAegean, οι Σκοπιανοί διδάσκουν τη «μακεδονική γλώσσα» στη Μακεδονία μας, υπουργοί παραιτούνται από τις γερμανικές αποζημιώσεις, υπουργεία λένε ότι είναι προαιρετικός ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Υπάρχει ένα νέο αίτημα: να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε!
Κατασκευάζεται μέσα από τα κινητά και τα επιδόματα ένας νέος λαός που ενδίδει στην ύλη.
«Πούλα, αρκεί να μου εξασφαλίζεις την επιβίωσή μου» είναι το νέο δόγμα που ενσταλάζουν στα μυαλά των νέων Ελλήνων.
Στους Αμπελόκηπους φιγουράρει καιρό τώρα πάνω σε μια πολυκατοικία το σύνθημα «δεν πολεμάμε για καμία πατρίδα» και δεν το έχει σβήσει κανείς.
Κάθε πρωί παρακολουθούμε στην τηλεόραση επί ημίωρο τα «Νέα του σουλτάνου» για να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι είμαστε επαρχία του.
Σε σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών η καθηγήτρια δίδαξε στα παιδιά την περασμένη εβδομάδα ότι η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι απαράδεκτη γιατί μετατρέπει το Αιγαίο σε κλειστή λίμνη. Δίδαξε το τουρκικό επιχείρημα, δηλαδή.
Σε κλειστή σύσκεψη παρουσίασης βιβλίου σε λέσχη των Αθηνών οι διαμορφωτές κοινής γνώμης εξέφρασαν την άποψη ότι θα τα χάσουμε όλα στη Χάγη και ότι πρέπει από τώρα να ετοιμάζουμε τον κατάλογο της ήττας για να προετοιμαστεί ο λαός.
Ημουν αυτήκοος μάρτυς….
Στα σχολικά βιβλία τα νέα παιδιά διαβάζουν απίθανα πράγματα για τον Μέγα Αλέξανδρο και την Κοκκινοσκουφίτσα, που έχουν στόχο τη διακωμώδηση του στρατηλάτη μας.
Στον δημόσιο διάλογο χλευάζεται το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και οι ιερείς σύρονται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια.
Η Εκκλησία μας καταδιώκει τα μοναστήρια χάρη στα οποία επέζησε το βυζαντινό κράτος και προσπαθεί να βάλει χέρι στα οικονομικά τους.
Ενώ για τη Συνθήκη των Πρεσπών σε κεντρικό επίπεδο δεν έβγαλε λέξη. Στην πραγματικότητα, επιδιώκεται να συντριβούν και οι τελευταίοι φάροι πνευματικής αντίστασης.
Η υποταγή γίνεται ύπουλα, αθόρυβα, από μέσα.
Με στόχο να εκχωρήσουμε επικράτεια, εναέριο χώρο και θάλασσα σε πρώτη φάση χωρίς να πέσει κανονιά.
Στην πραγματικότητα, έχουμε ήδη παραδοθεί, αγαπητοί. Κάπως έτσι σήμερα θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να εγκαταλείπουμε τους αδελφούς μας Κυπρίους από το Κοσσυφοπέδιο και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό όπου η Ελλάς θα ψηφίσει τουρκική υποψηφιότητα μέχρι τη Eurovision.
Κάπως έτσι εγκαταλείπουμε στεγνά τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες. Την ώρα που οι γείτονες ετοιμάζονται να τους αρπάξουν τις περιουσίες και φυλακίζουν τις ηγεσίες τους, εμείς, η Ελλάς, η πρεσβεία μας στα Τίρανα διοργανώνει συναυλίες πολιτισμού!
Κάπως έτσι γυρνάμε την πλάτη στους αδελφούς μας Σέρβους για να κάνουμε τους ιπποκόμους τρίτων στα Βαλκάνια.
Στην ουσία, αν δεν το έχουμε καταλάβει, η Ελλάς, όπως και το Βυζάντιο, καταρρέει αργά αλλά σταθερά ως ενιαία εθνική οντότητα.
Μειώνεται ο γηγενής πληθυσμός, αυξάνονται οι μειονότητες, περιθωριοποιείται η θρησκεία, καταστρέφεται με τα greeklish η γλώσσα.
Το μέγα ερώτημα λοιπόν μετά ταύτα είναι το εξής: Εμείς οι κληρονόμοι του Μείζονος Ελληνισμού μιας αυτοκρατορίας πολιτισμού αιώνων τι κάνουμε για να μείνει το κερί αναμμένο;
Τι κάνουμε για να μη σβήσει;
Εις ό,τι με αφορά, εις ό,τι μας αφορά, πάντα θα θυμάμαι τα λόγια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου παραμονή της Αλώσεως: Αν κάνουμε όσα πρέπει, τότε «ίσως αποφύγουμε τη δίκαια τιμωρία του Θεού που επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μας!».

loading...