Ξέσπασμα Βούτσιτς! Γιατί οι Τούρκοι εξοπλίζουν τους Αλβανούς του Κοσόβου;

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποκάλεσε τρομοκράτες τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου και την Δύναμη Ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου -KSF, γράφει η Express στην Πρίστινα.

Όπως αναφέρει, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου που κήρυξε ως τρομοκρατικές τις οργανώσεις «Πολιτική Άμυνα» και τη συνιστώσα της, «Βόρεια Ταξιαρχία», ο Βούτσιτς ανέφερε το παράδειγμα της Σερβίας που κήρυξε τρομοκράτες τις ειδικές μονάδες της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου. Είπε ότι η Δύση θα πρέπει να επιβάλει αμέσως κυρώσεις.

«Είναι στην πραγματικότητα τρομοκράτες, όπως και οι Δυνάμεις Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου. Πείτε μου, σας παρακαλώ, βάσει ποιας διεθνούς πράξης μπορούν να υπάρχουν, ενώ το ΝΑΤΟ λέει ότι βασίζεται στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Με ποια πράξη τους εξοπλίζουν οι Τούρκοι και οι άλλοι; Με ποιο δικαίωμα υπάρχουν;», ρώτησε ο Βούτσιτς και στη συνέχεια έδωσε την απάντηση ο ίδιος.

«Δεν τους νοιάζει και πολύ, ξέρετε τι λένε οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και άλλοι – «καλά κάνουμε σύμφωνα με το δίκιο μας, το δικαίωμα του ισχυρότερου, είσαι μια μικρή Σερβία για να διεκδικήσεις κάθε δικαίωμα». Αυτό λένε. Τι να μου πουν (άλλωστε), όταν δεν γράφεται (αυτό) πουθενά», είπε ο Βούτσιτς, καταλήγει το δημοσίευμα.

loading...