Όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος που σήμερα προσποιείται τον «χριστιανό», έγραφε το κατάπτυστο βιβλίο «Ιησούς ή Δίας»

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτηςhttps://www.sportime.gr/

Κυριάκος Βελόπουλος: Έχοντας ως φόντο τον απίστευτο πόλεμο λάσπης που δέχεται καθημερινά το κόμμα ΝΙΚΗ, είναι ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι είναι οι πραγματικοί χριστέμποροι, θεομπαίχτες και βλάσφημοι θρησκοκάπηλοι που σήμερα διεκδικούν την ψήφο του πιστού λαού, προσποιούμενοι τους «χριστιανούς».

Το 2003, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος είχε εκδώσει ένα βιβλίο που χαρακτήρισε μόνος του ως «απαγορευμένο»: με τον τίτλο «Ιησούς και Δίας, Ορθοδοξία ή Δωδεκάθεο. Εκάς οι βέβηλοι» (μακριά οι βέβηλοι). Ασφαλώς κανείς δεν του απαγόρευσε να εκδώσει αυτό το αισχρό (όπως θα δούμε παρακάτω) βιβλίο, άλλα επρόκειτο για μια απλή τεχνική «marketing» που κατείχε καλά ο κ. Βελόπουλος ως τηλεβιβλιοπώλης και ως πολιτικός.

Στο εξαιρετικά βλάσφημο αυτό βιβλίο, ο κ. Βελόπουλος επιχειρεί να εξισώσει και να συνδέσει την Ορθοδοξία με την ειδωλολατρική «Πατρώα Θρησκεία» (το Δωδεκάθεο), ξεδιπλώνει το ιστορικό παραμύθι της δήθεν ελληνικής καταγωγής του Ιησού Χριστού και όπως είχε αναδειχθεί από σχετικό άρθρο εκείνης της εποχής, ο Χριστός παρουσιάζεται ως νόθος γιος Έλληνα στρατιώτη!

Καταλαβαίνει κανείς ότι με το σκεπτικό τέτοιων αισχρογραφημάτων, ακυρώνονται συλλήβδην όλα τα θεμελιώδη ορθόδοξα δόγματα, όπως η θεανθρώπινη υπόσταση του Χριστού, η αειπαρθενία της Θεοτόκου, η ύπαρξη της Αγίας Τριάδας, άλλα και τα ίδια τα Ευαγγέλια, ο Απόστολος Παύλος, και οι υπόλοιποι Απόστολοι.

Καταλαβαίνει κανείς – επίσης – πόσο… «ορθόδοξος» είναι ο συγγραφέας ενός τέτοιου βιβλίου, που για να απομακρύνει από την προσωπικότητα του Χριστού όλα τα Εβραϊκά στοιχεία (όπως ακριβώς έκανε η ναζιστική προπαγάνδα αλλοίωσης της ιστορίας επί Χίτλερ), δεν διστάζει να παραχαράσσει την ιστορία με «ψεκασμένες» θεωρίες που παραπέμπουν στον Αρτέμη… Σώρρα και την «Ελλήνων Συνέλευσις», άλλα και να βλασφημεί ευθέως τον Χριστό, παρουσιάζοντας τον ως έναν απλό άνθρωπο γεννημένο από κάποια αμαρτωλή σχέση, του οποίου την προσωπικότητα οικειοποιήθηκαν κάποιοι Εβραίοι, στήνοντας μια «συνωμοσία»… αφελληνισμού του.

Όταν κυκλοφόρησε αυτό το κατάπτυστο βιβλίο, είχαν ξεσπάσει σφοδρές αντιδράσεις από χριστιανούς που τελικά οδήγησαν τον Κυριάκο Βελόπουλο να ματαιώσει κακήν κακώς την παρουσίαση του βιβλίου στο Βελλίδειο υπό τον φόβο περεταίρω αντιδράσεων από οπαδούς του. Τελικά αντί να παρουσιαστεί το βιβλίο, ο Βελόπουλος μετέτρεψε τη συγκέντρωση σε ανακοίνωση απόσυρσης του.

Στην εκδήλωση είχε παρευρεθεί και ο έτερος τηλεβιβλιοπώλης, Άδωνις Γεωργιάδης, που άλλωστε ήταν κι εκείνος θερμός οπαδός της ακροδεξιάς προπαγάνδας αποδόμησης της Ορθοδοξίας, προμοτάροντας – συχνά – βλάσφημα βιβλία, που παραδείγματος χάριν χαρακτήριζαν ως «απάτη» το Άγιο Φως και ως «μάγο» τον Αβραάμ.

Το «Ιησούς και Δίας» αποσύρθηκε εν τέλει, και ο κ. Βελόπουλος αφού είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα πλέον, το αναδημοσίευσε με μια πρόσθετη πολυσέλιδη εισαγωγή (112 σελίδων), στην οποία προσπαθούσε απεγνωσμένα να πείσει τον κόσμο για τα… χριστιανικά φρονήματά του. Ενώ άλλαξε ακόμα και ο υπότιτλος και από «Ορθοδοξία ή Δωδεκάθεο» μεταβλήθηκε σε «Ορθοδοξία και Δωδεκάθεο».

«Εκάς οι βέβηλοι» μας έγραφε στο βιβλίο του ο κ. Βελόπουλος, άλλα μάλλον δεν συμπεριέλαβε τον εαυτό του ως τον πιο βέβηλο και βλάσφημο θεομπαίχτη όλων, που σήμερα «πουλάει» χριστοήθεια σε όποιον πολίτη τυχαίνει να μην γνωρίζει το αντιχριστιανικό παρελθόν του τηλεπωλητή…

Συγγραφέας ενός αισχρού και βλάσφημου βιβλίου, ο Κυριάκος Βελόπουλος παρουσίαζε τον Χριστό ως νόθο γιο Έλληνα στρατιώτη!

Συγγραφέας ενός αισχρού και βλάσφημου βιβλίου, ο Κυριάκος Βελόπουλος παρουσίαζε τον Χριστό ως νόθο γιο Έλληνα στρατιώτη!

loading...