Σε καταστροφή εκτυλίσσεται η αντεπίθεση των Ουκρανών

Σε καταστροφή εκτυλίσσεται η αντεπίθεση των Ουκρανών, τρόμος στους αμερικανούς που βλέπουν ήττα – Παλιοσίδερα τα Leopard 2A4

«Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την ουκρανική αντεπίθεση με ανησυχία, συνειδητοποιώντας ότι διακυβεύεται η έκβαση του πολέμου και η φήμη του Biden»
Σε πανωλεθρία εκτυλίσσεται η αντεπίθεση των Ουκρανών αφού στο νότιο μέτωπο και ειδικά στην περιοχή Zaporizhia αφού οι επιθετικές επιχειρήσεις των Ουκρανών καταλήγουν σε καταστροφή…
Από τις 4 Ιουνίου που ξεκίνησαν οι πρώτες αντεπιθέσεις έως και τις 9 Ιουνίου υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 5.600 Ουκρανοί…και καταστραφεί σχεδόν 1.000 οπλικά συστήματα όλων των τύπων…
Ήδη το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών έχει καταρρεύσει, υπάρχουν αντιδράσεις στο στράτευμα και ορισμένοι στρατιώτες βλέποντας ότι είναι τροφή για κανόνια… αρνούνται να πολεμήσουν…
Οι ΗΠΑ έχουν τρομοκρατηθεί βλέπουν ότι η Ουκρανία την οποία συντονίζουν πλήρ4ως στρατιωτικά αποτυγχάνει… και σπεύδουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς αλλά τις δικαιολογούν επειδή είναι επιτιθέμενοι…
Ταυτόχρονα άλλες πηγές αμερικανικής προέλευσης αναγνωρίζουν ότι η άμυνα της Ρωσίας είναι… καταπληκτική.
Χρησιμοποιώντας μαζικά και κατά κύματα συνδυασμένα όπλα επιφέρει δραματικές απώλειες στους Ουκρανούς…
Οι Ουκρανοί έχουν χάσει σχεδόν 1.000 οπλικά συστήματα παντός τύπου μέσα σε 5 ημέρες ενώ τα Leopard 2A4 καταλήγουν παλιοσίδερα…
Πρώτη φορά που τα Leopard 2A4 αποτυγχάνουν να επιτελέσουν έστω και στο ελάχιστο τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα… οι απώλειες σε Leopard 2A4 είναι δραματικές…

Απέτυχε η μεγάλη αντεπίθεση στην Zaporizhia

Έως και 1.500 Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην τελευταία επίθεση στην περιοχή Zaporozhye, η οποία απωθήθηκε από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε στις 8 Ιουνίου ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Στρατηγός Sergey Shoigu.
Η επίθεση έγινε κοντά στο χωριό Orekhov.
Το γερμανικής κατασκευής Leopard 2A4 ηγήθηκε της δύσμοιρης επίθεσης, σύμφωνα με φωτογραφίες από το πεδίο της μάχης.
«Στη 1:30 π.μ. ο Ουκρανικός στρατός έκανε μια προσπάθεια με έως και 1.500 στρατιώτες και 150 τεθωρακισμένα και άλλα τεθωρακισμένα από την 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία να σπάσει την άμυνά μας», είπε ο Sergey Shoigu.

Η ρωσική αναγνώριση εντόπισε έγκαιρα τους Ουκρανούς και πυροβολικό, αεροσκάφη και αντιαρματικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προληπτικό χτύπημα στα ουκρανικά στρατεύματα.
«Ο Ουκρανικός στρατός σταμάτησε και στις τέσσερις κατευθύνσεις και υποχώρησε με βαριές απώλειες».
Σύμφωνα με τον υπουργό Sergey Shoigu, οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 30 άρματα μάχης, 11 οχήματα μάχης πεζικού και έως και 350 στρατιώτες ενώ προσπαθούσαν να προχωρήσουν στο μέτωπο της Zaporizhia.
«Οι ειδικά εκπαιδευμένες εφεδρείες του ουκρανικού στρατού απέτυχαν να επιτύχουν τον στόχο της διάρρηξης των ρωσικών γραμμών στην περιοχή Zaporozhye», τόνισε ο Shoigu.

Ο υπουργός συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 945 στρατιώτες, 33 άρματα μάχης, 28 οχήματα μάχης πεζικού, 38 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία πολωνικής κατασκευής αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Krab και άλλο εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της 7ης Ιουνίου.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής Τύπου της Ρωσικής Ομάδας Δυνάμεων ανέφερε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στις πόλεις Spornoye, Vesyoloye και Kurdyumovka.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Τύπου, η ομάδα κατέστρεψε δύο οβιδοβόλα των δυνάμεων του Κιέβου σε θέσεις βολής κοντά στις πόλεις Zvanovka και Serebryanka, ένα τρίτο οβιδοβόλο και έναν όλμο κοντά στην πόλη Belaya Gora και ένα τέταρτο οβιδοβόλο στην πόλη Krasnogorovka.
Προπύργια των δυνάμεων της 24ης Χωρισμένης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του Κιέβου κοντά στις πόλεις Kirovo και Druzhba στοχοποιήθηκαν επίσης με θερμοβαρικούς πυραύλους.

Δύο ουκρανικής κατασκευής αναγνωριστικά drones Leleka-100 καταρρίφθηκαν επίσης από ένα σύστημα αεράμυνας 9K33 Osa της ομάδας.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες από την έναρξη της αντεπίθεσής τους στις 4 Ιουνίου.
Ωστόσο, πιθανότατα θα συνεχίσουν τα στρατιωτικά τους σχέδια. Περισσότερες επιθέσεις θα εξαπολυθούν τις επόμενες ημέρες.
Οι επιθετικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν για εβδομάδες ή και μήνες.

Οι δραματικές απώλειες σε Leopard 2A4

Νωρίς στις 8 Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός απέκρουσε άλλη μια μεγάλη χερσαία επίθεση από τις δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporozhye.
Η αποτυχημένη επίθεση, που έλαβε χώρα κοντά στο χωριό Orekhov, ηγήθηκε από γερμανικής κατασκευής κύρια άρματα μάχης Leopard 2A4.
Οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο μετά την επίθεση δείχνουν ότι πολλά Leopard είτε καταστράφηκαν είτε υπέστησαν ζημιές ακριβώς στην πρώτη γραμμή μαζί με μια σειρά από αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113.

Οι αντιαρματικές νάρκες ξηράς και τα αντιαρματικά εμπόδια τύπου δόντια του δράκου επιβράδυναν την Ουκρανική επίθεση.
Αργότερα, οι επιτιθέμενοι επιχείρησαν με πυρά πεζικού, τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων να επιτεθούν αλλά είχαν μεγάλες απώλειες.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Zapad, που δραστηριοποιείται στον τομέα του νότιου Donetsk, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις πρόσφατες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Ομάδα Δυνάμεων Zapad αποκάλυψε την κίνηση στρατιωτικού υλικού των δυνάμεων του Κιέβου κοντά στην πόλη Kupyansk και κατέστρεψε ένα όχημα μάχης πεζικού με πυρά πυροβολικού.
Επιπλέον, δύο απόπειρες των δυνάμεων της Ουκρανίας να περιστρέψουν μονάδες σε μπροστινές θέσεις διακόπηκαν και μια ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης και δύο εκτοξευτές όλμων καταστράφηκαν στην αμυντική περιοχή των 6ων Συνδυασμένων Όπλων και 1ης Στρατιάς Αρμάτων.
Οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν τη λεγόμενη εαρινή τους αντεπίθεση στις 4 Ιουνίου.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν ουσιαστικά κέρδη στο Zaporozhye ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή.
Παρά τις μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και προσωπικό, η πολιτική πίεση πιθανότατα θα αναγκάσει τον Ουκρανικό στρατό να ξεκινήσει περισσότερες επιθέσεις τις επόμενες ημέρες.

Πάνω από 50 τεθωρακισμένα καταστράφηκαν από την ομάδα Vostok

Στρατιώτες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων “Vostok” σε δύο κατευθύνσεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης κατέστρεψαν περισσότερα από 50 τεθωρακισμένα οχήματα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 21 τανκς, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας, αντισυνταγματάρχης Oleg Chekhov.
«Στην κατεύθυνση Νότιο Donetsk, μονάδες της ομάδας δυνάμεων Vostok, με την υποστήριξη του πυροβολικού και της αεροπορίας, προκάλεσαν ζημιές από πυρά στον εχθρό.
Έως 8 τανκ, 17 τεθωρακισμένα οχήματα και εθνικιστικό ανθρώπινο δυναμικό καταστράφηκαν. Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο UAV τύπου Furiya και δύο UAV τύπου Leleka», σημείωσε ο αξιωματικός.
Διευκρίνισε ότι «έως και 13 άρματα μάχης, δέκα οχήματα μάχης πεζικού, έξι τεθωρακισμένα οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού καταστράφηκαν στην κατεύθυνση Zaporozhye».

Οι αμερικανοί αναγνωρίζουν τις μεγάλες απώλειες

Οι αμερικανοί αναγνωρίζουν τις μεγάλες απώλειες όπως παραδέχθηκε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby.
Αναμένονταν σημαντικές απώλειες στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων κατά την εντατικοποίηση των εχθροπραξιών τόνισε ο John Kirby
«Αλλά αυτό είναι πόλεμος», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σημειώνοντας ότι «σκληρές μάχες» γίνονταν γύρω από το Bakhmut και σε άλλους τομείς του μετώπου.
«Φυσικά, δεδομένης της έντασης των μαχών, αναμένονταν θύματα», είπε ο John Kirby
Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα επικεντρωθούν στην παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.
Το CNN ανέφερε στις 8 Ιουνίου, επικαλούμενο πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν υποστεί σημαντικές απώλειες στην απόπειρα αντεπίθεσής τους, καθώς η αντίσταση των ρωσικών στρατευμάτων ήταν ισχυρότερη από την αναμενόμενη.
Μιλάμε για απώλειες και σε εξοπλισμό και σε προσωπικό.
Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι της αμερικανικής διοίκησης υποστηρίζουν ότι οι απώλειες δεν θα επηρεάσουν τα ευρύτερα σχέδια της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Biden: Η Δύση έχει κάνει ότι είναι δυνατό για να προετοιμάσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας

Οι δυτικές χώρες έχουν κάνει ότι είναι δυνατό για να προετοιμάσουν την αντεπίθεση της Ουκρανίας, δήλωσε ο αμερικανός Πρόεδρος Biden
«Πρώτον, οι Ουκρανοί πρέπει να μιλήσουν για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν θα το κάνω αυτό εδώ.
Κάναμε ότι μπορούσαμε, συλλογικά και ατομικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να τους προετοιμάσουμε την αντεπίθεση.
«Στην εξελισσόμενη κατάσταση, είμαστε πολύ αισιόδοξοι», πρόσθεσε ο Biden.
Ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σκοπεύουν να βοηθήσουν την Ουκρανία διασφαλίζοντας την σταθερότητα της Ουκρανίας σε μακροπρόθεσμη βάση».
«Πετύχαμε αυτόν τον στόχο παρέχοντας στην Ουκρανία τη βοήθεια που χρειάζεται τώρα στο πεδίο της μάχης και βοηθώντας την να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε μακροπρόθεσμη βάση»
Ο Biden υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία δεν θα σταματούσε στην Ουκρανία εάν η Δύση αποσύρει την υποστήριξή της στην Ουκρανία.
«Τι θα συνέβαινε αν δεν στηρίζαμε την Ουκρανία;
Πιστεύει κανείς ότι η Ρωσία θα σταματήσει στο Κίεβο;
Πιστεύετε ότι αυτό είναι το μόνο που θα συμβεί;
Νομίζω ότι όχι. Και νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου, ακόμη και οι επικριτές, πιστεύουν επίσης ότι δεν είναι έτσι» ανέφερε ο Biden.

Politico: Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία εξαρτάται από την επιτυχία της αντεπίθεσης

Η περαιτέρω αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς και η διεθνής φήμη του προέδρου των ΗΠΑ Biden, εξαρτώνται από την επιτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τους αμερικανούς, εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τα καταφέρουν, η Δύση θα συνεχίσει να στέλνει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο.
Εάν η Ουκρανία αποτύχει, σημειώνει το Politico, «αυτή η υποστήριξη είναι πιθανό να τερματιστεί, προκαλώντας ισχυρότερες εκκλήσεις για ταχεία διπλωματική λύση» για το Ουκρανικό.
Από αυτή την άποψη, το Politico τονίζει: «Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την ουκρανική αντεπίθεση με ανησυχία, συνειδητοποιώντας ότι διακυβεύεται η έκβαση του πολέμου και η φήμη του Biden».
Στις ΗΠΑ καταγράφεται αυξανόμενη ανησυχία ότι η Ουκρανία χτυπάει το αναγνωρισμένο από τις ΗΠΑ ρωσικό έδαφος.
Αυτό οδήγησε σε «αρκετές ιδιωτικές αυστηρές παρατηρήσεις μέσω της διπλωματικής οδού», σημειώνει το Politico, μετά τους New York Times, που αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Κίεβο ή φιλοουκρανικές ομάδες ήταν πίσω από την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ Kevin McCarthy, ο οποίος κατέχει την τρίτη πιο σημαντική θέση στην κρατική ιεραρχία της χώρας, τόνισε στις 5 Ιουνίου σε συνέντευξή του στο Punchbowl News ότι δεν σκόπευε να χάσει και άλλα χρήματα στηρίζοντας την Ουκρανία…

Ουκρανοί στρατιώτες της 37ης Ταξιαρχίας αρνούνται να πολεμήσουν επειδή είναι «τροφή για κανόνια»

Ενώ η Ουκρανία προσπαθεί να κρύψει τις απώλειες και αρνείται επίσημα την έναρξη της αντεπίθεσης στο νότιο μέτωπο, οι Ουκρανοί διοικητές έκρυψαν τα σχέδιά τους από τους στρατιώτες τους.
Οι στρατιώτες της 37ης Ταξιαρχίας του Ουκρανικού στρατού έγιναν μια από τις κύριες δυνάμεις κρούσης του πρώτου σταδίου της ουκρανικής επίθεσης.
Ρίχτηκαν στη μάχη χωρίς καμία προετοιμασία.
Ως αποτέλεσμα, η μονάδα υπέστη μεγάλες απώλειες.

Αφού οι στρατιώτες της 37ης Ταξιαρχίας ηττήθηκαν στο πεδίο της μάχης κοντά στο χωριό Novodonetsk, κινηματογράφησαν πολυάριθμες εκκλήσεις, επικαλούμενοι την ανικανότητα της διοίκησης τους.
Ο Ουκρανικός στρατός κατάφερε να πάρει εν μέρει τον έλεγχο του οικισμού την πρώτη ημέρα της επίθεσης αλλά μετά από αρκετές ώρες σκληρών μαχών, υποχώρησαν και το Novodonetsk επανήλθε υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Εστάλησαν 450 στρατιώτες…επέστρεψαν 130

Σύμφωνα με την έκκληση του 505ου τάγματος της 37ης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, μόνο 130 στρατιώτες επέζησαν από τους 450 μαχητές που στάλθηκαν σε αντεπίθεση.
Αρνήθηκαν να πολεμήσουν υπό τις διαταγές εκείνων που τους χρησιμοποίησαν ως τροφή για κανόνια και δεν έκαναν τον κόπο να καλύψουν την επίθεσή τους με πυροβολικό και άλλα μέσα:

Νωρίτερα, στρατιώτες της ίδιας μονάδας, που επέζησαν στη μάχη για το Novodonetsk, κάλεσαν σε βοήθεια μετά την ήττα της μονάδας τους.
Επιβεβαίωσαν μεγάλες απώλειες, καταγγέλλοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν ως τροφή για κανόνια.
Οι άνδρες φαίνονται πιθανότατα μεθυσμένοι ή ναρκωμένοι. Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι στάλθηκαν στο θάνατο «σχεδόν γυμνοί», αφού δεν υπήρχε πυροβολικό ή αεροπορική υποστήριξη.

Αργότερα, μια άλλη επίσημη έκκληση με βίντεο κοινοποιήθηκε από στρατιώτες του ουκρανικού 1ου λόχου της 1ης διμοιρίας του 2ου τάγματος πεζοναυτών και μέλη ορισμένων πληρωμάτων αρμάτων μάχης, τα οποία στάλθηκαν στο χωριό Novodonetsk για να υποστηρίξουν το 505ο τάγμα που σχεδόν καταστράφηκε εκεί.

Οι στρατιώτες μοιράστηκαν την ιστορία τους και πήραν την ίδια απόφαση να αρνηθούν να πολεμήσουν.
Υποστήριξαν ότι ενημερώθηκαν για τη μάχη 10 λεπτά πριν σταλούν στη μάχη.
Οι διοικητές τους είπαν ψέματα ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι στο χωριό Novodonetsk και ότι οι πεζοναύτες έπρεπε να ελέγχουν μόνο τα ντόπια σπίτια.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν είχαν χρόνο να προετοιμαστούν για την επιχείρηση, δεν είχαν ενημερωθεί για άλλες ουκρανικές δυνάμεις εκεί, δεν τους παρείχαν καν νερό.
Οι διοικητές τους άφησαν στον οικισμό χωρίς καμία υποστήριξη πυροβολικού και καμία κάλυψη από τα drones.
Πολεμούσαν μόνο με τουφέκια.
Οι πεζοναύτες επιβεβαίωσαν ότι οι διοικητές τους γνώριζαν ότι το 505ο τάγμα θα καταστραφεί και οι πεζοναύτες χρησιμοποιήθηκαν ως τροφή για κανόνια.
Μια άλλη επαγγελματική ουκρανική μονάδα υπέστη απώλειες και αρνήθηκε να πολεμήσει υπό τη διοίκηση μη επαγγελματιών αξιωματικών.

Παντού νεκροί Ουκρανοί

Μετά τις βαριές μάχες, Ρώσοι στρατιωτικοί έψαξαν ορισμένα εγκαταλελειμμένα άψυχα σώματα Ουκρανών στρατιωτών και εξοπλισμό Ουκρανών Πεζοναυτών από την 37η Ταξιαρχία στο χωριό Novodonetsk.
Βρήκαν τα διαβατήριά τους, καθώς και πολυάριθμες λίστες προσωπικού και πίνακες διακριτικών μαζί με σήματα ελέγχου μάχης, προγράμματα προσωπικού, λίστες πυρομαχικών
Όλα αυτά τα έγγραφα, καθώς και ορισμένα προσωπικά έγγραφα των στρατιωτών, όπως οι ιατρικές τους κάρτες μεταφέρθηκαν στη μάχη, πράγμα που σημαίνει ότι οι στρατιώτες δεν ήταν προετοιμασμένοι για το τι θα συμβεί.
Τους έστειλαν στο πεδίο της μάχης ως τροφή για κανόνια.

Η ουκρανική αντεπίθεση συνεχίζεται εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, αλλά ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη πετύχει καμία νίκη.
Όλος ο πλανήτης περίμενε για μήνες, αλλά η Ουκρανία δεν κατάφερε να προετοιμάσει τους στρατιώτες της.
Αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο της επίθεσης μεγάλης κλίμακας,, η αντεπίθεση θα επιταχυνθεί και η κύρια επίθεση δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. αλλά οι μαρτυρίες Ουκρανών στρατιωτών αποκαλύπτουν ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να οργανωθεί παρά την στήριξη του ΝΑΤΟ.

Μεγάλη επιτυχία για τους ρώσους – Αποτελεσματικό το αμυντικό ρωσικό δόγμα αναγνωρίζει το ISW

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν εκτελέσει το επίσημο τακτικό αμυντικό τους δόγμα ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις νοτιοδυτικά του Orikhiv.
Το ρωσικό δόγμα για ένα αμυνόμενο τάγμα μηχανοκίνητων τυφεκίων απαιτεί ένα πρώτο κλιμάκιο στρατευμάτων που θα αποκρούουν ή θα επιβραδύνουν τις επιτιθέμενες δυνάμεις με ναρκοπέδια, οχυρώσεις και ισχυρά σημεία, με ένα δεύτερο κλιμάκιο δυνάμεων να αντεπιτίθεται.
Οι ρωσικές δυνάμεις προφανώς λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο σε αυτόν τον τομέα – οι ουκρανικές δυνάμεις διείσδυσαν στις αρχικές αμυντικές γραμμές.
Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν σε μια δεύτερη γραμμή οχυρώσεων και οι ρωσικές εφεδρείες αντεπιτέθηκαν στη συνέχεια για να ξαναπάρουν την αρχική γραμμή άμυνας.
Αυτός ο ελιγμός είναι ένα τακτικό χαρακτηριστικό των αμυντικών επιχειρήσεων και έχει εκτελεστεί τόσο από τις ουκρανικές όσο και από τις ρωσικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Κατά το ISW οι ουκρανικές επιθέσεις στη δυτική Zaporizhia στις 8 Ιουνίου δεν αντιπροσωπεύουν την πλήρη έκταση των ουκρανικών δυνατοτήτων στην τρέχουσα αντεπίθεση.
Η αντεπίθεση της Ουκρανίας πιθανότατα θα αποτελείται από πολλές επιχειρήσεις διαφορετικού μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων τοπικών επιθέσεων όπως παρατηρήθηκαν σε αυτόν τον τομέα στις 8 Ιουνίου, και οι μικρότερες προσπάθειες δεν αντιπροσωπεύουν τη μέγιστη δυναμικότητα των Ουκρανών.
Η Ουκρανία φέρεται να σχημάτισε 12 αποκλειστικές ταξιαρχίες αντεπίθεσης, εννέα εξοπλισμένες με δυτικά όπλα και τρεις με υπάρχοντα εξοπλισμό

Οι ρωσικές δυνάμεις άμυνας είναι ελίτ…

Είναι εαξιοσημείωτο ότι οι δυνάμεις της ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας που αναπτύσσονται στη συγκεκριμένη περιοχή της Zaporizhia είναι πιθανό να είναι μια ομάδα δυνάμεων υψηλότερης ποιότητας.
Στοιχεία της 58ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων έχουν αναπτυχθεί με δογματικά συνεπή τρόπο στην περιοχή Orikhiv και διεξάγουν αμυντικές προετοιμασίες σε αυτόν τον τομέα του μετώπου εδώ και αρκετούς μήνες.
Ειδικότερα, το 291ο και το 70ο Συντάγματα Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων της Ρωσίας φέρεται να έχουν αποκτήσει εμπειρία στην άμυνα έναντι περιορισμένων προσπαθειών ουκρανικής αναγνώρισης σε ισχύ αυτής της περιοχής τους τελευταίους μήνες και είχαν χρόνο να δεσμευτούν και να προετοιμαστούν για αμυντικές επιχειρήσεις και να εξοικειωθούν με το έδαφος.
Τα στοιχεία του 58ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων σε αυτόν τον τομέα, επομένως, είναι πιθανώς γενικά πιο φρέσκα και πιο έμπειρα από στοιχεία σε άλλες περιοχές του μετώπου.

Αντεπιθέσεις ρώσων σε Kupyansk-Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove και γύρω από την Kreminna στις 8 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Vesele (32 χιλιόμετρα νότια της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις 10 χλμ νότια της Kreminna.
Mάχες θέσης συνεχίστηκαν κοντά στο Masyutivka (12 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρεις ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης κοντά στο Novoselivske (13 χλμ βορειοανατολικά του Svatove) στις 7 Ιουνίου

Μάχες και δυτικά του Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν περιορισμένα κέρδη δυτικά από το Bakhmut στις 8 Ιουνίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 7 Ιουνίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένη προέλαση 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut. Ουκρανικές και ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν 1,8 χλμ πλάτος και 1,2 χλμ βάθος κατά μήκος της δυτικής όχθης του καναλιού Siverskyi Donetsk δυτικά του Andriivka (10 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και εξανάγκασαν στοιχεία της Ρωσικής 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (5ος Συνδυασμένος Στρατός, Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) και κατάδικοι στρατιωτικοί της μονάδας «Storm-Z» να βγουν εκτός θέσεων.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (11 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut), Ivanivske (6 χλμm δυτικά του Bakhmut) και Pivnichne (20 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).

Επιθέσεις και στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Donetsk στις 8 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka, Opytne (3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka), Sieverne (6 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στη Marinka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Vodyane (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ο αρχηγός της Τσετσενικής Δημοκρατίας Kandyrov δημοσίευσε βίντεο στις 8 Ιουνίου που δείχνει τον Διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων της Akhmat Spetsnaz μαζί με στοιχεία της 150ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (8ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια) αποκρούουν επιθέσεις στην Marinka.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 8 Ιουνίου δείχνουν στοιχεία πυροβολικού της 39ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (68ο Σώμα Στρατού, Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή) που επιχειρεί κοντά στη Marinka

Καυτό μέτωπο η Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στα διοικητικά σύνορα μεταξύ των περιφερειών Donetsk και Zaporizhia στις 8 Ιουνίου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε ότι οι μάχες στην κατεύθυνση Velyka Novosilka συνεχίζονται.
Ο Ουκρανός ταξίαρχος Oleksandr Tarnavskyi δήλωσε ότι οι ουκρανικές επιθετικές επιχειρήσεις στη νότια Ουκρανία είναι επιτυχείς και ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε άμυνα
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων (Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια) Oleg Chekhov ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές και πυροβολικές επιδρομές εναντίον επιτιθέμενων ουκρανικών δυνάμεων στη δυτική περιφέρεια του Donetsk και εναντίον οπισθίων θέσεων κοντά στη Vremivka (αμέσως δυτικά της Velyka Novosilka) και στο Novodonetske (11 χλμ νοτιοανατολικά της Velyka Novosilka).

H άμυνα στην Kakhovka

Οι πλημμύρες από την καταστροφή του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka (KHPP) ανάγκασαν τις ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν περαιτέρω στις πίσω περιοχές στην ανατολική περιφέρεια Kherson.
Κατά τους Ουκρανούς οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν μεταξύ 5 και 15 χιλιομέτρων από την πρώτη γραμμή στον ποταμό Dnipro λόγω πλημμύρας.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δεν καταλαμβάνουν πλέον το Oleshky από τις 8 Ιουνίου λόγω εκτεταμένων πλημμυρών εκεί.
Η ουκρανική διοίκηση της περιφέρειας Kherson ανέφερε ότι το μέσο επίπεδο πλημμύρας στην περιφέρεια Kherson είναι 5,61 μέτρα και ότι το 32% των πλημμυρών συγκεντρώνεται στη δυτική όχθη, όπου πλημμύρισαν 20 οικισμοί, ενώ το 68% συγκεντρώνεται στα ανατολικά

image_2023-06-08_152209148.jpg

image_2023-06-08_152312877.jpg

image_2023-06-08_152227011.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_82023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_082023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_82023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_82023.png

www.bankingnews.gr

loading...