Scott Ritter: Αυτά είδα μετά από έναν μήνα στην Ρωσία – Άρθρο σηκώνει «τσουνάμι» στις ΗΠΑ

Έμεινε άναυδος ο Αμερικανός στρατιωτικός…
Όπως γράφει ο Αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και απόστρατος αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Scott Ritter, στο Sputnik:

«Μόλις επέστρεψα από μια επίσκεψη ενός μήνα στην Ρωσία, κατά την διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να δω μια ντουζίνα διαφορετικές πόλεις που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την έκταση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πριν από την αναχώρησή μου, γέμιζα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου, όταν παρατήρησα ένα αυτοκόλλητο στην αντλία βενζίνης.

Το αυτοκόλλητο απεικόνιζε έναν χαμογελαστό Τζο Μπάιντεν, τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, να κάνει χειρονομίες στα δεξιά του. Κάτω από την εικόνα ήταν τυπωμένες οι λέξεις, “Τα κατάφερα!”!

Το αυτοκόλλητο ήταν μια μορφή χιουμοριστικής διαμαρτυρίας ενάντια στις κυρώσεις της Ρωσίας που εγκρίθηκαν πέρυσι μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Πολλές από αυτές τις κυρώσεις αφορούσαν την ρωσική ενέργεια και το επακόλουθο οικονομικό χάος στις παγκόσμιες αγορές που οδήγησε τις τιμές του φυσικού αερίου σε άνοδο.

(…)

Ο Μπάιντεν ονόμασε την αύξηση του κόστους «Αύξηση των τιμών του Πούτιν»!

(…)

Κατά την άφιξή μου στην Ρωσία, περίμενα να δω ένα έθνος να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις συνέπειες των κυρώσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Αντίθετα, είδα ένα έθνος να υφίσταται μια οικονομική αναζωπύρωση, σε μεγάλο βαθμό χάρη στις πολιτικές που αναγκάστηκε να ακολουθήσει η Ρωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων.

(…)

Όσο ήμουν στην Ρωσία, η ισοτιμία κυμαινόταν μεταξύ 79 και 81 ρούβλια ανά δολάριο. Το ρωσικό νόμισμα είναι σταθερό, υποστηρίζεται από μια ισχυρή και ζωντανή οικονομία. Επιπλέον, σε αντίθεση με την περίοδο πριν από τις κυρώσεις, το ρούβλι είναι σήμερα ένα μετατρέψιμο νόμισμα, που χρησιμοποιείται για την πληρωμή των διεθνών επιχειρηματικών συναλλαγών της Ρωσίας, ειδικά στον τομέα της ενέργειας, που κάποτε ήταν αποκλειστικός τομέας του πετροδολαρίου. Το ρούβλι όχι μόνο δεν έχει μετατραπεί σε συντρίμμια, αλλά λειτουργεί σήμερα ως θεμελιώδες νόμισμα για την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, μέρος ενός νέου «καλαθιού νομισμάτων» που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας νέας πολυμερούς πραγματικότητας που αντικαθιστά γρήγορα την προηγούμενη εποχή της οικονομικής ηγεμονίας των ΗΠΑ.

(…)

Η ρωσική οικονομία είναι 11η στον κόσμο, με βάση τις τυπικές συγκρίσεις του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

(…)

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023, η Ρωσία δαπάνησε 2 τρισεκατομμύρια ρούβλια (26 δισεκατομμύρια δολάρια) για την άμυνα, αύξηση 282% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Η Ρωσία ξεπερνά κατά πολύ το ΝΑΤΟ όσον αφορά τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στις πρώτες γραμμές κατά 4 προς 1 όσον αφορά τα τανκς και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 5 προς 1 σε πυρομαχικά πυροβολικού.

(…)

Όλα όσα είδα κατά την περιοδεία μου στην Ρωσία υπογράμμισαν το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, λόγω των δυτικών κυρώσεων, η ρωσική οικονομία αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγές που όχι μόνο την έκαναν πιο ανθεκτική, αλλά και πιο παραγωγική και αποτελεσματική. Οι ξένες επενδύσεις αυξάνονται, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ένας κόσμος που υπάρχει πέρα ​​από αυτόν που ελέγχεται από τον αμερικανικό οικονομικό ηγεμόνα. Επιπλέον, επειδή οι κυρώσεις έχουν περιορίσει την προηγούμενη πρακτική των Ρώσων επιχειρηματιών μεγιστάνων να στέλνουν τον πλούτο τους στο εξωτερικό, υπάρχει τεράστιο ποσό εγχώριου οικονομικού κεφαλαίου διαθέσιμο για επανεπένδυση στην ρωσική οικονομία. Αυτό είναι εμφανές σε κάθε πόλη που επισκέφτηκα, όπου σημειώθηκαν πρωτοφανή επίπεδα βελτιώσεων υποδομών και νέων κατασκευών».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-

loading...