Πρώην αρεοπαγίτης κατεβαίνει υποψήφιος με τις… καλόγριες και τους καλόγερους του «Νίκη»

O πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Αποστολάκης είναι ο δεύτερος αρεοπαγίτης μετά τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο που κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο και ο συγκεκριμένος μάλιστα με τις… καλόγριες και τους καλόγερους του «Νίκη».

Ο Α.Κανελλόπουλος στις περασμένες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου διεκδίκησε την ψήφο του Ελληνικού λαού με την ιδιότητα του αρχηγού του κόμματος ΕΑΝ.

Τα εκλογικά αποτελέσματα όμως ήταν αποκαρδιωτικά καθώς έλαβε μικρό αριθμό ψήφων (περίπου 15.174 σταυρούς, ποσοστό 0,26%), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τον οδηγήσει να μην συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Τώρα, ο 69χρονος Γεώργιος Αποστολάκης στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές κατέρχεται ως επικεφαλής του συνδυασμού Επικρατείας, του κόμματος ΝΙΚΗ. Να σημειωθεί ότι η αδελφή του κ. Αποστολάκη είναι εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός.

Στις περασμένες βουλευτικές εκλογές το κόμμα Νίκη έλαβε περίπου 172.260 ψήφους και ποσοστό 2,92 % και το κόμμα φέρεται να υποστηρίζεται από Μονές του Αγίου Όρους και θρησκευτικές οργανώσεις.

Ο Γ.Αποστολάκης είχε γίνει γνωστός όταν με την ιδιότητα του πρόεδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δίκη του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου τον καταδίκασε σε ισόβια.

Κατά την δικαστική του πορεία, σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ήταν καλός και νομομαθείς δικαστικός λειτουργός. Παράλληλα, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το χώρο της Εκκλησίας.

Ο Γεώργιος Αποστολάκης έχει γεννηθεί στην Ερέτρια Φαρσάλων, το 1954 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούνιο του 2020 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και διετέλεσε πρόεδρος του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου. Ένα έτος μετά, τον Ιούνιο του 2021, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης.

Προηγούμενα διορίστηκε:

Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 22-6-1983,

Πρωτοδίκης στις 16-2-1985,

Πρόεδρος Πρωτοδικών στις 11-3-1998

Εφέτης στις 1-8-2003,

Πρόεδρος Εφετών στις 10-9-2012 και

Αρεοπαγίτης στις 11-8-2016.

Ανάρτηση στο facebook

«ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΝΙΚΗ»

Γεωργίου Στ. Αποστολάκη

Επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου

Δέχθηκα προσφάτως από το αρμόδιο όργανο του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ» την τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφιος βουλευτής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στην πρώτη θέση. Η πρόταση αυτή ήλθε σε μία ώρα της ζωής μου που, έχοντας αφυπηρετήσει -μετά 38ετή ευδόκιμη υπηρεσία- από την πολιτική και ποινική Δικαιοσύνη, είμαι πλέον αποδεσμευμένος από την ιδιότητα του Δικαστή και την αποστασιοποίηση από τα κοινά που εκ της θέσεώς του οφείλει.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση του χρέους, αποδέχθηκα την πρόταση και συντάχθηκα με τους λοιπούς υποψήφιους του ψηφοδελτίου της «ΝΙΚΗΣ».

Πάντα πίστευα ότι οι νεοέλληνες είμαστε «γέννημα και θρέμμα Ρωμηοί». Ότι το ήθος των Ρωμηών προγόνων μας που κληρονομήσαμε, η Ρωμαίικη φιλοθεΐα και φιλανθρωπία, δεν πρέπει να σβηστεί από την καταιγίδα της αποκαλούμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ότι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε ένα τέτοιο ήθος, μέχρι να «φύγει το ψευτο-Ρωμαίϊκο» που αιχμαλώτισε και αλλοίωσε τον κοινωνικό και προσωπικό βίο μας.

Έχω ακόμη στα αυτιά μου την προτροπή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, «Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας απὸ τους τάφους… Αν οι Χριστιανοὶ δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοὶ θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…». Ξέρω ότι και οι άνθρωποι της «ΝΙΚΗΣ» σ’ αυτήν την προτροπή υπακούσαντες δίνουν τον αγώνα τους.

Πιστεύω στην ιδέα του «έθνους», στην πολιτιστική ενότητα του ελληνικού έθνους, στο μεγαλείο και στην ιδιαιτερότητα του ελληνικού, ρωμέικου, έθνους, όχι με την έννοια του φυλετισμού, αλλά με την έννοια της οικουμενικότητας της ελληνιστικής παράδοσης και του υπερεθνικού πνεύματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, απορρίπτοντας κάθε αρρωστημένο «εθνικισμό», κάθε ρατσιστική και φυλετική νοοτροπία.

Οι άνθρωποι σήμερα, ιδιαιτέρως οι νέοι μας, έχουν απογοητευθεί από τον υλιστικό, λεγόμενο δυτικό, τρόπο ζωής που μόνο αδιέξοδα έχει να δείξει. Που κυριαρχείται από τον ατομισμό και τη φιλαυτία, την ατομοκρατία και τον αμοραλισμό.

Γι’ αυτό αναζητούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Αυτός όμως ο τρόπος ζωής, ο πυρήνας του, διασώζεται μέσα στην Εκκλησία και στο ήθος της. Στην πονηρότητα και φαυλότητα των προθέσεων και των πράξεων των επαγγελματιών της πολιτικής, η «ΝΙΚΗ» και οι άνθρωποί της αντιπαρατάσσουν πρόταση ζωής με βάση την φιλοπατρία, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την -χωρίς ισοπέδωση- ισότητα, την ανιδιοτέλεια και το σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η δημιουργία της «ΝΙΚΗΣ» υπήρξε, άλλωστε, καρπός αυθεντικής και ειλικρινούς αναζήτησης των ιδρυτών της μίας ρεαλιστικής πρότασης για διέξοδο στην αδιέξοδο πολιτική και πνευματική πορεία του έθνους μας.

Ο πρόεδρος και τα στελέχη της «ΝΙΚΗΣ» δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά καθαρών προθέσεων και καλοπροαίρετοι άνθρωποι όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων που όμως έχουν «νουν και γνώσιν» της πραγματικότητας.

ΕΠΕΙΔΗ, η πρόσκλησή τους να συμπορευτώ μαζί τους ήχησε στη συνείδησή μου ως χρέος προσφοράς, των όποιων δυνάμεων και προσόντων μου, στο ρωμαίικο γένος και την αγαπημένη μας πατρίδα, την Ελλάδα.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑ την, εξαιρετικά τιμητική, πρόταση της «ΝΙΚΗΣ» και ήδη δήλωσα αρμοδίως υποψήφιος αυτής στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ με την παρούσα δήλωση τα «πιστεύω» μου και

ΠΡΟΤΡΕΠΩ, όποιον συμμερίζεται τα ίδια και εμπιστεύεται τον καλόν αγώνα της «ΝΙΚΗΣ», να στοιχηθεί και αυτός μαζί της, με την ψήφο και την ενεργό συμμετοχή του ως συνειδητός και καλός Ρωμηός.»

 

loading...