Κροκόδειλος θεάθηκε σε ποτάμι της Ρόδου κοντά σε δρόμο που περνούν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά!

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών της Ρόδου, μετά από πολλές καταγγελίες για μεγάλο ζώο που βρίσκεται στον ποταμό της Κρεμαστής, σε ένα σημείο από το οποίο περνούν καθημερινά πολλοί άνθρωποι.

Υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για ζώο που είδαν την ουρά του και να κρύβεται σε καλαμιές στον ποταμό και τους θύμισε κροκόδειλο!

Μάλιστα, ανδρόγυνο κατήγγειλε ότι καθώς περνούσε με το μηχανάκι σε δρόμο δίπλα από το ποτάμι, δέχθηκε επίθεση από το ερπετό στο πίσω μέρος του δίκυκλου, το οποίο έπειτα εξαφανίστηκε στις καλαμιές.

Η Περιφέρεια από νωρίς σήμερα κινητοποίησε τις υπηρεσίες για να ερευνήσουν τις αναφορές.

Έτσι από το πρωί στην περιοχή βρέθηκαν Πυροσβέστες με κλιμάκιο του Δασαρχείου αλλά και κτηνιατρικές υπηρεσίες για να δούνε τι συμβαίνει, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν καθώς – αν πρόκειται για κάποιο τέτοιο ζώο – συνήθως αυτά δραστηριοποιούνται με το σούρουπο και την ημέρα παραμένουν στο νερό.

Οι καταγγελίες για το ερπετό είναι πολύ σοβαρές, καθώς εκτός των άλλων βρισκόμαστε εν μέσω τουριστική περιόδου και η Ρόδος είναι γεμάτη κόσμο. Αν ο κροκόδειλος επιτεθεί σε κάποιον άνθρωπο μπορεί να έχουμε μια τραγωδία, κάτι που κανείς σίγουρα δεν θέλει!

Παράλληλα γεννώνται ερωτήματα όσον αφορά το πώς βρέθηκε εκεί το ερπετό. Το πιο πιθανό είναι ότι κάποιος το αγόρασε βρέφος και στη συνέχεια το ξεφορτώθηκε στον ποταμό, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Κάτι που γινόταν συχνά τη δεκαετία του 80′ στη Νέα Υόρκη, όταν και πετάγονταν μωρά κροκοδειλάκια σε τουαλέτες και όταν αυτά μεγάλωναν «έσπερναν» τον τρόμο.

Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου δέκα χρόνια ο κροκόδειλος Σήφης είχε προκαλέσει αναστάτωση στην Κρήτη. Τότε ένας επιχειρηματίας φέρεται να είχε τον είχε αγοράσει όταν ήταν μωρό ροκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως τουριστική ατραξιόν σε ένα από τα νυχτερινά μαγαζιά που διέθετε.

 

loading...