Κυρίαρχοι οι Ρώσοι σάρωσαν και τα νέα κύματα αντεπίθεσης των Ουκρανών – Παταγώδης αποτυχία η εκπαίδευση του ΝΑΤΟ

Τα νέα κύματα της αντεπίθεσης που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί προσέκρουσαν στην τριπλή αμυντική γραμμή των Ρώσων – Για υβριδικό πόλεμο της Δύσης έκανε λόγο ο Vladimir Putin

Απροσπέλαστη αποδεικνύεται εκ νέου η τριπλή ρωσική γραμμή άμυνας για τους Ουκρανούς, που είναι αδύνατο να προχωρήσουν και καταγράφουν συνεχώς οδυνηρές απώλειες.
Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε άλλο ένα κύμα ουκρανικών επιθέσεων και προκάλεσε περισσότερες απώλειες στις δυνάμεις του Κιέβου σε πολλαπλές κατευθύνσεις στις 28 και 29 Ιουλίου.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των μαχών, που έδωσε η ομάδα «Κέντρο» των ρωσικών δυνάμεων κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 150 Ουκρανοί ενώ καταιγιστικά πυρά πυροβολικού σάρωσαν τις ουκρανικές δυνάμεις στην Kherson.
Την ίδια ώρα αποδεικνύεται πως η εκπαίδευση του ΝΑΤΟ δεν είναι αρκετή για να σώσει τους Ουκρανούς ενώ τα περί της λεγόμενης δεύτερης φάσης της αντεπίθεσης διακινείται περισσότερο ως προπαγάνδα και λιγότερο ως πραγματικότητα.
Μαζί με την εξόντωση των Ουκρανών, που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ, τελειώνει και ο υβριδικός πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, ο οποίος προετοιμαζόταν, όπως αποδεικνύεται, εδώ και χρόνια.

Κυριαρχεί η Ρωσία

Στις κατευθύνσεις του Lisichansk, του Soledar –Artemovsk (Bakhmut) και του Maryinsky, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Yug απέκρουσε αρκετές επιθέσεις.
Τα επιθετικά ελικόπτερα της ομάδας στόχευσαν επίσης ουκρανικές μονάδες στην περιοχή Kleshcheevka.
Επιπλέον, βαριά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 2S7 Pion της ομάδας στόχευσαν πέντε θέσεις βολής των δυνάμεων του Κιέβου κοντά σε Dyleevka και Belaya Gora.
Επιπροσθέτως οι Ρώσοι επιτέθηκαν στο ουκρανικό πεζικό και οχήματα στην κατεύθυνση Andreevka με drones καμικάζι.
Το πυροβολικό της ομάδας κατέστρεψε επίσης δύο ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα D-30 κοντά στο Toretsk και τη Maryinka καθώς και δύο όλμους στην Krasnogorovka.
Στην ίδια περιοχή, τα πλήγματα του πυροβολικού κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών της 110ης Ξεχωριστή Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας μαζί με δύο φορτηγά που ήταν φορτωμένα με πυρομαχικά.
Στην κατεύθυνση της Kherson, η ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Dnepr στόχευσε τις ουκρανικές δυνάμεις κοντά σε Antonovka, Shirokaya Balka και Pridneprovskoye.
Εξουδετερώθηκαν δύο όλμοι, πολλά οχήματα και πλήθος προσωπικού.
Να σημειωθεί ότι η ομάδα αποκάλυψε και στόχευσε μια συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Sadovoye.
Στο τέλος της 8ης εβδομάδας της αντεπίθεσης της Ουκρανίας δεν έχουν αλλάξει πολλά.
Οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να έχουν μεγάλες ανθρώπινες και υλικές απώλειες χωρίς ουσιαστικά κέρδη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη δύναμη στο πεδίο της μάχης.
1_308.JPG

Απέτυχαν να διασχίσουν τον Δνείπερο

Οι ρωσικές δυνάμεις εμπόδισαν τα ουκρανικά στρατεύματα να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο, καταστρέφοντας τρία σκάφη και εξολοθρεύοντας 17 Ουκρανούς, όπως ανακοίνωσε Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος στην Kherson.
Μονάδες της ομάδας μάχης «Dnepr» έπληξαν μια ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης σε ένα νησί, καταστρέφοντας μια βάρκα και σκοτώνοντας πέντε μαχητές από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ένα άλλο χτύπημα της «Dnepr» εξάλειψε ένα πλήρωμα όλμου των 120 mm και πυρομαχικά κοντά στον οικισμό Pridpneprovskoye, με πέντε Ουκρανούς μαχητές να σκοτώνονται και άλλους τρεις να τραυματίζονται.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπόρεσαν να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο στην περιοχή του νησιού Αλεξεγιέφσκι.
battle.JPG

Βαριές απώλειες στη Zaporizhia

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να επιτεθούν στην περιοχή Staromayorsky στη Zaporizhia αλλά υπέστησαν σημαντικές απώλειες, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Yevhen Balitsky στο κανάλι του στο Telegram.
«Στην κατεύθυνση Vremevsky, κοντά στο χωριό Staromayorsky ο εχθρός, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις δύο ταξιαρχιών εφόδου, επιχείρησε να επιτεθεί στις θέσεις μας.
Οι δυνάμεις μας απώθησαν τον εχθρό κατά τη διάρκεια της μάχης.
Ο εχθρός υπέστη σημαντικές ανθρώπινες απώλειες» ο έγραψε ο εκτελών χρέη επικεφαλής της περιοχής.
Κατά τη γνώμη του, το Κίεβο αναμένει να πάρει θέσεις στο Staromayorsky για να έχει πλεονέκτημα για την επίθεση προς την κατεύθυνση των Urozhaynoye και Staromlynovka.

zaporizhia.JPG

«Αλλά δεν φαίνεται (σ.σ οι Ουκρανοί) να λαμβάνουν ποτέ υπόψη ότι οι δυνάμεις τους είναι πολύ μικρές για τέτοιες επιθέσεις.
Η άμυνά μας είναι ισχυρή και η προετοιμασία και το ηθικό των ανδρών είναι υψηλό.
Συνεχίζουμε να νικάμε τον εχθρό!» τόνισε ο Balitsky.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε μια προσπάθεια από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να επιτεθούν στο Vremevsky κοντά στο Staromayorsky.
Ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση και να καταστρέψει την ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης.
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου στις κατευθύνσεις νότιο Donetsk, Bakhmut και, πάνω απ’ όλα, Zaporizhia.
Οι Ουκρανοί έριξαν στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από ειδικούς του ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο τα ουκρανικά στρατεύματα δεν σημείωσαν επιτυχία σε κανέναν από τους τομείς του μετώπου και υφίστανται μεγάλες απώλειες.
zapori.png

Οι Ρώσοι κατέλαβαν ουκρανικά οχυρά και προχώρησαν στο Lugansk

Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το ένα μετά το άλλο τα ουκρανικά οχυρά κοντά στη Sergeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR), προχωρώντας κατά 1,5 χιλιόμετρο βαθιά στην άμυνα του εχθρού τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κοντά στον οικισμό Sergeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, ομάδες εφόδου της 15ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας από τη 2η Στρατιά συνέχισαν να αξιοποιούν την επιτυχία τους στην κατεύθυνση Svatovo και κατέλαβαν μια σειρά από οχυρά ουκρανικού στρατού.
Προχώρησαν 1,5 χλμ. βαθιά μέσα στις γραμμές του εχθρού», ανακοίνωσε η Μόσχα.
  Οι Ρώσοι κατέλαβαν οχυρά των Ουκρανών στο Lugansk – Διέσπασαν την άμυνα και προχώρησαν 1,5 χλμ στη Sergeyevka

Νεκροί οι Ουκρανοί στρατιωτικοί που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ

Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλούμενη γερμανικό στρατιωτικό έγγραφο, αποκαλύπτει σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτικών από το ΝΑΤΟ.
Η πληροφορία αυτή συμπίπτει με την αποκάλυψη Αυστριακού στρατιωτικού αξιωματούχου ότι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί στο ΝΑΤΟ είναι ήδη νεκροί λόγω της έλλειψης εμπειρίας τους.
Ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο, οι Βρετανοί απέρριψαν τους ισχυρισμούς της γερμανικής Bundeswehr.
Σύμφωνα με μια μυστική έκθεση της Bundeswehr που δημοσίευσε η εφημερίδα στις 25 Ιουλίου, οι αρχηγοί του γερμανικού στρατού είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο ο ουκρανικός στρατός διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις.
«Ορισμένες στρατιωτικές μονάδες είναι τόσο κατακερματισμένες που, αν και η καθεμία από αυτές κάνει κάτι, δεν μπορεί να λειτουργήσει με συνέπεια», αναφέρει το έγγραφο.
Τέτοιες ενέργειες του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, δεν τους επιτρέπουν να διασφαλίσουν την υπεροχή πυρός, η οποία είναι απαραίτητη για την επιτυχία, ανεξάρτητα από τον αριθμό του προσωπικού που εκπαιδεύεται στη Δύση και την ποσότητα του εξοπλισμού που παρέχεται.
ukranian.jpg

Ανίκανοι διοικητές και …ένα πραγματικό μακελειό

Επιπλέον, αναφέρθηκε το λεγόμενο ουκρανικό δόγμα μάχης – νεαροί μαχητές που έχουν λάβει «αποτελεσματική δυτική εκπαίδευση» συχνά υπακούουν στις εντολές των διοικητών τους, οι οποίοι είναι ανίκανοι να ενεργήσουν σύμφωνα με το μοντέλο του ΝΑΤΟ.
Αυτό ακυρώνει τις προσπάθειες εκπαίδευσης, γράφει η Bild.
Το έγγραφο προσθέτει ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύονται από τη Δύση δείχνουν «μεγάλη μαθησιακή επιτυχία», αλλά απογοητεύονται από διοικητές που δεν έχουν περάσει από τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.
Στις 23 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Aleksandrr Lukashenko είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τουλάχιστον 15 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard και περισσότερα από 20 αμερικανικής κατασκευής οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Αυτό υποδηλώνει ότι όχι μόνο οι Γερμανοί στρατιωτικοί αρχηγοί παρατηρούν την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, αλλά βλέπουν επίσης τα πρώην αποθέματά τους στρατιωτικού εξοπλισμού να καταστρέφονται ατιμώρητα.
Παρά το προφανές, το οποίο αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο από τους Ευρωπαίους και ακόμη και από ορισμένους Αμερικανούς, οι Βρετανοί θα μπορούσαν να απορρίψουν οποιαδήποτε είδηση για αποτυχίες της Ουκρανίας και θα επινοήσουν μια εξήγηση.
Πλέον είναι πολύ αργά για τις ΗΠΑ να φιμώσουν τους ευρωπαίους δημοσιογράφους ή για τη Βρετανία να διαδώσει αποτελεσματική προπαγάνδα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αντιλαμβάνεται ότι το Κίεβο δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο και πως όλα τα άλλα είναι σαδισμός που καταστρέφει τις δυτικές οικονομίες και που οδηγεί σε χιλιάδες θανάτους Ουκρανών.
Την αλήθεια, εξάλλου, την αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί, όπως ο διοικητής της ομάδας μάχης «Tavria» Alexander Tarnavsky ο οποίος αναγνώρισε ότι ο επαγγελματισμός του ρωσικού στρατού εμποδίζει το Κίεβο να σημειώσει μια επιτυχία στο πεδίο της μάχης.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στο BBC, αποκάλυψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν στα ουκρανικά στρατεύματα να προχωρήσουν.
«Δεν μπορώ να υποτιμήσω τον εχθρό», είπε ο Ουκρανός διοικητής, ο οποίος είχε ήδη σημειώσει τον αργό ρυθμό προόδου.

Δεν αντιστρέφεται το ρωσικό πλεονέκτημα

Είναι απίθανο η Ουκρανία να επιτύχει κάποια σχετικά εδαφικά κέρδη, εκτός από την περίπτωση κάποιας στρατηγικής υποχώρησης από ρωσικές μονάδες.
Το στρατιωτικό πλεονέκτημα της Ρωσίας δεν θα αντιστραφεί εύκολα με την απλή αποστολή των καλύτερων στρατευμάτων στο μέτωπο.
Στην πράξη, η ουκρανική δράση μοιάζει περισσότερο με κίνηση απόγνωσης, με το καθεστώς να στέλνει ό,τι έχει ακόμα στις γραμμές, προσπαθώντας να κερδίσει κάποιο έδαφος.
Όχι τυχαία, ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου σχολίασε την υπόθεση χαρακτηρίζοντας την ουκρανική προσπάθεια ως «μεγάλη δοκιμασία».
Ακόμα κι αν υπάρξει μια «ώθηση», αυτό δεν φαίνεται αρκετό για να αντιστρέψει τα ρωσικά κέρδη στη σύγκρουση.
Οι απώλειες της Ουκρανίας μέχρι στιγμής είναι πολύ σοβαρές για να αντισταθμιστούν με την απλή ανάπτυξη λίγων εκπαιδευμένων δυνάμεων από το ΝΑΤΟ.
Οι πόλεμοι δεν κερδίζονται μόνο με λίγα ειδικά στρατεύματα, εξαρτώνται επίσης από έναν ισχυρό συνδυασμό πυροβολικού και αεροπορίας, εκτός από την ικανότητα αντικατάστασης των απωλειών.
Σε όλους αυτούς τους τομείς, οι Ρώσοι συνεχίζουν να έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα, γι’ αυτό η δυτική προπαγάνδα για την επίθεση στη Zaporizhia ακούγεται σαν μια ακόμη ανεύθυνη προσπάθεια να διαδοθούν προσδοκίες για μια αδύνατη νίκη.

Putin: Υβριδικός πόλεμος της Δύσης

Η Δύση προετοιμαζόταν για έναν υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία εδώ και χρόνια, προσπαθώντας να πλήξει τη θέση της στον κόσμο και να υπονομεύσει την κρατική της οντότητα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στη συνάντηση με την αφρικανική ειρηνευτική αποστολή για την Ουκρανία.
«Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε χθες, προκλήθηκε από ορισμένες δυνάμεις στη Δύση που προετοιμάζονταν για έναν υβριδικό πόλεμο κατά της χώρας μας εδώ και χρόνια, οι οποίες έκαναν τα πάντα για να μετατρέψουν την Ουκρανία σε όργανο υπονόμευσης της βάσης της ασφάλειας της Ρωσίας, για να πλήξουν τις θέσεις μας στον κόσμο» τόνισε ο Putin.
Διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα εξετάζει προσεκτικά τις προτάσεις των αφρικανικών κρατών για τη διευθέτηση της κρίσης.
«Έχουμε αναλύσει προσεκτικά τις ιδέες και τις σκέψεις που εκφράστηκαν από τους Αφρικανούς φίλους μας, τις αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά και με μεγάλη προσοχή», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχειρήσεις σε τουλάχιστον τρεις τομείς του μετώπου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν ελάχιστα προς το Bakhmut στις 28 Ιουλίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna, κοντά στο Bakhmut, και στη συνοριακή περιοχή Donetsk-Zaporizhia στις 28 Ιουλίου και προχώρησαν σε ορισμένες περιοχές.

Το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε μέτρα που επιτρέπουν στη Ρωσική Εθνοφρουρά (Rosgvardia) να λαμβάνει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό και αυξάνει το ανώτατο όριο της ηλικίας στρατολόγησης από 27 ετών σε 30 ετών.

Το ρωσικό ναυτικό στη Μαύρη Θάλασσα πιθανότατα στοχεύει στην επιβολή de facto αποκλεισμού των ουκρανών λιμανιών

Η πρώτη παρτίδα των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams πιθανότατα θα φτάσει στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο.
0.png

2_9.png
3_5.png
4_3.png

5_1.png

www.bankingnews.gr

loading...